Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko perunat ja porkkanat pilkkoa pieneksi ja paistaa raakana pannulla

Vierailija
18.09.2019 |

Vai kypsyykö ne silleen

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi ja kypsyy.

Vierailija
2/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen aina laittanut sen verran vettä että ne peittyy ja keitellyt veden pois, sit voita ja mausteita että kypsyy loppuun. Kannattaa pilkkoa aika pieneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Ei pysty.

Vierailija
4/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, paistan usein perunoita pieninä raakoina kuutioina. Vaatii vaan pitkähkön paistoajan. 

Vierailija
5/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi. Laki kieltää.

Vierailija
6/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helposti, teen usein pyttiksen niin. Reilusti öljyä, pienehkö lämpö ja usein sekoittelua ettei pala kiinni.

Kannen alla hautuu kypsäksi suunnilleen samassa ajassa kuin keittäminenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi ja kypsyy.

Käykö rypsiöljy?

Vierailija
8/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnistuu kyllä. Joskus esikypsennän perunoita ja porkkanoita vähän aikaa mikrossa, ja sen jälkeen paistan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moni tekee paistetut perunat juurikin vain paistamalla maku on eri kun keitetyistä perunoista tehty.

Sama koskee porkkanaa. 

Paistoaika on verrannollinen siihen kuinka isoja johkoja laitat. Kovin isojen paistaminen on vaikeampaa.

Helpommalla pääset jos leikkaat kuutioiden sijasta ohuita viipaleita (tyyliin kurkkuviipaleet.)

Vierailija
10/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen välillä kermaperunoita paistinpannulla. Pitää olla kiinteä perunalajike.

Pienehköt perunakuutiot paistetaan ensin n 5 min voissa/margariinissa pannulla pyöritellen, tulee pieni väri pintaan ja pinta pehmenee, kypsyy nopeammin. Sitten purkki ruoka- tai kuohukermaa joukkoon ja antaa kypsyä miedolla lämmöllä. Jos on liian tönkköä, voi lisätä maitoa tai kermaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tillillä.

Porkkana on kovempaa kuin peruna mutta kypsyy varmasti sekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen välillä kermaperunoita paistinpannulla. Pitää olla kiinteä perunalajike.

Pienehköt perunakuutiot paistetaan ensin n 5 min voissa/margariinissa pannulla pyöritellen, tulee pieni väri pintaan ja pinta pehmenee, kypsyy nopeammin. Sitten purkki ruoka- tai kuohukermaa joukkoon ja antaa kypsyä miedolla lämmöllä. Jos on liian tönkköä, voi lisätä maitoa tai kermaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tillillä.

Porkkana on kovempaa kuin peruna mutta kypsyy varmasti sekin.

Unohtui tärkeä pointti: käytä teflon- tai muuta liukaspintaista pannua. Valurautapannulla ei tahdo onnistua, peruna tarttuu siihen kiinni.

Vierailija
12/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja kypsyy.

Käykö rypsiöljy?

Ei käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi ne on pakko keittää!!

Vierailija
14/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä olen aina laittanut sen verran vettä että ne peittyy ja keitellyt veden pois, sit voita ja mausteita että kypsyy loppuun. Kannattaa pilkkoa aika pieneksi.

Näin kannattaa tehdä varsinkin silloin jos paistaa hyvin pieniä suikaleita/ lohkoja/ kuutioita.  Muuten kuivahtaa helposti ja palaa. Tai ehkä myös pienemmällä lämmöllä kypsentäminen auttaa asiaa, mulla on vähän tapana olla kärsimätön :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja kypsyy.

Käykö rypsiöljy?

Ei käy.

Hyvin on kypsyneet rypsiöljyssäkin perunakuutiot pannulla.

t. ohis

Vierailija
16/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi.

Perunoista tulee ihan parhaita niin, että raa'at perunat viipaloi ihan muutaman millin ohuiksi viipaleiksi ja paistaa kuumassa oliiviöljyssä pannulla niin, että tulevat ruskehtaviksi (muutama minuutti / puoli). Öljyä pitää olla reilusti, niin että puolet perunaviipaleesta uppoaa siihen. Sitten kun on kypsiä, päälle suolaa, mustapippuria ja kuivattua oreganoa. Voittaa kypsinä paistetut perunat mennen tullen.

Vierailija
17/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomautus palstan humoristeille: täällä käy lapsia ja nuoria henkilöitä, joilla ei ehkä ole kokemusta ruuanlaitosta ja ehkäpä ei oikein aikustakaan keneltä kysyä. Vastaisitko ylimielisesti, jos kysyjä olisi oma lapsesi?

Vierailija
18/18 |
18.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi ja kypsyy.

Käykö rypsiöljy?

Jos sietää sen makua niin sitten käy. Minusta rypsiöljy on kitkerää ja pahaa, ja koska peruna on miedon makuinen aines, siinä se paistoöljyn maku tulee vahvasti esille. Siksi itse käytän aina oliiviöljyä paistamiseen, koska oliivin maku on vain hyvä lisä.