Miten teet jauheliha"pizzan"
Mies pyysi, että pitäisi tehdä vanhanaikaista jauhelihapizzaa, mitä äitinsä teki, kun oli lapsi. Ja kyllä, kyseessä on mieslapsi, joka ei osaa kokata, kun elämänsä naiset eivät ole keittiöön päästäneet. Laitoin otsikkoon heittomerkeillä pizzan, sillä täälläkin on pizzahifistelijöitä, joiden mielestä perinteinen suomalainen pizza on piirakka. Joten, miten teet sellaisen vanhanaikaisen paksuhkopohjaisen jauhelihapizzan? Tehdäänkö jauhelihasta bolognesekastike?
Kommentit (6)
Voitaikinaa pohjalle, tomaattikastiketta siihen, päälle paistettua jauhelihaa ja jotain muuta ehkä. Juustoa tietenkin, tomaattviipaleita ja näin voittaa kaikki karvispizzapaikkojen tuotokset.
Meillä äiti teki ihan perus vehnätaikinan. 2 dl nestettä riitti pellilliseen ja paksu pohja tuli.
Kasarilla siveltiin kaulitun taikinan päälle tomaattipyrettä < vain! ja sitten ruskistettu jauheliliha ja sipuli siihen päälle ja juustoraastetta paljon.
Ehkä sun anoppis osais neuvoa sua paremmin?
Ei mitään kasviksia jauhelihapizzaan!
Vierailija kirjoitti:
Voitaikinaa pohjalle, tomaattikastiketta siihen, päälle paistettua jauhelihaa ja jotain muuta ehkä. Juustoa tietenkin, tomaattviipaleita ja näin voittaa kaikki karvispizzapaikkojen tuotokset.
Mies aina puhuu, että hänen isoäitinsä käytti voitaikinaa. Enkä ole ikinä uskonut. Sä olet toinen johon tässä asiassa törmää.
Kotikutoselle pitsalle on hetkensä, kuten karvakäsipizzallekin... myös pakkaspitsat ja roiskeläpät ovat omiin tilanteisiinsa. Ei nää toisiaan pois sulje ja aivan turha vertailla, kun tekotapa on erillainen.
Tehkää yhdessä oikein kunnon suomalainen jauhelihapitsa.Tomaattikastikkeeksi tullee ketsuppia :)
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Pizzapohja uunipellille. Päälle tomaattikastiketta, paistettua jauhelihaa, kasviksia ja juustoa.
Ehdotan, että mies tekee sellaisen pizzan, mitä hänen äitinsä teki. Ethän sinnä välttämättä tiedä miehen mielestä oikeaa reseptiä. :)