Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä kasviksia syötte talvella?

Vierailija
22.08.2019 |

Tuntuu kamalalta luopua tuoreista kotimaisista kasviksista kun vasta tänä kesänä lisäsin niiden syöntiä :( Kaalit, porkkanat ja lantut ym. ei nappaa yhtään eikä kyl pakasteetkaan - paitsi itse kerätyt marjat. Voiko niillä korvata koko kasviskiintiön?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkia samoja kasviksia kuin kesällä. Superhypermarketeista saa kaikkea.

Vierailija
2/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samoja kuin kesällä. Kyllä niitä nykyään on saatavilla. Ei kaiken aina tarvitse olla kotimaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.

Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.

Vierailija
4/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.

Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.

Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.

AP

Vierailija
5/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen talviaikana tuoretta kuurankukkaa!

Vierailija
6/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

juureksia, kaalia, hapankaalia, myskikurpitsaa, paprikaa, munakoisoa, kukkakaalia, broccolia, sipulia ja valkosipulia. Papuja ja linssejä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.

Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.

Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.

AP

Jos ulkomaisissa kasviksissa arvellustaa lisäaineet, niin ne saa luonnollisesti pois vesi-soodaseoksella. Tai ostaa luomua, muovi pitää ne kasvikset pitkäikäisempänä. Pakasteista saa myös kotimaisia kasviksia, tietty eihän ne sulatettuna ole kovin hyviä ilman kypsennystä.

Vierailija
8/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen niin että pakastan kesänaikaan tuoreita kotimaisia kasveja pakkaseen, siis sellaisia jotka ei mene rakenteeltaan pilalle. Kurkkua ei tietenkään kannata pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taisin viime talvena syödä enimmäkseen porkkanaa ja pakastevihanneksista parsakaalia ja ohuita vihreitä papuja. Joskus harvoin ostin tomaattia, mutta yli kolmen euron kilohinta ei houkuttele.

Vierailija
10/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa, sipulia, valkosipulia, purjosipulia, porkkanaa, mukulaselleriä, palsternakkaa, naurista, lanttua, kaalia, munakoisoa. Pakastevihanneksetkin on hyviä kun ostaa niitä eurooppalaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Talvella -kaan EI tarvi myrkytettyjä vihanneksia vaan FRESHIÄ punaista lihaa. Siitä saa kaikki antioksidantit sun muut vitamiinit ja kasvinkorvikkeet.

Vierailija
12/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlistä ostan niitä 1000g Freshonan pakastevihanneksia 1 - 2€ hintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu kaupan valikoimasta. Kaikkia, mitä kesälläkin, jos vaan ovat tuoreita ja syötävän näköisiä.

Vierailija
14/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Talvella -kaan EI tarvi myrkytettyjä vihanneksia vaan FRESHIÄ punaista lihaa. Siitä saa kaikki antioksidantit sun muut vitamiinit ja kasvinkorvikkeet.

Ja saa myös suolistosyöpää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanat, punajuuret, lantut, kaalit, tomaatit, kurkut, vihreät salaatit kelpaavat myös talvella.

Jos ei halua syödä raakana, kannattaa kevyesti kypsentää, tehdä laatikoita ja patoja, keittoja tai viipaloida ja paahtaa uunipellillä öljyn ja mausteiden kera.

Peruna on meillä lähes päivittäinen perusruoka-aine. Sipulit ja valkosipuli menevät sekä raakana että kypsennettynä.

Mukaan sieniä, papuja, linssejä, kik-herneitä.

Kasvishernesoppaa. Leipää.

Kalaa pari-kolme kertaa viikossa ja joskus kananmunia.

Marjat pakastimesta.

Näillä pääsee pitkälle.

Vierailija
16/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkaraa.

Vierailija
17/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan ihan sitä mitä on tarjolla ja tekee mieli.

Vierailija
18/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän surutta tuontituotteita joten käyttö ei juuri eroa kesästä muuten, paitsi että tomaatteja en juuri syö kuin tölkistä talvisin, kun ne kasvihuonetomaatit on minusta pahan makuisia. Muutenkin tekee vähemmän mieli raakaruokaa talvella ja teen enemmän lämmintä kasvisruokaa (olen laktovegetaristi). Munakoisoa, kesäkurpitsaa, tölkkitomaatteja, parsa- ja kukkakaalia, paprikaa, erilaisia sieniä, porkkanaa, bataattia nyt ainaki tulee paljon käytettyä. Pakasteherneet on myös moneen ruokaan hyviä.

Vierailija
19/19 |
22.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.

Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.

Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.

AP

Hmm, tämä maa ei ole kyllä kovinkaan optimaalinen asuinpaikka vegaanille, jos tuontituotteet on jotenkin pois listalta. Onhan niitä toki fennovegaaneja olemassa jotka ei syö ulkomaista, mutta omaan makuuni ainakin menisi karuksi ja ankeaksi. 

Itse käytän kyllä ulkomaistakin varsinkin talviaikaan mutta yritän valita Euroopasta tulevia tosi kaukaa tuotujen sijaan, ja satokausien mukaan. Satokausikalenteri sovellus on hyvä apu, josta löytyy myös tuontituotteiden sesongit.