Mitä kasviksia syötte talvella?
Tuntuu kamalalta luopua tuoreista kotimaisista kasviksista kun vasta tänä kesänä lisäsin niiden syöntiä :( Kaalit, porkkanat ja lantut ym. ei nappaa yhtään eikä kyl pakasteetkaan - paitsi itse kerätyt marjat. Voiko niillä korvata koko kasviskiintiön?
Kommentit (19)
Samoja kuin kesällä. Kyllä niitä nykyään on saatavilla. Ei kaiken aina tarvitse olla kotimaista.
Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.
Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.
Vierailija kirjoitti:
Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.
Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.
Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.
AP
juureksia, kaalia, hapankaalia, myskikurpitsaa, paprikaa, munakoisoa, kukkakaalia, broccolia, sipulia ja valkosipulia. Papuja ja linssejä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.
Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.
Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.
AP
Jos ulkomaisissa kasviksissa arvellustaa lisäaineet, niin ne saa luonnollisesti pois vesi-soodaseoksella. Tai ostaa luomua, muovi pitää ne kasvikset pitkäikäisempänä. Pakasteista saa myös kotimaisia kasviksia, tietty eihän ne sulatettuna ole kovin hyviä ilman kypsennystä.
Mä teen niin että pakastan kesänaikaan tuoreita kotimaisia kasveja pakkaseen, siis sellaisia jotka ei mene rakenteeltaan pilalle. Kurkkua ei tietenkään kannata pakastaa.
Taisin viime talvena syödä enimmäkseen porkkanaa ja pakastevihanneksista parsakaalia ja ohuita vihreitä papuja. Joskus harvoin ostin tomaattia, mutta yli kolmen euron kilohinta ei houkuttele.
Perunaa, sipulia, valkosipulia, purjosipulia, porkkanaa, mukulaselleriä, palsternakkaa, naurista, lanttua, kaalia, munakoisoa. Pakastevihanneksetkin on hyviä kun ostaa niitä eurooppalaisia.
Talvella -kaan EI tarvi myrkytettyjä vihanneksia vaan FRESHIÄ punaista lihaa. Siitä saa kaikki antioksidantit sun muut vitamiinit ja kasvinkorvikkeet.
Lidlistä ostan niitä 1000g Freshonan pakastevihanneksia 1 - 2€ hintaa.
Riippuu kaupan valikoimasta. Kaikkia, mitä kesälläkin, jos vaan ovat tuoreita ja syötävän näköisiä.
Vierailija kirjoitti:
Talvella -kaan EI tarvi myrkytettyjä vihanneksia vaan FRESHIÄ punaista lihaa. Siitä saa kaikki antioksidantit sun muut vitamiinit ja kasvinkorvikkeet.
Ja saa myös suolistosyöpää.
Porkkanat, punajuuret, lantut, kaalit, tomaatit, kurkut, vihreät salaatit kelpaavat myös talvella.
Jos ei halua syödä raakana, kannattaa kevyesti kypsentää, tehdä laatikoita ja patoja, keittoja tai viipaloida ja paahtaa uunipellillä öljyn ja mausteiden kera.
Peruna on meillä lähes päivittäinen perusruoka-aine. Sipulit ja valkosipuli menevät sekä raakana että kypsennettynä.
Mukaan sieniä, papuja, linssejä, kik-herneitä.
Kasvishernesoppaa. Leipää.
Kalaa pari-kolme kertaa viikossa ja joskus kananmunia.
Marjat pakastimesta.
Näillä pääsee pitkälle.
Käytän surutta tuontituotteita joten käyttö ei juuri eroa kesästä muuten, paitsi että tomaatteja en juuri syö kuin tölkistä talvisin, kun ne kasvihuonetomaatit on minusta pahan makuisia. Muutenkin tekee vähemmän mieli raakaruokaa talvella ja teen enemmän lämmintä kasvisruokaa (olen laktovegetaristi). Munakoisoa, kesäkurpitsaa, tölkkitomaatteja, parsa- ja kukkakaalia, paprikaa, erilaisia sieniä, porkkanaa, bataattia nyt ainaki tulee paljon käytettyä. Pakasteherneet on myös moneen ruokaan hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä kaupassa on tarjolla. Kurkkua, tomaattia, juureksia, kesäkurpitsaa, muita kurpitsoja, paprikaa, eri kaaleja vaihdellen, parsa- ja kukkakaalia.... Katson sen verran, etten osta maapallon toisella puolella tuotettua, poikkeuksena bataatti. Aika paljon käytän myös wokkivihanneksia, kun niissä on semmosia rehuja, mitä ei tuoreosastolla ole. Tänä vuonna ostan marjatkin pakastealtaasta, kun en jaksanut omaa pakastinta täyttää omilla, eikä sinne mahdukkaan kerralla niin paljon.
Miksi et muuten halua käyttää pakasteita? Nehän on usein tuoreempia, kuin tuorekasvikset talvisin ja pakastettu nopeasti.
Kesällä olin pari viikkoa raakavegaani ja siitä innostuin raaoista tuorekasviksista. Nyt en ole niin tiukka enää mutta karulta tuntuu siirtyä ulkomaisiin tai pakastettuun.
AP
Hmm, tämä maa ei ole kyllä kovinkaan optimaalinen asuinpaikka vegaanille, jos tuontituotteet on jotenkin pois listalta. Onhan niitä toki fennovegaaneja olemassa jotka ei syö ulkomaista, mutta omaan makuuni ainakin menisi karuksi ja ankeaksi.
Itse käytän kyllä ulkomaistakin varsinkin talviaikaan mutta yritän valita Euroopasta tulevia tosi kaukaa tuotujen sijaan, ja satokausien mukaan. Satokausikalenteri sovellus on hyvä apu, josta löytyy myös tuontituotteiden sesongit.
Kaikkia samoja kasviksia kuin kesällä. Superhypermarketeista saa kaikkea.