Mitä ootte mieltä palmuöljystä?
Olen alkanut kiinnittää huomiota siihen, että sitä on lisätty lähes kaikkeen. Ei kai ole kovin terveellistäkään ja taitaa viljely tuhota sademetsiäkin 😔
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Eikö muita kommentteja??
Sademetsien lisäksi tappaa muun muassa orankilajeja sukupuuttoon puhumattakaan muista sademetsässä eläjistä ja kasvavista. Olen boikotoinut palmuöljytuotteita monta vuotta enkä kadu.
Ainakin paino pysyy kurissa kun ei osta mitään palmuöljyä sisältävää ja kosmetiikkakin on yksinkertaistunut koska jopa saippuoissa, suihkugeeleissä ja hoitoaineissakin voi olla sitä palmuöljyä.
Jokin yliopisto teki tutkimuksen öljyistä, jotka rauhoittavat atooppista päänahkaa. Suomalainen rypsiöljy oli ykkönen. Kampaaja neuvoi hieromaan ensin shampoota öljyiseen tukkaan ja vasta sitten lisäämään hieman vettä ja vaahdottamaan. Sillä keinolla yön yli hiuksissa muhinut rypsiöljy lähtee hiuksista ja päänahan hoidon lisäksi on tullut hoidettua myös hiuksetkin samalla kerralla.
Suomessa ei sentään tapeta ketään rypsin viljelyn vuoksi.
Kuuluu olennaisesti länsiafrikkalaisiin ruokiin, joiden valmistamisessa käytän. Väri ja maku ovat täysin erilaiset kuin vaikkapa rypsiöljyn. Palmuöljy on voimakkaan oranssia ja värjää helposti esim. puiset lastt.
Vierailija kirjoitti:
Tukkii sun suonet, siitä vaan.
Jopa lapsille tarkoitetuissa xylitol-pastilleissakin voi olla palmuöljyä. Ei mikään ihme jos paha LDL-kolesteroli nousee jo palmuöljyä saa pitkin päivää valmisruoista, liemikuutioista ja makeisista.
Vierailija kirjoitti:
Siitä tehdään ekologista biodieseliä. Ilmasto pelastuuuuuuuu.
Ilmasto ei pelastu palmuöljypohjaisella menovedellä jos sademetsät hakataan sileiksi. Fiksu boikotoi kaikkia palmuöljyä sisältäviä tuotteita.
Tutkin aina tuotteen incistä onko palmöljyä tai palmurasvaa ja jos tuotetta saa ilman sitä, en osta palmyöljyllistä. Tai jollei ei edes saa vastaavaa tuotetta ilman palmyöljyä, harkitsen tarkasti, tarvitsenko tuotetta lainkaan. Olen tätä tehnyt jo kolmisen vuotta ja ei ole oikeasti vaikeata ollenkaan, vaikka aluksi tuntui siltä. Yllättävän monessa tuotteessa sitä palmuöljyä on. On kyllä avartanut tietäystä paljon ja kaiken lisäksi tunnen tyytyväisyyttä. että voin omalla ostokäyttäytymisellä vaikuttaa edes jonkin verran.
Vierailija kirjoitti:
Kuuluu olennaisesti länsiafrikkalaisiin ruokiin, joiden valmistamisessa käytän. Väri ja maku ovat täysin erilaiset kuin vaikkapa rypsiöljyn. Palmuöljy on voimakkaan oranssia ja värjää helposti esim. puiset lastt.
Miksi et käytä vaikka voita? Tai hampunsiemenöljyä?
Aikoinaan Pirkan lohkoperunoissa oli palmuöljyä ja meillä ei kukaan pystynyt syömään niitä maun vuoksi.
Sitä on vaikea vältellä 100%:sti, kun sitä on niin tuhottoman monessa paikassa. Mutta koitan silti katsoa, että tulisi mahdollisimman vähän sitä saatua. Miksi sitä pitää margariineihinkin tunkea? Onneksi Oivariinissa ei ole.
Tän käyttö pitäisi kieltää, ainakin niistä "terveellistä tuotteista" esim. margariini...
Vierailija kirjoitti:
Tän käyttö pitäisi kieltää, ainakin niistä "terveellistä tuotteista" esim. margariini...
Ennen Oivariinia sekoitettiin kotona huoneenlämpöistä voita, keitettyä ja jäähtynyttä vettä ja rypsiöljyä sauvasekoittimella levitteeksi leivän päälle. Nykyään on vielä voin makuinen Neito-rypsiöljy, jota voi sekoittaa voin kanssa jos haluaa sekoittaa maukkaan ja roiskumattoman paistorasvan. Se vedellä jatkettu on sitten sitä kevytlevitettä.
Palmuöljy maistuu pahalle ja sen viljely tuhoaa sademetsiä ja eläinten ja viimeisten heimojen elinalueita. Olen lopettanut suklaansyönnin ja katson tarkkaan, etteivät muutkaan tuotteet sisällä palmuöljyä.
Älkää syyttäkö palmuöljyä sademetsätuhoista, vaan niitä ahneita apinoita jotka hävittävät sademetsät saadakseen tuotettua palmuöljyä hiemen enemmän ja helpommalla.
Halpaa, pahaa ja tuhoaa sademetsää. Boikotoin!