Kotimartat auttakaa!
Ostin juhlia varten vakuumipakattua graavi- ja kylmäsavulohta (piti tehdä lohimoussea). Nyt kuitenkin juhlat peruuntuivat, voiko tuollaisia pakastaa? Vai ovatko ne kertaalleen jo pakastettuja ennen kauppaa?
Kommentit (8)
Niissä tulee olla maininta jos on tehty pakasteesta, joten ei ole, mutta botulismiriski silti noiden kanssa aina.
Niissä lukee, jos on pakasteena säilytetty. Jos on, niin voit tehdä niistä piirakkaa tms ja pakastaa sen. Ei ole mousse, mutta eipähän mene hukkaan.
Syöminen on toki vaihtoehto, mutta niitä on melkomoinen läjä, osalle pitää keksiä muuta päänmenoa!
Graavin kalan voi ainakin pakastaa.
Itse pakastin jouluna kylmäsavulohta, ja hyvää oli sulatettuna. Kannattaa sulatusvaiheessa avata paketti ja niin ei botuliinia ala muodostua.
Käytä perusruokiin: kiusausta, kastiketta pastalle ja perunalle, kalakeittoa jne.
Nyt joku hygieniapassitaituri apua! 😅