Syntymäpäiväkakkuongelma
Pitäisi leipoa näyttävä syntympäiväkakku tasavuotissynttäreille. Laktoosittomana ja gluteenittomana. Rakastan leipomista eikä gluteenittoman leipominen ole mikään ongelma. Pää vain lyö täysin tyhjää. Olen selannut leivontablogeja, Googlea, reseptikirjoja - ei apua. Käännyn siis palstan puoleen. Kellään hyviä vinkkejä, ideoita jne?
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Jos gluteenittoman pohjan tekeminen ei ole sinulle ongelma, niin laktoositonkaan ei ole, koska "kaiken" saa nykyään laktoosittomana. Eli ongelma on pelkästään se, millä täytteillä kakun tekisit, vai (jos tarkoitus on tehdä täytekakku)?
Juu, ei ole ongelma sekään :) Luovuuspuoli tökkii ja pahasti.
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
No haluatko täytekakun vai juustokakun / hyydykekakun?
Me ajateltiin tehdä tämä kakku tyttären rippijuhliin laktoosittomana ja gluteenittomana (vaihdetaan ehkä toinen pohja): https://www.kinuskikissa.fi/raikas-smoothiekakku/#
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
No just nämähän eivät olleet AP:lle ongelma.
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Huoh, luetteko te näitä aloituksia yhtään?
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Luetun ymmärtäminen eli kirjoitetun tekstin sisällön ymmärtäminen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Huoh, luetteko te näitä aloituksia yhtään?
Huoh. Kyllä luen. Luin uudestaan. Vastasin tismalleen siihen mitä kysyttiin. Hyvä ja järkevä tasapäiväkakku, joka kestää seisomista ja maistuu ja näyttää hyvältä. Pohjan voi myös tehdä pakkaseen eli siinäkin mielessä hyvä juhlatarjottava.
Vierailija kirjoitti:
No haluatko täytekakun vai juustokakun / hyydykekakun?
Me ajateltiin tehdä tämä kakku tyttären rippijuhliin laktoosittomana ja gluteenittomana (vaihdetaan ehkä toinen pohja): https://www.kinuskikissa.fi/raikas-smoothiekakku/#
Kallistun tällä hetkellä enemmän täytekakun puolelle, mutta en ole varma siitäkään. Kakku tulee erittäin tärkeälle ihmiselle, joten olen jotenkin ihan kipsissä (epätavallista itselleni). Kiitos ohjeesta, menee harkintaan :)
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?
Britakakku tuoreilla marjoilla ei voi mennä vikaan. Nyt on paras sesonki.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?
Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?
Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.
Selvä, kiitos
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?
Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.
Pelkästään perunajauhoista tehdyn kakkupohjan kannattaa antaa levätä seuraavaan päivään ennen leikkaamista, niin se ei ole enää ihan niin mureneva.
Me ollaan tehty ihan perus perunajauhopohjaisia täytekakkuja, kun gluteenittomia on lähipiirissä. Täytteinä on ollut vähän ehkä myöhäisherännäisesti Kinuskikissan moussetäytteittä, viimeksi vissiin vadelmaa ja suklaata. Niistä tulee ihan näyttäviä, kun moussetäyte korottaa kakun korkeutta aika paljon.
Ai niin, viimeksi olikin puolukkamoussea toisessa välissä ja tein sillä koristeet myös kakun päälle pursottamalla. En suosittele, puolukankuoret tukki tyllan ja ruusukkeet räjähteli tekovaiheessa pitkin kakun pintaa. Maku oli kyllä hyvä, kinuskipäällinen kaverina.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.
T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti
Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?
No se maku on lähinnä kuin kääretorttu. Hyvin on maistunut tässä vuosien varrella.
Jos gluteenittoman pohjan tekeminen ei ole sinulle ongelma, niin laktoositonkaan ei ole, koska "kaiken" saa nykyään laktoosittomana. Eli ongelma on pelkästään se, millä täytteillä kakun tekisit, vai (jos tarkoitus on tehdä täytekakku)?