Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Syntymäpäiväkakkuongelma

Vierailija
28.06.2019 |

Pitäisi leipoa näyttävä syntympäiväkakku tasavuotissynttäreille. Laktoosittomana ja gluteenittomana. Rakastan leipomista eikä gluteenittoman leipominen ole mikään ongelma. Pää vain lyö täysin tyhjää. Olen selannut leivontablogeja, Googlea, reseptikirjoja - ei apua. Käännyn siis palstan puoleen. Kellään hyviä vinkkejä, ideoita jne?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos gluteenittoman pohjan tekeminen ei ole sinulle ongelma, niin laktoositonkaan ei ole, koska "kaiken" saa nykyään laktoosittomana. Eli ongelma on pelkästään se, millä täytteillä kakun tekisit, vai (jos tarkoitus on tehdä täytekakku)?

Vierailija
2/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos gluteenittoman pohjan tekeminen ei ole sinulle ongelma, niin laktoositonkaan ei ole, koska "kaiken" saa nykyään laktoosittomana. Eli ongelma on pelkästään se, millä täytteillä kakun tekisit, vai (jos tarkoitus on tehdä täytekakku)?

Juu, ei ole ongelma sekään :) Luovuuspuoli tökkii ja pahasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kato netistä.

Vierailija
4/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Vierailija
5/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No haluatko täytekakun vai juustokakun / hyydykekakun?

Me ajateltiin tehdä tämä kakku tyttären rippijuhliin laktoosittomana ja gluteenittomana (vaihdetaan ehkä toinen pohja): https://www.kinuskikissa.fi/raikas-smoothiekakku/#

Vierailija
6/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

No just nämähän eivät olleet AP:lle ongelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Huoh, luetteko te näitä aloituksia yhtään?

Vierailija
8/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Luetun ymmärtäminen eli kirjoitetun tekstin sisällön ymmärtäminen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Huoh, luetteko te näitä aloituksia yhtään?

Huoh. Kyllä luen. Luin uudestaan. Vastasin tismalleen siihen mitä kysyttiin. Hyvä ja järkevä tasapäiväkakku, joka kestää seisomista ja maistuu ja näyttää hyvältä. Pohjan voi myös tehdä pakkaseen eli siinäkin mielessä hyvä juhlatarjottava.

Vierailija
10/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No haluatko täytekakun vai juustokakun / hyydykekakun?

Me ajateltiin tehdä tämä kakku tyttären rippijuhliin laktoosittomana ja gluteenittomana (vaihdetaan ehkä toinen pohja): https://www.kinuskikissa.fi/raikas-smoothiekakku/#

Kallistun tällä hetkellä enemmän täytekakun puolelle, mutta en ole varma siitäkään. Kakku tulee erittäin tärkeälle ihmiselle, joten olen jotenkin ihan kipsissä (epätavallista itselleni). Kiitos ohjeesta, menee harkintaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?

Vierailija
12/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Britakakku tuoreilla marjoilla ei voi mennä vikaan. Nyt on paras sesonki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?

Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.

Vierailija
14/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?

Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.

Selvä, kiitos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?

Maistuu tavalliselta täytekakkupohjalta eli tosi neutraalilta. Rakenne on vähän höttöisempi.

Pelkästään perunajauhoista tehdyn kakkupohjan kannattaa antaa levätä seuraavaan päivään ennen leikkaamista, niin se ei ole enää ihan niin mureneva.

Vierailija
16/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me ollaan tehty ihan perus perunajauhopohjaisia täytekakkuja, kun gluteenittomia on lähipiirissä. Täytteinä on ollut vähän ehkä myöhäisherännäisesti Kinuskikissan moussetäytteittä, viimeksi vissiin vadelmaa ja suklaata. Niistä tulee ihan näyttäviä, kun moussetäyte korottaa kakun korkeutta aika paljon.

Ai niin, viimeksi olikin puolukkamoussea toisessa välissä ja tein sillä koristeet myös kakun päälle pursottamalla. En suosittele, puolukankuoret tukki tyllan ja ruusukkeet räjähteli tekovaiheessa pitkin kakun pintaa. Maku oli kyllä hyvä, kinuskipäällinen kaverina.

Vierailija
17/17 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Täytekakkupohjan voi tehdä gluteenittomaksi kun sen tekee pelkistä perunajauhoista. Minä teen sillä lailla myös tiramisun pohjan. Tulee hyvää. Kermat ja tuorejuusto laktoosittomat.

T keliaakikon vaimo ja laktoosi-intolerantikon äiti

Kiitos vinkistä, olen tehnyt ainoastaan mantelijauhoista gluteenittomia pohjia. Täytyy kokeilla joskus. Miltä tällainen pohja maistuu?

No se maku on lähinnä kuin kääretorttu. Hyvin on maistunut tässä vuosien varrella.