Voiko omenapiirakka leipoa nyt ja paistaa vähän myöhemmin?
On siis vieraita tulossa ja ajattelin voisiko piiraan tehdä valmiiksi raakana vuokaan ja paistaa sitten lähempänä. Saisi lämmintä piirasta tarjolle kylmän vaniljakastikkeen kanssa. Olen leipomukset paistanut aina heti. Jos voi, pitäisikö laittaa jääkaappiin siinä välissä? Onko joku tehnyt näin?
Kommentit (6)
Riippuu pohjasta. Jos on murotaikina, voi hyvin odottaa jääkaapissa. Jos enemmän juokseva, niin lässähtää kyllä.
Hyvä idea, omenat sitten. Vaikkakin tuo omenien kuoriminen ja leikkaaminen on just se hitain juttu...
Vierailija kirjoitti:
Riippuu pohjasta. Jos on murotaikina, voi hyvin odottaa jääkaapissa. Jos enemmän juokseva, niin lässähtää kyllä.
Miten juokseva lässähtää, kun on lirua jo muutenkin?
Ei voi. Tämä sanotaan selvästi piirakanpaistolain 5 §:ssä.
Tottakai voi. Pistät piirakan omenoineen päivineen jääkaappiin odottamaan paistoa. Hyvää tulee. Kuinka uusavuttomia ihmisiä täällä taas oikein on.
Ei kai tuossa ole mitään estettä. Mutta lisää omenat vasta ennen paistoa, niin ei tummu.