Käytätkö vielä ketsuppia pizzassa tomaattikastikkeena?
Näin mökkioloissa oli pakko käyttää, kun muutakaan ei ollut, en ole sitten 90-luvun käyttänyt. Ja hyväähän se pizza oli,katosi hetkessä, eikä lapset huomanneet mitään.
Kommentit (33)
Ei mitään muttia, sanoi Pikku-Myy.
Käytän, olen kyllä ollut pizzakokkinakin ja tiedän, miten oikeaoppinen tehdään. Käytän silti ketsuppia kotioloissa. Ja mistää mutista sitä ei muutenkaan tehdä.
Joskus käytän, ja joskus osana. Mutta ikinä en osta valmispohjaa tai taikinaa.
Käytän. Pizza on pikaruokaa, johon en todellakaan ala mitään kastikkeita keittelemään. Täytteet pohjalle ja uuniin.
Teen joskus ruisleipä"pizzaa" laittamalla ruispuikulalle ketsuppia, kinkkua, oreganoa ja juustoa, sit mikroon kunnes juusto sulaa, nam.
Vierailija kirjoitti:
Teen joskus ruisleipä"pizzaa" laittamalla ruispuikulalle ketsuppia, kinkkua, oreganoa ja juustoa, sit mikroon kunnes juusto sulaa, nam.
Tuo on lämmin voileipä eli lämppäri. Meillä tehtiin niitä useinkin lapsuudenkodissa 90-luvulla. Mikron sijaan lämmitettiin tosin uunissa.
Tortillalätylle ketsaa, pizzakinkkua, juustonkaltaista perunakuitupizzaraastevalmistetta, aromisuolaa sekä oreaganoa ja pikainen paisto mikrossa, niin johan on kummeksuttavaa ettei herrasväelle kelpaa...
Yleensä en, koska väännän ohutpohjaisia pizzoja vähillä täytteillä, mutta isäni käyttää ja hän tekee maailman parasta paksupohjaista pizzaa. Katoaa pelliltä aina hetkessä. :P
Pelottaa ajatella mitä moskaa heillä syödään! :(
Vierailija kirjoitti:
Käytän. Pizza on pikaruokaa, johon en todellakaan ala mitään kastikkeita keittelemään. Täytteet pohjalle ja uuniin.
Ei sitä pidäkään keittää, höpönassuliiniseni! Tässä resepti, jonka sain italialaiselta ystävältä.
1 tölkki kokonaisia tomaatteja (inkvisitio ei hae teitä vaikka käytätte murskaa)
1 rkl (ei hyvin kukkurainen) karkeaa merisuolaa
0,5 dl oliiviöljyä
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää 20 revittyä basilikanlehteä ja kaksi viipaloitua valkosipulinkynttä.
Anna levätä tunti tai pari. Poista valkosipuli. Kauho pizzan päälle.
On hyvää.
Joo kyllä, koska on parempaa ja avokki on allerginen tomaatille.
MMS85 kirjoitti:
Joo kyllä, koska on parempaa ja avokki on allerginen tomaatille.
Arvaapa mistä ketsuppi on tehty?
Vierailija kirjoitti:
MMS85 kirjoitti:
Joo kyllä, koska on parempaa ja avokki on allerginen tomaatille.
Arvaapa mistä ketsuppi on tehty?
Vedestä, sakeuttamisaineista, tomaatinkaltaisesta aromiaineesta ja natriumglutamaatista...?
Käytä sinappia sinä tomaattiallergikko
Ketsuppia ja tomaattipyrettä tai -murskaa. En yritäkään kotioloissa tehdä mitään "aitoa" pizzaa.
Vierailija kirjoitti:
Käytän, olen kyllä ollut pizzakokkinakin ja tiedän, miten oikeaoppinen tehdään. Käytän silti ketsuppia kotioloissa. Ja mistää mutista sitä ei muutenkaan tehdä.
Tässä meillä varsinainen "ammattikokki"
Hätätapauksessa käytän kyllä. Ei ole kukaan koskaan valittanut.