Miksi juustot on niiiiin hyvää?
Kommentit (14)
Etenkin sula juusto pizzan päällä.
juusto on yks pahimpia suonen tukkijoita! Varma tapa kerätä plakkia suoniin ja sieltä kun se lähtee....pokspokspoks...sinne män
Samaa asiaa minäkin tuskailen. Muuten syön pääsääntöisesti vegaanisesti, mutta silloin tällöin päin pakko saada pitkään kypsytettyjä, voimakkaita juustoja ja laadukasta punaviiniä. Aah...
Sissijuustoa söin aamulla monta kokkaretta.
Homma johtuu siitä että juustot sisältävät kaseiinia. Ruoansulatuksessa kaseiini vapauttaa kasomorfiiniksi kutsuttuja opiaatteja.
Olette siis huumekoukussa :-D
Suolan ja rasvan yhdistelmä, sama kuin miksi sipsien syönti jää harvoin yhteen.
sei tsiis kirjoitti:
juusto on yks pahimpia suonen tukkijoita! Varma tapa kerätä plakkia suoniin ja sieltä kun se lähtee....pokspokspoks...sinne män
Juusto on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista. Sisältää paljon K2-vitamiinia joka ehkäisee sydän-ja verisuonitauteja ja jopa peruuttaa jo syntyneet plakit.
http://www.nattopharma.com/vitamin-k2-content-cheeses-recommended-intak…
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27212383
https://www.lifeextension.com/Magazine/2017/11/As-We-See-It/Page-01
K2-vitamiinia ei tarvi saada ruuasta. Jos osaisit lukea noita linkittämiäsi juttuja, tämä olisi sinulle selvää.
Vierailija kirjoitti:
K2-vitamiinia ei tarvi saada ruuasta. Jos osaisit lukea noita linkittämiäsi juttuja, tämä olisi sinulle selvää.
Periaatteessa suoliston mikrobiomin pitäisi tuottaa K vitamiineja mutta puutosta on 97% ihmisillä länsimaissa.
Lisäksi K2-vitamiini ei varastoidu elimistöön joten saannin tulisi olla päivittäistä.
https://www.nutritionexpress.com/showarticle.aspx?articleid=2731
https://innovixlabs.com/blogs/insights/vitamin-k2-deficiency
1 Food and Nutrition Board, Institute of Medicine: Vitamin K, Chapter 5, in Dietary Reference Intakes for Vitamin A, Vitamin K, Arsenic, Boron, Chromium, Copper, Iodine, Iron, Manganese, Molybdenum, Nickel, Silicon, Vanadium, and Zinc. National Academy Press, Washington, District of Columbia, USA (2001).
2 Ferland, G. “The discovery of vitamin K and its clinical applications”, Ann. Nutr. Metab., 61(3), 213-218 (2012).
3 Shearer, M.J. “Vitamin K”, Lancet, 345(8944), 229-234 (1995).
4 Booth, S.L. “Vitamin K: food composition and dietary intakes”, Food Nutr. Res., 56, 5505 (2012).
5 Maresz K, Bruno EJ. Vitamin K2: An Essential Protector for Cardiovascular Health. Agro Food Ind Hi Tech 2015;26(5):21-24.
6 Geleijnse, J.M., Vermeer, C., Grobbee, D.E., et al. “Dietary intake of menaquinone is associated with a reduced risk of coronary heart disease: The Rotterdam Study”, J. Nutr., 134, 3100-3105 (2004).
7 Beulens JW, Bots ML, Atsma F, Bartelink ML, Prokop M, Geleijnse JM, Witteman JC, Grobbee DE, van der Schouw YT. “High dietary menaquinone intake is associated with reduced coronary calcification”, Atherosclerosis 2009;203(2):489-493.
8 Bruno EJ. The Prevalence of Vitamin K Deficiency/Insufficiency, and Recommendations for Increased Intake. J Hum Nutr Food Sci. 2016;4(1):1077.
Luitko nuo linkkisi? 😂 Molemmat on firmoja jotka tekevät ja myyvät ravintolisiä... Ei järin luotettavia lähteitä. Ja lopussa vain lista tekstiä muttei linkkiä YHTEENKÄÄN tutkimukseen.
Vierailija kirjoitti:
Luitko nuo linkkisi? 😂 Molemmat on firmoja jotka tekevät ja myyvät ravintolisiä... Ei järin luotettavia lähteitä. Ja lopussa vain lista tekstiä muttei linkkiä YHTEENKÄÄN tutkimukseen.
Näen kyllä linkit ainakin 8 tutkimukseen.
Vierailija kirjoitti:
Luitko nuo linkkisi? 😂 Molemmat on firmoja jotka tekevät ja myyvät ravintolisiä... Ei järin luotettavia lähteitä. Ja lopussa vain lista tekstiä muttei linkkiä YHTEENKÄÄN tutkimukseen.
Voinko saada linkin tutkimukseen jossa kerrotaan että K2-vitamiinia ei tarvitse saada ravinnosta?
Vierailija kirjoitti:
Luitko nuo linkkisi? 😂 Molemmat on firmoja jotka tekevät ja myyvät ravintolisiä... Ei järin luotettavia lähteitä. Ja lopussa vain lista tekstiä muttei linkkiä YHTEENKÄÄN tutkimukseen.
Oletko tosiaan niin tyhmä ettet löydä noita tutkimuksia itse?
Esim. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15514282
Ei tarvitse kenenkään syödä K2-vitamiinilisää jos ravinto on kunnossa mutta monella se ei ole. Esim. japanilaisten syömä natto ei maistu useimmille länsimaalaisille.
Sama