Suomen ravintolakulttuurin "parantaminen"
Pörssiyhtiö NoHo partnesin mielestä suomesta puuttuva tippikulttuuri heikentää ravintolakulttuuria.
Todellisuudessa tippikulttuurin puute kertoo siitä, että suomessa on kehittyneempi palkkataso kuin monessa muussa maassa. Eikä tänne kaivata samanlaista ravintolatyöntekijöiden polkupalkkaamista, kuten tippikulttuurin omaavissa maissa tehdään.
Pörssiyhtiö voi puolestani parannella tulostaan ihan muilla tavoin.
Kommentit (5)
Joo. Ei noita firmoja kiinnosta mikään ravintolakulttuurin parantelu tai työntekijöiden hyvästä työstä palkitseminen, vaan ajatuksena on että tippausta pyritään yleistämään tuollaisilla tekosyillä, jonka jälkeen voidaankin alkaa neuvotella matalampia palkkoja työehtosopimuksiin. Älkää hyvät ihmiset menkö tähän lankaan, vaan selvittäkää miksi jossakin maailmassa tipataan ja miksi jossain ei tipata. Ei sillä ole loppujen lopuksi tekemistä hyvän palvelun kanssa.
Pitäisi olla toinen muttei molempia. Joko asiakaspalvelijat saa palkkansa tipeistä tai kiinteänä palkkana, ei molemmista.
Ravintolassa syöminen on jo nyt todella kallista. Hinnat siis pysyisivät yhtä korkeina mutta henkilökunnalle maksettaisiin palkkaa vähemmän. Sitten oletetaan että asiakas maksaa tippeinä sitä puuttuvaa palkkaa. Aika ovelaa kyllä pörssiyhtiöltä. Mutta ei kuitenkaan oikein asiakkaan eikä työntekijän näkökulmasta.
Sama pulju harrastelee myös henkilövuokrausta. Yllätys.
En todellakaan halua ryhtyä arvioimaan tarjoilijan palvelualttiutta rahalla. Pitäkööt tipit muissa maissa.