Kotimainen proteiini puuroon
Lapsen aamu- ja iltapuuroon laitamme puolukoita ja mustikoita sekä hieman voita ja oliiviöljyä. Puuron teemme tietenkin täysjyväviljasta.
Olemme laittaneet puuroon myös hieman pähkinöitä, jotta annoksen rasva- hiilari ja proteiini olisi mahdollisimman optimi. Pähkinät eivät kuitenkaan oikein maistu, ja lisäksi ne eivät ole kotimaisia. Mikä olisi hyvä kotimainen vaihtoehto puuroon?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Kananmuna.
Hyvä idea. Välillä on tehtykin niin että kehitämme kattilallisen munia jääkaappiin odottamaan ja sieltä pilkottu yksi puuron sekaan.
Raejuusto, juusto.
ps. Mantelivoi on hyvä puuroon.
Puuro puurona voisilmän kanssa. Ei sinne mitään muuta sotketa sekaan. Sen kananmunan, pähkinät ja raejuustot voi syödä erikseen, sekoitettuna saa aikaan vain oksennuksen.
On myös vaihtoehtona laittaa puuroon suomalaista heraproteiinia joka on suklaalla ja stevialla maustettua, esimerkkinä: https://www.fitnessfirst.fi/ruoka/proteiinit/heraproteiini/heraproteiin…
Suklaamainen puuro tulee sitten. Eikä hinta lopulta eroa paljoa esim. raejuuston kilohinnasta per saatu proteiinigramma.
Laitan puuron sekaan joko raejuustoa, raa-an kananmunan tai maapähkinävoita (sokeritonta, ei tosin kotimaista) ja paljon pakastemarjoja. Aivan paras aamupala!
Raejuustolla, marjoilla ja öljyllä syön minä.
Kananmuna.