Melkein 4kg lohta pakastimessa, mitä kaikkea tekisitte? Uusia ideoita kiitos!
No otsikossa se tulikin, antakaapa vinkkejä! Näitä meillä on aika usein: uunilohta, graavilohta (nytkin on suolaantumassa), paistettua lohta ja lohikeittoa. Ajatus lyö tyhjää, mitä muuta? :D
Kommentit (21)
soijasoosi,inkivääri,seesami-öljy...höyrytys.
unohda ne suola-pippuri-sitruuna ja uunissa 1h kuivat kalat jotka menee roskiin samantien.
Vierailija kirjoitti:
Lohipasta, lohikiusaus, lohi-pinaattilasagne?
Kiitos, miksi ihmeessä en ajatellut esim. tuota lohipastaa! :D Ap
Vierailija kirjoitti:
soijasoosi,inkivääri,seesami-öljy...höyrytys.
unohda ne suola-pippuri-sitruuna ja uunissa 1h kuivat kalat jotka menee roskiin samantien.
Ei me uunilohta tuntia uunissa pidetä, puoli tuntia ihan max. joskun 20min jos on pienempi file kysymyksessä. Lohi saa olla vähän medium. Ap
https://yhteishyva.fi/reseptit/aasialaiset-lohinyytit/recipe-21546
tai sitten voitaikinakuoreen pikkusilppua ja teet ikäänkuin joulutorttuja,tuorejuustoa kaveriksi sinne siään
sitten tietewnkin sushia
lohipiirakkaa
Vierailija kirjoitti:
Graavilohta
Aloituksen lukeminen unohtui ennen vastaamista?
Ceviche? Tai sellainen hawaijilainen poke bowl.
Teriyakilohi on oma uusi suosikkini. Mutta olenkin nyt hurmaantunut japanin mauista.
Lohta ei pidetä ikinä yli 20 minuuttia oli sitten isompi file. 150 astetta ja top 20 minsaa.
Rahkavoitaikina (tai pelkkä voitaikina), riisiä, tilliä, lohta, keitettyä kananmunaa, joista joko pieniä pasteijoita tai yksi iso lätty. On hyvää ja säilyy hyvin paitsi kananmuna muuttuu jokaisella lämmityskerralla aina vaan kumisemmaksi.
Vierailija kirjoitti:
Rahkavoitaikina (tai pelkkä voitaikina), riisiä, tilliä, lohta, keitettyä kananmunaa, joista joko pieniä pasteijoita tai yksi iso lätty. On hyvää ja säilyy hyvin paitsi kananmuna muuttuu jokaisella lämmityskerralla aina vaan kumisemmaksi.
Tämä kuulostaa hyvältä, tosin voin jättää keitetyn kananmunan pois kun en pidä siitä. :D Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rahkavoitaikina (tai pelkkä voitaikina), riisiä, tilliä, lohta, keitettyä kananmunaa, joista joko pieniä pasteijoita tai yksi iso lätty. On hyvää ja säilyy hyvin paitsi kananmuna muuttuu jokaisella lämmityskerralla aina vaan kumisemmaksi.
Tämä kuulostaa hyvältä, tosin voin jättää keitetyn kananmunan pois kun en pidä siitä. :D Ap
No se on tässä tapauksessa vaan hyvä kun tuo kananmuna eniten haittaa uudelleenlämmitystä. :D Kannattaa googletella pasteija/piirasreseptejä, varmasti löytyy kivoja versioita jotka sisältävät lohta.
Savustettu lohi. Jos ei ole savustinta onnistuu annospaloina savustuspussissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rahkavoitaikina (tai pelkkä voitaikina), riisiä, tilliä, lohta, keitettyä kananmunaa, joista joko pieniä pasteijoita tai yksi iso lätty. On hyvää ja säilyy hyvin paitsi kananmuna muuttuu jokaisella lämmityskerralla aina vaan kumisemmaksi.
Tämä kuulostaa hyvältä, tosin voin jättää keitetyn kananmunan pois kun en pidä siitä. :D Ap
No se on tässä tapauksessa vaan hyvä kun tuo kananmuna eniten haittaa uudelleenlämmitystä. :D Kannattaa googletella pasteija/piirasreseptejä, varmasti löytyy kivoja versioita jotka sisältävät lohta.
Täytyy googletella! Kiitos ideasta. Mieheni isäpuoli kalastaa paljon joten siksi meillä on usein kalaa, yleensä lohta aivan pirun paljon pakastimessa. Tosin eipä kehtaa kieltäytyä koska kala on niin älyttömän hyvää. :D Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Graavilohta
Aloituksen lukeminen unohtui ennen vastaamista?
Sitten siitä voi tehdä vaikka kissanruokaa tai heittää biojätteeseen.
Lohimureke tai pyörykät.
Graavilohesta ja tuorejuustosta (tilli, mustapippuri) tehty lohirulla.
Lohimousse joko uuniperunoiden tai tortillojen täytteeksi.
Lohikiusaus tai ”vanhanaikainen” lohilaatikko (viipaleperunat, kerma).
Lohimunakas.
Lohipizza.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
soijasoosi,inkivääri,seesami-öljy...höyrytys.
unohda ne suola-pippuri-sitruuna ja uunissa 1h kuivat kalat jotka menee roskiin samantien.
Ei me uunilohta tuntia uunissa pidetä, puoli tuntia ihan max. joskun 20min jos on pienempi file kysymyksessä. Lohi saa olla vähän medium. Ap
Ohis, mutta olenko todella ainoa ihminen maailmassa joka ei tykkää siitä juuri ja juuri kypsästä löllölohesta? Mielestäni lohi ei kärsi vaikka vähän pitempäänkin kypsyy, parhaimmillaan se on tummaksi ja vähän kuivemmaksi savustettuna.
Lohipasta, lohikiusaus, lohi-pinaattilasagne?