Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa mitä tarjota yo-juhlissa , kahvikutsut n. 40 henk.

Vierailija
23.04.2019 |

Osa porukasta on ensin toisissa juhlissa, osa tulee vaan meille ja ovat pitkämatkalaisia.
Mitä sinä haluaisit syödä, jos sinut kutsuttaisiin?

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Vierailija
2/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

Jep, ja ainakin salaateista kannattaa pitää myös kasvisversiot tarjolla, kurjaa jos on jotain herkullisen näköistä makaronisalaattia pöydässä, mut kinkut sotkettu koko satsiin. Liivate ei myöskään uppoa kaikille, jos juustokakkua päädyt tarjoamaan.

Vierailija
4/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

En yhden keliaakikon vuoksi tekisi täytekakuista gluteenittomia, koska gluteenittomat täytekakut ei erityisen hyviä ole. Mutta juustokakun tekisin ehdottomasti keliaakikoille sopivaksi myös.

Vierailija
5/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

Vierailija
6/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

En tajua miks pitäis tehdä jotain törkykallista ja supermodernia. Ainakin meillä juhlissa on parhaiten tehnyt kauppansa juurikin ne parjatut voileipäkakut, pastasalaatit ja itse tehdyt karjalanpiirakat :) mitä sitten ehdottaisit noiden tilalle? Miksi vihersalaattejakaan pitäisi olla montaa erilaista kun yksi hyvä on ihan riittävä ja siihen joku ruokaisampi salaatti lisäksi. Ja mitä olisi moderni tarjottava piirakoiden tilalle, väännä nyt jotain savupororuisnappeja sitten miljoona :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

Omalla kokemuksella perinteisemmät tarjottavat menee paremmin kaupaksi.

Vierailija
8/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

Tuossa koitin antaa esimerkkejä erilaisista vaihtoehdoista. Jos oma pää lyö ihan tyhjää, jostain täytyy aloittaa ideointi :). Itse miellän pastasalaatin ruokaisammaksi kuin vihersalaatin, ajattelin sitä kaukaa tulleille vieraille. Voihan niitäkin olla vaikka molempia ja kylkeen patonkia levitteineen tai sämpylää päällisineen . Toisaalta voi laittaa tarjolle brunssin; prinssinakit, munakokkelit, croissantit jne ja unohtaa piiraat ja voileipäkakut.

Ja täällä päin ne coctailpiiraat ovat juhlissa kuin juhlissa tarjolla, arkena niitä ei syödä sen useammin kuin täytekakkuakaan. Menevät hyvin kaupaksi pöydästä :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

En tajua miks pitäis tehdä jotain törkykallista ja supermodernia. Ainakin meillä juhlissa on parhaiten tehnyt kauppansa juurikin ne parjatut voileipäkakut, pastasalaatit ja itse tehdyt karjalanpiirakat :) mitä sitten ehdottaisit noiden tilalle? Miksi vihersalaattejakaan pitäisi olla montaa erilaista kun yksi hyvä on ihan riittävä ja siihen joku ruokaisampi salaatti lisäksi. Ja mitä olisi moderni tarjottava piirakoiden tilalle, väännä nyt jotain savupororuisnappeja sitten miljoona :)

Pitää muistaa myös kylmäsäilytys. Moni unohtaa että harvalla on kotonaan suurtalouskeittiö ja kylmäkaappi.

Vierailija
10/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Suolaista: voileipäkakku, pastasalaattia, piirakkaa, pienet ruissipsit ja täyte, pienet riisipiirakat ja munavoi.

Makeaa: täytekakku, juustokakku, yo-lakkipikkuleivät, pullakranssi, kuivakakku, kaupasta valmiita keksejä.

Itse ehkä tekisin kaksi voileipäkakkua (kala ja liha), pellillisen tai kaksi kasvispiirakkaa. Täytekakkuja varmaan kaksi samanlaista, 40hlölle ei yksi riitä ja pitäisi varautua kuitenkin siihen, että kaikille riittää. Omissa juhlissani oli yo-lakkipipareita, eli vaalea täytekeksi jonka yläpuoli on dipattu puoliksi tummaan suklaaseen (lakin musta lippa) ja siihen laitettu hopeapallo esittämään lyyraa. Tämän voi oikoa ostamalla vaikka valmiita kaurakeksejä ja tekemällä vain täytteen ja koristelun. Menisin siis aika perinteisillä linjoilla, silloin pöydästä varmimmin löytyy jokaiselle edes jotakin. Allergiat huomioiden tekisin kaiken suoraan laktoosittomana, sillä se on niin helppoa. Ota huomioon juhlakalun toiveet ja ideat? On myös olemassa kirjoja, joista löytyy juhlien etiketit ja valmiit menuut resepteineen ja määrineen kahvitukseen.

Pastasalaatti on omasta mielestä vähän tunkkainen ja halpa ratkaisu, korvaisin sen raikkailla vihersalaateilla, joita olisi 2-3 eri sorttia.

Riisipiirakat ei ole myöskään juhlavaa tarjottavaa, laittaisin jotain modernimpaa.

En tajua miks pitäis tehdä jotain törkykallista ja supermodernia. Ainakin meillä juhlissa on parhaiten tehnyt kauppansa juurikin ne parjatut voileipäkakut, pastasalaatit ja itse tehdyt karjalanpiirakat :) mitä sitten ehdottaisit noiden tilalle? Miksi vihersalaattejakaan pitäisi olla montaa erilaista kun yksi hyvä on ihan riittävä ja siihen joku ruokaisampi salaatti lisäksi. Ja mitä olisi moderni tarjottava piirakoiden tilalle, väännä nyt jotain savupororuisnappeja sitten miljoona :)

Tuo on täysin totta, että pastasalaatti ja karjalanpiirakat ovat jo hieman out. Varsinkin pastasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähdetään nyt siitä kahvista eli tarjoilujen pitää sopia kahvin kanssa nautittaviksi. Vihersalaatit, pastasalaatit yms. maistuvat inhottavilta kahvin kanssa. Riisipiirakat, suolaiset juustopiirakat ja voileipäkakut ovat jo parempia, varsinkin kun on pitkämatkalaisia vieraita. Kahvikutsuilla on yleensä aivan liikaa kuivia pikkuleipiä, kaipaisin enemmänkin suolaisia tarjottavia. Ihan tavalliset voileivätkin ovat hyviä.

Vierailija
12/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin viimeksi juhlissa, joissa oli isoissa lasikulhoissa ilman korppujauhoa tehtyjä mausteisia lihapullia (g) ja toisessa falafeleja (v) ja vieressä tabbouleh (v), jugurttikastike ja itse tehty perunasalaatti (g). Lisäksi oli vihreää salaattia, melonia, tuoretta patonkia, hummusta (v&g) ja pieniä piiraita (kuin miniquicheja kana- ja kasvistäytteillä, g). Lisäksi pöydässä oli vielä päreen päällä iso loimulohi.

Kaikille oli siis jotakin eivätkä kaikki ottaneet kaikkea, joten määrät eivät välttämättä olleet kovin suuria. Silti jäi tunne että syötävää ja valinnanvaraa oli paljon ja huomasin, että ihmiset olivat koonneet lautaselleen hyvin erinäköisiä kombinaatioita oman makunsa mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä söisin mielelläni voileipäkakkua ja suolaisia piirakoita ja sitä pastasalaattia. Ekan vastaajan lista on oikein hyvä.

Vierailija
14/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

En yhden keliaakikon vuoksi tekisi täytekakuista gluteenittomia, koska gluteenittomat täytekakut ei erityisen hyviä ole. Mutta juustokakun tekisin ehdottomasti keliaakikoille sopivaksi myös.

Tykkäätkö kääretortuista? Gluteeniton täytekakku on helppo tehdä kääretorttupohjan ohjeella, jossa käytetään vain perunajauhoja tai lisäksi gluteenitonta jauhoseosta. Kakkupohja on tavallista kakkupohjaa vähän kuivempi, eikä rakenteeltaan yhtä sienimäinen. Kostutus voi alkuun olla hankalaa mutta kunhan siinä onnistuu, ei kakussa pitäisi juuri eroa maistaa!

En ole keliaakikko itse mutta leivoin taannoin gluteenittoman täytekakun yhtä gluteenia välttelevää vierasta varten. Ajattelin, että on mukavampaa tehdä kaikki "mahdollinen" gluteenittomana niin ei tarvitse pöytään laittaa "muistilappuja". Täytin kakun vadelmista tehdyllä rahkalla ja suklaamoussella, ehkä voimakkaan makuiset täytteet ja niiden runsas määrä sai sen gluteenittoman kakkupohjan peittymään alleen mutta ikinä ennen ei ole niin vähää täytekakusta jäljelle jäänyt!

Ei siis kannata suoraan leimata gluteenittomia pahemman makuisiksi :). Esimerkiksi Kinderpiirakka maistuu kaurajauhoihin tehtynä paljon paremmalta mitä vehnäjauhoilla leivottuna. Tämä ei ole yksin vain minun mielipiteeni. Suosittelen kyllä testaamaan jos leipomisesta tykkää ja lähipiirissä joku gluteenitonta syövä löytyy :).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli useammissa juhlissa voileipäkakkua, ei todellakaan tehnyt kauppaansa. Ei otettu enää lakkiaisiin sitä. Ostin vieläpä aina konditoriasta ne voileipäkakut, eli ulkomuoto ja makukin varmasti kohdillaan.

Ja minusta pasta salaatissa on ällöttävää. Kylmää, lötköä ja mautonta. Mautonta siis sanan molemmissa merkityksissä.

Vierailija
16/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

En yhden keliaakikon vuoksi tekisi täytekakuista gluteenittomia, koska gluteenittomat täytekakut ei erityisen hyviä ole. Mutta juustokakun tekisin ehdottomasti keliaakikoille sopivaksi myös.

Tykkäätkö kääretortuista? Gluteeniton täytekakku on helppo tehdä kääretorttupohjan ohjeella, jossa käytetään vain perunajauhoja tai lisäksi gluteenitonta jauhoseosta. Kakkupohja on tavallista kakkupohjaa vähän kuivempi, eikä rakenteeltaan yhtä sienimäinen. Kostutus voi alkuun olla hankalaa mutta kunhan siinä onnistuu, ei kakussa pitäisi juuri eroa maistaa!

En ole keliaakikko itse mutta leivoin taannoin gluteenittoman täytekakun yhtä gluteenia välttelevää vierasta varten. Ajattelin, että on mukavampaa tehdä kaikki "mahdollinen" gluteenittomana niin ei tarvitse pöytään laittaa "muistilappuja". Täytin kakun vadelmista tehdyllä rahkalla ja suklaamoussella, ehkä voimakkaan makuiset täytteet ja niiden runsas määrä sai sen gluteenittoman kakkupohjan peittymään alleen mutta ikinä ennen ei ole niin vähää täytekakusta jäljelle jäänyt!

Ei siis kannata suoraan leimata gluteenittomia pahemman makuisiksi :). Esimerkiksi Kinderpiirakka maistuu kaurajauhoihin tehtynä paljon paremmalta mitä vehnäjauhoilla leivottuna. Tämä ei ole yksin vain minun mielipiteeni. Suosittelen kyllä testaamaan jos leipomisesta tykkää ja lähipiirissä joku gluteenitonta syövä löytyy :).

Eikö gluteeniton leipominen ole siivoamisen kannalta vähän työlästä, minä ainakin lähipiirin gliteenittoman puheista olen ymmärtänyt että keittiö pitää saada täysin venhäjauhoista puhtaaksi.

Vierailija
17/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaiseksi maksalaatikko (rusinaton) paloiteltuna pikanteiksi paloiksi. Cocktailtikku pystyyn jotta vierailijoiden on helppo naukkaista herkkupala mukaansa lautaselle. Tikut voi koristella lipuilla tai vaikkapa kesäisesti sateenvarjoilla tuo maan iloista ja kepeää tunnelmaa juhliin.

Makeaksi suklainen jakki makupala.

Vierailija
18/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeniton leivonta on minusta niin haastavaa, että olen suosiolla tilannut konditoriasta valmiit kakut. Viimeksi tilasin toisen ison kakun gluteenittomana JA vegaanisena, ja maku oli aivan loistava. Kun vielä saat jonkun noutamaan kakut vasta juhlapäivänä, ei kylmäsäilytyskään muodostu niin ongelmalliseksi. Suosittelen ulkoistamaan tällaiset haastavammat jutut niin tulee kiva juhlapäivä pienemmällä stressillä.

Luonnostaan gluteenittomat ruoat kuten salaatit ym. pitää myös muistaa valmistaa niin puhtaassa keittiössä ja niin puhtailla välineillä, ettei kontaminaation riskiä ole. On hyvä huomata laittaa myös oma astia ja veitsi levitteille gluteenittomia varten.

Tämä nyt on turha neuvo jos teille ei tule keliaakikkovieraita, mutta itselläni on lähipiirissä monta ja olen oppinut huomioimaan nämä asiat tarjoiluissa.

Vierailija
19/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jotain gluteenitonta koska olen keliaakikko. Eräs ihminen tekee aina juhliin hirvenlihasta keittoa ja se on hyvää. Sitten tietysti kakut yms gluteenittomana. Keliakiani on ihan lääkäri todennut eli ei ole mikään muotijuttu.

En yhden keliaakikon vuoksi tekisi täytekakuista gluteenittomia, koska gluteenittomat täytekakut ei erityisen hyviä ole. Mutta juustokakun tekisin ehdottomasti keliaakikoille sopivaksi myös.

Tykkäätkö kääretortuista? Gluteeniton täytekakku on helppo tehdä kääretorttupohjan ohjeella, jossa käytetään vain perunajauhoja tai lisäksi gluteenitonta jauhoseosta. Kakkupohja on tavallista kakkupohjaa vähän kuivempi, eikä rakenteeltaan yhtä sienimäinen. Kostutus voi alkuun olla hankalaa mutta kunhan siinä onnistuu, ei kakussa pitäisi juuri eroa maistaa!

En ole keliaakikko itse mutta leivoin taannoin gluteenittoman täytekakun yhtä gluteenia välttelevää vierasta varten. Ajattelin, että on mukavampaa tehdä kaikki "mahdollinen" gluteenittomana niin ei tarvitse pöytään laittaa "muistilappuja". Täytin kakun vadelmista tehdyllä rahkalla ja suklaamoussella, ehkä voimakkaan makuiset täytteet ja niiden runsas määrä sai sen gluteenittoman kakkupohjan peittymään alleen mutta ikinä ennen ei ole niin vähää täytekakusta jäljelle jäänyt!

Ei siis kannata suoraan leimata gluteenittomia pahemman makuisiksi :). Esimerkiksi Kinderpiirakka maistuu kaurajauhoihin tehtynä paljon paremmalta mitä vehnäjauhoilla leivottuna. Tämä ei ole yksin vain minun mielipiteeni. Suosittelen kyllä testaamaan jos leipomisesta tykkää ja lähipiirissä joku gluteenitonta syövä löytyy :).

Uskon toki, että täytteillä voi saada ihanan makuisen gluteenittoman kakun. Maistamissani gluteenittomissa kakuissa on ollut epämiellyttävä pohja, jota ainakaan kermat ja hillot ei ole auttaneet; mauton, turhan tiivis, joskus jopa rakeinen. Ehkä ollut tekijästä kiinni, en tiedä.

Vierailija
20/27 |
23.04.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen juuri juhlia laittamassa, tosin rippi sellaisia. Vieraita kaukaa ja läheltä. Olen päätynyt laittamaan ihan lämpimän ruuan, koska ajankohta iltapäivällä. Tulee jälkiruokakin,  mutta kahvipöytään tulee sitten kakkubuffet päivänsankarin toiveesta, eli voileipäkakkua kahta sorttia lihaa ja kääretorttuun piilotettuna kalaversio. Jokunen kuivakakku, kermakakku ja juustokakkua. Pikkuleipiä paria sorttia, ei kaupan keksejä, vieraat voivat syödä ne sitten ihan kotonaan. Gluteiinittomana teen tuon kermakakun, yhden voileipäkakun kalaversiona, koska tiedän heidän pitävän siitä. Salaattia vain tuoresalaattina, ja sitten lisukkeista itse kooten, koska osalle ei saa olla paprikaa, tomaattia, oliivia tai salaattijuustoa. Mahdollisimman neutraali pohja ja siihen sitten vapaavalintaisia lisukkeita. Jälkiruuaksi hedelmäsalaattia ja mangorahkaa. Tällaista "jokaiselle jotakin" olen kokoamassa. Paljon erilaista, mutta määrät kohtuudessa. Graavilohi ja leipäjuusto ovat meillä sellaisia, mitä on sitten pakko olla tai juhlat ovat ruuan osalta ihan metsään menneet.  Leipinä perunarieskaa, sämpylöitä ja ruisleipää, gluteiinittomana sämpylöitäkin. Pullan jätän suosiolla pois, koska vappu on noin likellä, niin kierremunkkeja sitten, myös gluteiinittomana. Kummasti tuo gluteiiniton vaihtoehto lisää työtä, kun miettii työjärjestystä ja siivoamistakin, mitä se vaatii. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän yhdeksän