Onko kylmäsavulohi sama kuin graavilohi?
Kommentit (18)
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kylmäsavu on kylmäsavustettu, graavilohi graavisuolattu... Google on keksitty
Ei ole.
Graavilohi ei ole savustettua.
Kylmäsavustettu yllättäen on kylmäsavustettu.
Kylmäsavustus on eri asia kuin normaali savustus.
Kylmäsavustuksessa kala on yllättäen kylmää, kun se savustetaan.
Ei ole. Graavattu on raaka kala tungettu (pakastimen kautta) suolaliemeen ja ehkä mausteisiin. Graavattua ei ole savustettu.
Ne on tehty eri tavalla, ja lopputuloskin on eri. Etenkin rakenteessa on eroa. Kylmäsavulohi on kirkkaan persikanväristä, kiinteää ja "limaista", lämminsavulohi vaaleanpunaista, murenevaa ja pehmeää. Molemmissa näissä on se tietty savun maku. Graavilohi on rakenteeltaan ja ulkonäöltään kuin kylmäsavulohta, mutta sitä ei ole savustettu, eli savun makua ei ole.
Graavilohessa kypsennyksen apuna on käytetty suolaa, kylmäsavulohessa savua. Täysin eri tuote.
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.
Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.
Vierailija kirjoitti:
Graavilohessa kypsennyksen apuna on käytetty suolaa, kylmäsavulohessa savua. Täysin eri tuote.
Pelkällä savulla tehty jää kyllä syömättä eli kyllä se on ensin suolattu
Kyllä. Lohi graavataan ennen kylmäsavustusta, eli kylmäsavulohi on pitemmälle kypsytettyä graavilohta. Kumpikaan ei ole "kypsää" lämminsavuloheen verrattuna.
t. savustajan vaimo
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.
Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.
Tuo on ehkä sun ratkaisu. Ei kylmäsavua noin kuitenkaan suolata oikeassa elämässä. Ensinnäkin siinä on jo hemmetikseen liikaa suolaa, jos samalla tavalla teet.
... ja tuo yksi pakastaa ja tekee suolaliemiä. No, kaipa sillaista kehtais itekseen syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.
Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.
Onko leipäkin sitten: jauhetusta viljasta leivottu ja paistettu leipä?
Jauho on jauho.
Leipä on leipä.
Samoista aineista, eri tuote
Lopeta lässytys!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.
Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.Tuo on ehkä sun ratkaisu. Ei kylmäsavua noin kuitenkaan suolata oikeassa elämässä. Ensinnäkin siinä on jo hemmetikseen liikaa suolaa, jos samalla tavalla teet.
... ja tuo yksi pakastaa ja tekee suolaliemiä. No, kaipa sillaista kehtais itekseen syödä.
Kerro kuinka sitten kuuluu tehdä?
Minun loheni on hyvin kysyttyä eli kelpaa kyllä muillekin.
Eikä sitä lohta tönkkösuolata tarvi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta
Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.
Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.Onko leipäkin sitten: jauhetusta viljasta leivottu ja paistettu leipä?
Jauho on jauho.
Leipä on leipä.
Samoista aineista, eri tuote
Lopeta lässytys!
Enpä kyllä ole samaksi väittänyt vaan sen sanon, että ensin graavataan ja sit savustetaan
Kylmäsavulohi kyllä suolataan mutta selvästi vähemmän kuin graavilohi. Katsokaa vaikka kaupan kalaosastolla myytävistä kylmäsavu- ja graavilohipaketeista suolamäärät. Ja graavilohta ei tosiaan suolata missään "liemessä"... Pakastaa kyllä voi ensin, se ei omassa kokemuksessani vaikuta lohen makuun/koostumukseen mutta ei se ole pakollista jos kala on tuoretta.
ei.