Jauhelihakeitto?
Jauhelihakeittoa pitäis tehdä, mutta siihen EI voi laittaa
sipulia, valkosipulia tai purjoa
naurista, lanttua, kaaleja
palkokasveja ( herne, papu...)
linssejä, maissia
Eli maustaminen on ongelma kun mausteseoksissa ja lihaliemikuutioissa on sipuleita ja maissia. Pakastekasviksia ei voi myöskään käyttää koska niissä yllä olevia.
Ehdotuksia edes maustamiseen?
Ja kyse yliherkkyydestä ei nirsoilusta!
Kommentit (19)
Sitten ei kai voi laittaa kuin porkkanaa. Ja suolaa, pippuria ja laakerinlehti.
Tekeekö joku vielä nykypäivänä tällasia pula-ajan ruokia?
Koita päästä asian yli.
En näe mitään syytä miksi et pääsisi.
Rupes ihan ahdistamaan. Ei pysty auttaa.
Ei neuvoa mutta ihmettelen miksi sitä valkosipulia pitää tunkea joka mausteseokseen tai tuotteeseen!
Olen kala-allergikko, muttei ole vielä tullut mieleeni pyytää/vaatia ketään tekemään kalakeittoa ilman kalaa. Purjo vähintään kuuluu jauhelihakeiton makuun olennaisena osana. Tee vaikka hampurilaisia siitä jauhelihasta, ilman sipulia.
Perunaa, porkkanaa, sopivat mausteet ja paljon sitä hyvää jauhelihaa, liemeen sulatejuustoa.
Kannattaa tehdä jotain muuta. Noilla rajoituksilla lopputuloksena ei joka tapauksessa olisi jauhelihakeitto.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Jauhenlihakeiton kanssa ei tule koskaan tällaisia ongelmia.
Teet itse sen lihaliemen. Muuten samaa mieltä kuin edellinen.
Juuriselleristä saa kivasti makua. Tee soppa paseerattuun tomaattiin.
Vierailija kirjoitti:
Jauhenlihakeiton kanssa ei tule koskaan tällaisia ongelmia.
Non ni. Menit halpaan. Tätähän se ap kalasteli
Ihan parasta jauhelihakeittoa saa, kun laittaa siihen perunaa, reilusti porkkanoita ja jauhelihaa sekä kokonaisen tuubin tomaattipyrettä. Tosin laitan myös lihafondyitä..ja keiton lisäksi itsetehdyt ruissämpylät!Nam, maistuu ainakin meidän perheelle!
Vierailija kirjoitti:
Perunaa, porkkanaa, sopivat mausteet ja paljon sitä hyvää jauhelihaa, liemeen sulatejuustoa.
Tähän vielä selleriä (juuri- tai lehti-). Liemeen voi laittaa myös tomaattipyrettä sekä suolakurkkua, ranskankermaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauhenlihakeiton kanssa ei tule koskaan tällaisia ongelmia.
Non ni. Menit halpaan. Tätähän se ap kalasteli
Enkä mennyt. Yksi parhaita asioita, mitä tästä palstasta olen ikinä irti saanut.
Näkisin että jauhelihakeitto voidaan maustaa pitkälti samaan tapaan kuin vihapullat:
Horonlihaa jauhettuna, 2 pieneksi silputtua sopulia, kuolaa, tippuria ja persuljaa.
Unohda koko juttu ja mene vaikka kaljalle.