Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun teette uunivihanneksia ja juureksia, mitä kaikkea laitatte?

Vierailija
13.03.2019 |

Olen siis eka kertaa tekemässä illalla. Haluaisin monta sorttia kokeilla. Mitähän on sellaisia, mitä ei kannata sinne laittaa?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan esim. perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Lanttu ja punajuuri ovat kovia, ne pitää panna aika ohuiksi paloiksi. Porkkanakin on perunaa kovempi, mutta se on puolikypsänäkin hyvää.

Vierailija
2/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlistä juurespussi. Siinä on punajuurta, porkkanaa, selleriä tai muuta kolmatta juuresta. Nämä paloiksi ja yhdeksi kerrokseksi pellille. Joukkoon purkki fetakuutioita. Päälle oliiviöljyä ja valitsemaasi yrttiä tuoreena tai kuivattuna. Ripaus suolaa. Hyvä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakkaa ja bataattia.

Vierailija
4/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sesongin mukaan.

Vierailija
5/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi suosikki: paloiteltu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika (punainen ja keltainen), kokonaiset kirsikkatomaatit. Päälle öljyä, timjamia, suolaa, mustapippuria.

Toinen: punajuuri, palsternakka, bataatti, porkkana. Päälle öljyä, rosmariinia, hunajaa ja suolaa. Huomaa että punajuuri värjää muut kasvikset helposti. Halutessasi voit kypsentää ne uunivuoan toisessa reunassa ja ihan lopuksi pyöräyttää kevyesti sekaisin.

Vierailija
6/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palsternakkaa, porkkanaa, punajuurta, perunaa, bataattia, lanttua

Kuutioi kypsymisen mukaan. Pitskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Sitten voit paistaa pannulla vaikka cashewpähkinöitä ja savutofua. Maustaa vähän chilillä.. nammm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sibuli, paprika, kesäkurppa, munakoiso. Öljy, mausteita ja uuniin. Tööt.

Vierailija
8/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaa, palstetnakkaa, punajuurta, lanttua, sipulia.

Rakuunaa, timjamia, basilikaa, jauhettua mustapippuria (vähän), suolaa, kylmäpuristettua kookosöljyä.

Jotkut laittaa vaahterasiirappia tai hunajaa.

Huomio, että erityisesti lanttu ja punajuuri tarvitsevat aika hyvin kypsennysaikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yksi suosikki: paloiteltu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika (punainen ja keltainen), kokonaiset kirsikkatomaatit. Päälle öljyä, timjamia, suolaa, mustapippuria.

Toinen: punajuuri, palsternakka, bataatti, porkkana. Päälle öljyä, rosmariinia, hunajaa ja suolaa. Huomaa että punajuuri värjää muut kasvikset helposti. Halutessasi voit kypsentää ne uunivuoan toisessa reunassa ja ihan lopuksi pyöräyttää kevyesti sekaisin.

Mistä lähtien kesäkurpitsa jne. ovat olleet juureksia?

Hyviä ne toki ovat, itse laitan mukaan hikoilutettua munakoisoa ja siinä onkin ratatouillea. Teen sen pannulla.

Uunijuureksiin voi laittaa mitä juureksia vain, mutta tosiaan varsinkin punajuuri vaatii enemmän kypsymisaikaa. Itse tykkään erityisesti palsternakasta.

Vierailija
10/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna, bataatti, lanttu, porkkana, punajuuri, sipuli, valkosipuli.

Helvetisti öljyä ja suolaa. Reilusti kurkumaa ja currya. Mustapippuria.

Hitaammin kypsyvät pienemmiksi paloiksi ja ekana uuniin. Paloja käännellään öljyssä monta kertaa kypsennyksen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi suosikki: paloiteltu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika (punainen ja keltainen), kokonaiset kirsikkatomaatit. Päälle öljyä, timjamia, suolaa, mustapippuria.

Toinen: punajuuri, palsternakka, bataatti, porkkana. Päälle öljyä, rosmariinia, hunajaa ja suolaa. Huomaa että punajuuri värjää muut kasvikset helposti. Halutessasi voit kypsentää ne uunivuoan toisessa reunassa ja ihan lopuksi pyöräyttää kevyesti sekaisin.

Mistä lähtien kesäkurpitsa jne. ovat olleet juureksia?

Hyviä ne toki ovat, itse laitan mukaan hikoilutettua munakoisoa ja siinä onkin ratatouillea. Teen sen pannulla.

Uunijuureksiin voi laittaa mitä juureksia vain, mutta tosiaan varsinkin punajuuri vaatii enemmän kypsymisaikaa. Itse tykkään erityisesti palsternakasta.

Sori, ap näemmä kysyikin myös vihanneksia...

9

Vierailija
12/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunikanan ja riisin kanssa.

Laitetaan ihan omaan pataan nämä:

punasipuli

tomaatti

kesäkurpitsa

bataatti

valkosipuli puristettuna kaikkien päälle.

Kaikki pilkottuna (paitsi tomaatit).

Päälle oliiviöljyä, pippuria, suolaa ja chiliä.

40 minsaa 200 asteessa. Ole hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanaa, perunaa, punasipulia, lanttua, parsakaalia, kukkakaalia, paprikaa ja puolitetun valkosipulin tai kaksi kuorineen. Kaiken päälle ripaus öljyä. Tuoreyrttejä päälle, kun uunista tulevat. Viereen pihvi, paistettua maksaa, broilerileike...

Ravintolassa olen syönyt uunijuuredyen kanssa tuoretta ananasta, joka siis myös käynyt uunissa. Hyvää sekin.

Tuo valkosipuli kruunaa koko aterian. Paahdettuna niin hyvää.

Pidän keitetyistä punajuurista. Kokeilen sitä uunijuureksiin seuraavalla kerralla.

Vierailija
14/14 |
13.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yksi suosikki: paloiteltu kesäkurpitsa, punasipuli, paprika (punainen ja keltainen), kokonaiset kirsikkatomaatit. Päälle öljyä, timjamia, suolaa, mustapippuria.

Toinen: punajuuri, palsternakka, bataatti, porkkana. Päälle öljyä, rosmariinia, hunajaa ja suolaa. Huomaa että punajuuri värjää muut kasvikset helposti. Halutessasi voit kypsentää ne uunivuoan toisessa reunassa ja ihan lopuksi pyöräyttää kevyesti sekaisin.

Mistä lähtien kesäkurpitsa jne. ovat olleet juureksia?

Hyviä ne toki ovat, itse laitan mukaan hikoilutettua munakoisoa ja siinä onkin ratatouillea. Teen sen pannulla.

Uunijuureksiin voi laittaa mitä juureksia vain, mutta tosiaan varsinkin punajuuri vaatii enemmän kypsymisaikaa. Itse tykkään erityisesti palsternakasta.

Tässä aloituksessa ei puhuttu pelkistä juureksista, joten siksi kaksi erilaista ehdotusta. Ensimmäinen versio on tosiaan eräänlainen ratatouille-muunnos uunissa tehtynä. Helppo. Munakoiso ei juuri nyt ole kovin hyvää eikä uunissa muutenkaan tule niin hyvä rakenne kuin pannulla.