Syötkö perunat kuorineen?
Kommentit (11)
Syön myös ananaan kuorineen kuten kookospähkinänkin.
Olen syönt perunat kuorineen jo yli kolmekymmentä vuotta.
Vierailija kirjoitti:
Syön myös ananaan kuorineen kuten kookospähkinänkin.
Nakertelen persikoiden, luumujen ja muiden kiviä sisältävien siemenet.
Perunat syön aina kuorineen. Poikkeuksena jotkut uuniperunat jos kuori on muuttunut liian paksuksi ja sitkeäksi.
Syön perunat kuorineen, jos ne ovat siistin ja ohutkuorisen näköisiä. Usein kyllä eivät ole.
Teen aina lohkoperunat kuorineen päivineen ja hyvää on.
En ole syönyt perunaa 20 vuoteen sen jälkeen kun muutin kotoa pois. Hemmetin perunaa piti syödä joka ikinen päivä.
Keitetyt perunat ovat parhaan makuisia kuorineen.
Samoin erilaiset uuniperunaversiot.
Keittoon ja muusiin saatan kuoria laiskuuttani, mutta esim. karjalaistyyppiset 'leposkat' tehdään keitetyistä, kuorituista perunoista. (En löytänyt netistä omaani vastaavaa ohjetta - leposkani ovat suussasulavia ja sellaisia kuin kotona lapsuudessa - ison tai pienemmän lautasen kokoisia :)
Kerran kuorin perunat ja kiehautin kuoret erillisessä kattilassa ja tein niistä muussia ja sekoitin kuoretyoman perunamuussiin sekaan. Joku perunankuori aivopesu oli ittelläni päällä. Kyllä ne kuorineen ne muussit ovat hyviä.
Kyllä, syön kuoret perunoineen, kiivin kuoret kuivaan ja nokitan