Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Huvittaa nämä keskieurooppalaisen ruoan laadulla kerskuvat ulkosuomalaiset

Vierailija
18.02.2013 |

Nyt se sitten nähtiin mm. mitä se lihan laatu oikein on. Onhan se ruoka siellä halpaa, mutta koskaan ei tiedä mitä lautaselleen todellisuudessa saa. Saksalaiset myy hevosta nautana ja hollantilaiset ehec-nautaa! 

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
19.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.02.2013 klo 10:06"]

[quote author="Vierailija" time="18.02.2013 klo 09:48"]

Mielummin syön Italiassa paikallista (alle 50km) possua, vasikkaa, villisikaa, nautaa tai kania kuin "suomalaista" laatulihaa kelmuun pakattuna Prisman tai cittarin hyllystä. Ainakin tiedän mitä saan ja hintakin on lähes puolet halvempaa.... 

Ei ne suomalaisetkaan lehmät perämetsissä laidunna, tienvierissä ja viljakin näkyy kasvavan ihan motarin reunoja myöten. Siis se vilja mitä ne elukat ja ihmisetkin syö:) Suomessa ei edes hirvi ole luomua:D

 

[/quote]

 

Tässä puhuttiin nyt Keski-Euroopasta eikä Italiasta. Sijaintiaan lukuun ottamatta Italia on ennemminkin osa Pohjois-Afrikkaa. 

 

[/quote]

 

Ok, puhutaan keskieuroopasta. Esim Sveitsissä ja Saksassa on paljon asumattomia perämetsiä ja laidunalueita, kuten suomessakin. Kaikki elukat ei laidunna motarien laidoilla. Toisaalta tuo on  saivartelua koska se käry ja saaste liikkuu tuulten mukana satoja kilometrejä  - myös Suomessa:)

Vierailija
2/14 |
19.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä tuore liha tulee poikkeuksetta lähituotannosta, maks. 20 min ajomatkan päästä.

Ei tarvitse kerskua, kun se on niin..

 

Terkut Itävallasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseessä on valmisruoat, ja en usko, että kukaan kehuskelee miten nämä ruoat ovat suomalaista ruokaa parempia.

Vierailija
4/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalaisenkin valmis- ja kouluruuan liha tulee pääosin Thaimaasta ja Brasiliasta.

Mutta alkuperää sitä ei mainita joten ei tule isompaa kiistaa. "Kotimainen meetwurstikin" ei sisällä suomalaista lihaa (vaikkapa Huhtahyvä tai Pirkka). Nimi viittaa lähinnä tekotapaan kuten venäläinen meetwursti.

 

Vierailija
5/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keski-Euroopassa paikallinen  luomuliha on halvempaa kuin Suomessa Alepassa, ainoastaan pakolaiset ostaa hevvossenlihhaaahaa Lidlistä mutta Suomessa hevosenlihakin on hinnoissaan:D

Vierailija
6/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.02.2013 klo 08:28"]

Keski-Euroopassa paikallinen  luomuliha on halvempaa kuin Suomessa Alepassa, ainoastaan pakolaiset ostaa hevvossenlihhaaahaa Lidlistä mutta Suomessa hevosenlihakin on hinnoissaan:D

[/quote]

Kyllä, todellista luomulihaa siellä Keski-Euroopassa. Elukat olelevat siellä moottoriteiden pientareilla ja syövät pakokaasujen ja happosateiden kuorruttamaa heinää. Tulee luomulihaankin pikantti maku!  

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielummin syön Italiassa paikallista (alle 50km) possua, vasikkaa, villisikaa, nautaa tai kania kuin "suomalaista" laatulihaa kelmuun pakattuna Prisman tai cittarin hyllystä. Ainakin tiedän mitä saan ja hintakin on lähes puolet halvempaa.... 

Ei ne suomalaisetkaan lehmät perämetsissä laidunna, tienvierissä ja viljakin näkyy kasvavan ihan motarin reunoja myöten. Siis se vilja mitä ne elukat ja ihmisetkin syö:) Suomessa ei edes hirvi ole luomua:D

 

Vierailija
8/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta on ihan hassua, että aikuiset ihmiset nälvii toisiaan:D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onneksi on nuo omat lampaat, possut ja kanat. Tietää mitä syö, kun itse kasvattaa ja teurastaa. Ei tarvitse syödä koon ja ässän suojakaasulihaa tai maksaa itseään kipeäksi "luomusta".

Vierailija
10/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljon lammas maksaa, kun sen ostaa elukkana? Ja paljonko yhdestä ruhosta tulee syötävää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.02.2013 klo 09:48"]

Mielummin syön Italiassa paikallista (alle 50km) possua, vasikkaa, villisikaa, nautaa tai kania kuin "suomalaista" laatulihaa kelmuun pakattuna Prisman tai cittarin hyllystä. Ainakin tiedän mitä saan ja hintakin on lähes puolet halvempaa.... 

Ei ne suomalaisetkaan lehmät perämetsissä laidunna, tienvierissä ja viljakin näkyy kasvavan ihan motarin reunoja myöten. Siis se vilja mitä ne elukat ja ihmisetkin syö:) Suomessa ei edes hirvi ole luomua:D

 

[/quote]

 

Tässä puhuttiin nyt Keski-Euroopasta eikä Italiasta. Sijaintiaan lukuun ottamatta Italia on ennemminkin osa Pohjois-Afrikkaa. 

 

Vierailija
12/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä lampaan nykyhintoja, pässini sain ilmaiseksi, uuhista olen maksanut 0-50e. Ruhosta tulee syötävää noin pari kymmentä kg riippuen ihan eläimestä ja siitä, minkä ikäisenä teurastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko te oikein kasvatatte noita ennen syöntiä:O?

Vierailija
14/14 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa pitää olla eikä mitään keskieurooppalaista pöperöä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kahdeksan