Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Reseptivinkkejä ruusukaalista!

Vierailija
28.02.2019 |

Ostin tarjouksesta kaksi pussillista ruusukaaleja ja nyt mietin mitä niistä tekisin :D ainakin osan meinaan kiehauttaa, sitten karamellisoida pannulla voin ja hunajan kanssa, nam nam. Olisiko teillä joitain muita vinkkejä mitä noista voisi tehdä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä vain ja suolaa ja vähän voita. Kaalit on herkkuja kun maustaa.

Vierailija
2/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi on kypsentää höyryssä. Pysyvät paremmin koossa ja väri, maku ja ravinteet säilyy paremmin kuin keitettäessä.

Voi myös esikypsentää ensin ja laittaa sitten uuniin, päälle kerma-voi-juusto-saksanpähkinäsörsseliä. Pähkinän lisäksi myös manteli sopii ruusukaalin makuun upeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parempi on kypsentää höyryssä. Pysyvät paremmin koossa ja väri, maku ja ravinteet säilyy paremmin kuin keitettäessä.

Voi myös esikypsentää ensin ja laittaa sitten uuniin, päälle kerma-voi-juusto-saksanpähkinäsörsseliä. Pähkinän lisäksi myös manteli sopii ruusukaalin makuun upeasti.

Joo noinhan se menee, oikeastaan ainoa mitä pitää varoa on ylikypsennys.

Monesti loppuvaiheessa pataruokiin tulee lisättyä ja jos riisille vaikka jotain kana-kookosmaitolisuketta, ni parsa-sekä ruusukaalta n. 5min ennen valmistumista mukaan.

Ruusu- sekä parsakaalihan on noita superfoodeja joita kantsis päivittäin syödä. Tahtoo vaan unohtua tälläkin revolla niiden popsiminen.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
4/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No saattavat olla vähän kitkeriä tässä kohtaa vuotta. Kuori päällimmäiset lehdet ja trimmaa kanta.

Halkaise ruusukaalit tai laita suurimmat neljään osaan. Kuumenna kattilassa vettä ja vähän suolaa ja laita ruusukaalit kiehumaan viideksi minuutiksi. Valuta.

Leikkaa paketillinen pekonia paloiksi (tai osta suoraan pekonikuutioita) ja siivuta 3-4 valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja kuullota pekonit. Lisää valkosipulit ja kuullota nekin. Lisää vielä ruusukaalit ja paista n. 5min.

Lisää pannulle 1dl kermaa ja anna hautua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Vierailija
5/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toivottavasti maistuu! Minäkin pidän ruusukaaleista mutten voi syödä niitä, kun pierettävät niin penteleesti. 

Vierailija
6/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Parempi on kypsentää höyryssä. Pysyvät paremmin koossa ja väri, maku ja ravinteet säilyy paremmin kuin keitettäessä.

Voi myös esikypsentää ensin ja laittaa sitten uuniin, päälle kerma-voi-juusto-saksanpähkinäsörsseliä. Pähkinän lisäksi myös manteli sopii ruusukaalin makuun upeasti.

Eiköhön tuon keittämisen jo kaikki osaa, ja eivät tarkoita ylikeittämistä. Yhtä hyvin höryttämällä voi kaalinsa pilata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelin että ensi kesän kasvatusten ykkönen olisi parsakaali. Pitää vaan hankkia uudet harsot suojaksi ötököitä vastaan.

Pari vuotta tässä on menty lehtikaalia kasvatellessa.

Vierailija
8/8 |
28.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistele hetki puolikkaina pannulla. Lisää kermaa ja täysjyväsinappia, suolaa ja pippuria. Hauduttele hetki, lisää halutessasi vettä tai muuta nestettä. Tarjoa esim. pihvin tai kananrinnan kyljessä. Lisukkeeksi sopii  makeutensa takia vaikkapa bataattimuusi.