Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jääkaapissa olevien kananmunien päiväys mennyt 2kk sitten umpeen. Uskaltaisitko käyttää mokkapaloihin?

Vierailija
26.02.2019 |

Vai ostaisitko kaupasta tuoteita ja heittäisit vanhat pois?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi hitto. Ootko ikinä haistanu miltä pilaatunu kananmuna haisee kun rikot sen?

Yks kuvottavampia hajuja maailmas, en ottais riskiä.

Vierailija
2/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heittäisin pois. Ne on jo kuivuneet sen verran, etteivät ”leipoonnu” oikein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei välttämättä ole pilalla mutta voi olla etteivät enää toimi leipomiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Vierailija
4/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime vuoden kokemusten jälkeen en suosittele mokkapaloihin. Viime vuonna oli paljon huonoja munia. Etenkin luomumunissa.

Vierailija
5/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.

Vierailija
6/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rikkoisin yksi kerrallaan mukiin, ja jos ei haise pahalta niin käyttäisin. Mokkapalat kyllä onnistuu aivan hyvin ilman muniakin. Itse asiassa tykkään enemmän jopa munattomien mokkapalojen tiiviimmästä koostumuksesta kuin munallisista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Vierailija
8/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vastaisuuden varalle tiedoksi, että munat voi pakastaa. Riko pakastusrasiaan sopiva määrä tulevaa käyttöä varten ja pakasta :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.

En pelkästään munien takia mene kauppaan. Pitää käydä muutenkin. Ap

Vierailija
10/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vai ostaisitko kaupasta tuoteita ja heittäisit vanhat pois?

"Onks joku pieraissu vai leivotaanko teillä mokkapaloja?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.

Vierailija
12/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sen haistaa jos muna on vanhaksi mennyt, kun kuoren avaa. Eli ihan hyvin voi käyttää, ellei ole mätä, ja tuskin on.

Minä käytän jatkuvasti päiväyksen yli paljonkin menneitä munia, eivät ole miksikään mennyt.

Ainoa mätä muna jonka olen joskus saanut, (yksi ainoa elämän aikana), siinä oli päiväys vielä voimassa.

n47

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nenä on tosiaan hyvä mittari näissä tapauksissa. Täysin hajuton on todennäköisesti käyttökelpoinen. Toinen konsti on laittaa epäilyttävä kananmuna kylmään veteen (siis ennen kuoren rikkomista). Jos muna kelluu se on vanhentunut.

Vierailija
14/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.

Niihin ei lisätäkään säilöntäaineita. MOT

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Käytä nyt vaan huoletta ne munat pois joita sulla on, ihan hyviä ovat, jos eivät ole, haistat kyllä.

Vierailija
16/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.

Kyllä hyvinkin ovat. Ei ne jääkaapissa miksikään mene, päiväyksiin on ihan turha munien kohdalla tuijottaa.

Vierailija
17/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.

Onko tilanne parantunut? En ole ostanut luomumunia pitkään aikaan juuri tuon takia. Vein kolme kertaa munat takaisin kauppaan, se riitti. Sain kyllä hyvityksen, ei siinä mitään. Mutta jäi munat siinä kohtaa paistamatta.

Vierailija
18/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiukka asian vierestä. Mä säilytän kennon aina jääkaapissa. Vaikka tuote on kaupassa huoneenlämmössä. Jotenkin tuntuu että jääkaapissa säilyisi paremmin. Mutta itse kauhistelen jo viikonkin yli mennyttä päiväystä. Kerran elämässä olen rikkonut pilaantuneen munan, ja se haju oli jotain niin tyrmäävää, etten sitä halua enää kokea.

Vierailija
19/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.

Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap

Kyllä munat voi viikkoja säilyä, mutta ei niiden leipomisominaisuudet tietääkseni parane vanhetessa.

Vierailija
20/26 |
26.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Heittäisin pois. Ne on jo kuivuneet sen verran, etteivät ”leipoonnu” oikein

Kuivemmat munat nimenomaan leipoontuvat paremmin kuin tuoreet.

Aloittajan tapauksessa ostaisin varuiksi uuden paketin munia. Sitten rikkoisin munat yksi kerrallaan kuppiin, rikkoisin rakennetta hieman, ja jos haju on normaali, käyttäisin taikinaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kahdeksan