Jääkaapissa olevien kananmunien päiväys mennyt 2kk sitten umpeen. Uskaltaisitko käyttää mokkapaloihin?
Vai ostaisitko kaupasta tuoteita ja heittäisit vanhat pois?
Kommentit (26)
Heittäisin pois. Ne on jo kuivuneet sen verran, etteivät ”leipoonnu” oikein
Ei välttämättä ole pilalla mutta voi olla etteivät enää toimi leipomiseen parhaalla mahdollisella tavalla.
Viime vuoden kokemusten jälkeen en suosittele mokkapaloihin. Viime vuonna oli paljon huonoja munia. Etenkin luomumunissa.
Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.
Rikkoisin yksi kerrallaan mukiin, ja jos ei haise pahalta niin käyttäisin. Mokkapalat kyllä onnistuu aivan hyvin ilman muniakin. Itse asiassa tykkään enemmän jopa munattomien mokkapalojen tiiviimmästä koostumuksesta kuin munallisista.
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Vastaisuuden varalle tiedoksi, että munat voi pakastaa. Riko pakastusrasiaan sopiva määrä tulevaa käyttöä varten ja pakasta :)
Vierailija kirjoitti:
Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.
En pelkästään munien takia mene kauppaan. Pitää käydä muutenkin. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vai ostaisitko kaupasta tuoteita ja heittäisit vanhat pois?
"Onks joku pieraissu vai leivotaanko teillä mokkapaloja?"
Vierailija kirjoitti:
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.
Kyllä sen haistaa jos muna on vanhaksi mennyt, kun kuoren avaa. Eli ihan hyvin voi käyttää, ellei ole mätä, ja tuskin on.
Minä käytän jatkuvasti päiväyksen yli paljonkin menneitä munia, eivät ole miksikään mennyt.
Ainoa mätä muna jonka olen joskus saanut, (yksi ainoa elämän aikana), siinä oli päiväys vielä voimassa.
n47
Nenä on tosiaan hyvä mittari näissä tapauksissa. Täysin hajuton on todennäköisesti käyttökelpoinen. Toinen konsti on laittaa epäilyttävä kananmuna kylmään veteen (siis ennen kuoren rikkomista). Jos muna kelluu se on vanhentunut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.
Niihin ei lisätäkään säilöntäaineita. MOT
Vierailija kirjoitti:
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Käytä nyt vaan huoletta ne munat pois joita sulla on, ihan hyviä ovat, jos eivät ole, haistat kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Kai sulla on hajuaisti kunnossa? Rikot ne yksitellen erilliseen kuppiin. Jos eivät haise ja rakenne on normaali, käyttäisin. Epäilen kyllä että 2kk säilytyksen jälkeen joutuu kauppaan lähtemään, tuskin ne käyttökelpoisia ovat.
Kyllä hyvinkin ovat. Ei ne jääkaapissa miksikään mene, päiväyksiin on ihan turha munien kohdalla tuijottaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Viime vuonna oli luomumunia jotka ei kestäneet edes parasta ennen päivään.
Onko tilanne parantunut? En ole ostanut luomumunia pitkään aikaan juuri tuon takia. Vein kolme kertaa munat takaisin kauppaan, se riitti. Sain kyllä hyvityksen, ei siinä mitään. Mutta jäi munat siinä kohtaa paistamatta.
Hiukka asian vierestä. Mä säilytän kennon aina jääkaapissa. Vaikka tuote on kaupassa huoneenlämmössä. Jotenkin tuntuu että jääkaapissa säilyisi paremmin. Mutta itse kauhistelen jo viikonkin yli mennyttä päiväystä. Kerran elämässä olen rikkonut pilaantuneen munan, ja se haju oli jotain niin tyrmäävää, etten sitä halua enää kokea.
Vierailija kirjoitti:
Ok. Eli ostan tuoreita kaupasta.
Luin vaan jostain että oikein säilytettynä kananmunat vois säilyä useammankin kuukauden hyvänä p.e.-päiväyksen jälkeenkin ja monissa leipomuksissa vähän vanhemmat kananmunat, siis ei ihan tuoreet olis parempia kuin ihan tuoreet. Ap
Kyllä munat voi viikkoja säilyä, mutta ei niiden leipomisominaisuudet tietääkseni parane vanhetessa.
Vierailija kirjoitti:
Heittäisin pois. Ne on jo kuivuneet sen verran, etteivät ”leipoonnu” oikein
Kuivemmat munat nimenomaan leipoontuvat paremmin kuin tuoreet.
Aloittajan tapauksessa ostaisin varuiksi uuden paketin munia. Sitten rikkoisin munat yksi kerrallaan kuppiin, rikkoisin rakennetta hieman, ja jos haju on normaali, käyttäisin taikinaan.
Hyi hitto. Ootko ikinä haistanu miltä pilaatunu kananmuna haisee kun rikot sen?
Yks kuvottavampia hajuja maailmas, en ottais riskiä.