Lue keskustelun säännöt.
Gluteenittomien leivonnaisten teko kotona
25.02.2019 |
Miten varmistua, että ovat puhtaita? Leivon lähes päivittäin jotain normaali viljoista eli jotain jauhopölyä varmaan on huoneilmassa. Nyt tein gluteenittoman kääretortun, mutta voiko luottaa, että se on puhdas. Huomenna olisi tulossa gluton vieras, mutta tarjoanko varalta vain jäätelöä?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kunhan kaikki vuoat, välineet, pinnat, kädet tms mitkä koskee leipomukseen on puhdasta ja jauhoihin, sokeriin yms ei ole voinut päästä gluteenia(eli niitä otettu aina puhtailla mitoilla ja säilytetty erillään/suljetuissa astioissa) niin ei pitäisi olla vaaraa.
Lisäksi osa keliaakikoista sietää gluteenia paremmin kuin toiset, tiedän yhden joka voi mm.syödä tuuttijäätelöitä kunhan jättää vohvelin syömättä. Ja ihan siis diagnosoitu keliakia, ei mikään "ehkä keliakia".