Kun kerran mikron edessä ei saisi seistä kun siitä tulee säteilyä, niin miten on ok syödä se säteilyä saanut ruoka?
Kommentit (18)
Täh? ...ei kai kukaan enää kuvittele että sieltä lasin takaa hiipii jotain gammasäteilyä sisuskalut kypsentämään, eihän...?
Hmm. Menisköhön näin perille: makkaran grillaus nuotiossa tuottaa namin makuista ruokaa, mutta siinä nuotiossa seisoskelu ei ole kovin viisasta.
Tää on tää vanha urbaanilegenda...
Hyvin on fysiikan perusteet jääneet mieleen, ei siinä mitään.
Oikeesti: osalla ei ole niin mitään hajua mitä säteily on, mistä se tulee ja miten se vaikuttaa... apua!!!
Säteily on aaltoja kuten radioaallot. Nämä eivät jää ruokaan.
Sen lisäksi on säteileviä hiukkasia, joita yleensä ilmaantuu ydinonnettomuuksien ja räjähdysten yhteydessä, tämä on siis luonnostaan säteilevää ainetta. Mutta näillä ei ole mitään tekemistä mikrojen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Hmm. Menisköhön näin perille: makkaran grillaus nuotiossa tuottaa namin makuista ruokaa, mutta siinä nuotiossa seisoskelu ei ole kovin viisasta.
Ei kukaan seiso nuotiossa makkaraa käristäessään, vaan siinä nuotion vieressä. Aivan samalla tavalla kuin kukaan ei kömmi sinne mikroon istumaan ruokaa kypsentämään, mutta siinä vieressä voi kyllä odotella.
Muistan, kun mikrot olivat uusi juttu ja isoisäni (rauha hänen muistolleen), joka oli muutenkin aika vainoharhainen joissain asioissa, paasasi koko suvulle, miten mikron edessä ei sitten saa seistä, eikä mielellään olla edes samassa huoneessa, kun heti tulee säteilyä ja syöpä. Jo silloin muu suku pyöritteli ukille silmiään. Enpä olisi arvannut, että tämä urbaanilegenda elää edelleen.
Mikroaaltouunin ovessa oleva verkko on rei'itetty niin, ettei säteily sieltä pääse ulos, eli saat kyllä seisoskella ehjäoviverkkoisen mikron edessä niin paljon kuin huvittaa. Mutta jos verkko on rikki, ei siinä säteilyssä seisominen ole kovin terveellistä. Uunissa sisällä taas säteily saa ruoan molekyylit värähtelemään, mikä nostaa lämpötilan, mutta kun säteilytys loppuu, ei säteily jää ruokaan.
Otaniemessä joku säteilyä mittaava laitteisto oli havainnut omituisen säteilynlähteen, ihan hetkellisen päivittäin. Oli tullut mikrosta joka oli repästy auki. Vaikka se sammuu niin ehtii tulla ulos hetken.
Mutta ei se mitään hiukkassäteilyä ole kuten ap tuntuu nyt pelkäävän
Enemmän niitä aaltoja saat omasta puhelimestas kuin microstasi
Vierailija kirjoitti:
Mikroaaltouunin ovessa oleva verkko on rei'itetty niin, ettei säteily sieltä pääse ulos, eli saat kyllä seisoskella ehjäoviverkkoisen mikron edessä niin paljon kuin huvittaa. Mutta jos verkko on rikki, ei siinä säteilyssä seisominen ole kovin terveellistä. Uunissa sisällä taas säteily saa ruoan molekyylit värähtelemään, mikä nostaa lämpötilan, mutta kun säteilytys loppuu, ei säteily jää ruokaan.
Meneppä langattomat kuulokkeet korvilla seisomaan mikron viereen kun se on päällä.
Kuulet jatkuvaa räpsymistä ja häiriötä kuulokkeista niin kauan kuin mikrotusta kestää.
Tämän takia esim. langattomia tukiasemia ei sijoiteta työpaikoilla kahvihuoneisiin.
Moni arkipäiväinen tapa on elimistölle haitallinen. Säteily aiheuttaa solumuutoksia. Eräät aineet tukkeuttavat verisuonia, toiset kertyvät käpyrauhaseen. Ei muutokset ole nopeita, ja osa ihmisistä jopa pysyy terveinä loppuelämänsä.
Maankamarasta, avaruudesta ja betoni- sekä tiilirakennuksista tulee koko ajan säteilyä. Sitä taustasäteilyä tulee koko ajan ihmiskehoon. Lentokoneessa säteilyn määrä on moninkertainen, koska suojaavaa ilmakehää on vähemmän avaruuden ja ihmisen välissä.
Tämä mikroaaltohomman vaarallisuus on sitä että mikroaallot saa ruuan ainesosat värähtelemään ja hieroutumaan toisiaan vasten. Siitä syntyy lämpöä ruokaan. Samalla syntyy karsinogeenejä, koska osa ainesosista kuumenee liikaa ja hiillostuu, kuten makkara oltuaan liian kauan nuotiossa.
Koska kun ruoka on mikrossa niin siihen päälle laitetaan kupu
Mikroaaltouuni ei tuota ionisoivaa säteilyä, kulta pieni. Peruskoulussa kannattaa pysyä hereillä.
Vierailija kirjoitti:
Tämä mikroaaltohomman vaarallisuus on sitä että mikroaallot saa ruuan ainesosat värähtelemään ja hieroutumaan toisiaan vasten. Siitä syntyy lämpöä ruokaan. Samalla syntyy karsinogeenejä, koska osa ainesosista kuumenee liikaa ja hiillostuu, kuten makkara oltuaan liian kauan nuotiossa.
Olisiko liikaa pyydetty paskanpuhumisen tueksi laittaa joku linkki niinku todisteeksi? Jos mitenkään voisit?
No mä nyt olen kuitenkin vain seissyt eikä vielä ole kasvanut kolmatta kättä.