Miten paistaa täydellinen pihvi?
Olen nyt tässä lähiaikoina miettinyt, miten paistaa täydellinen pihvi.
Kommentit (9)
Liian laaja kysymys, kun kyse ei ole pelkästä paistamisesta. Pihvin täydellisyys lähtee paljon kauempaa laitumella käytetyn apilalajin valinnasta alkaen.
Lähtökohtana hyvä liha.
Nosta huoneenlämpöön tunti ennen.
Leikkaa noin 2,5 - 3 cm paksuja pihvejä.
Paista riittävän kuumalla lämmöllä minuutti puoleltaan.
Laita kymmenenksi minuutiksi tekeytymään. Esim tarpeeksi iso pakasterasia tai kääri folioon.
Kymmenen minuutin päästä paista toinen kerta. Nyt paistoaiak riippuu siitä kuinka kypsä pihvin haluat,
Pistä vielä kymmeneksi minuutiksi tekeytymään, ennen syöntiä.
Älä kääntele pihviä turhaan.
Lihan laatu ja lämpötila, pannun laatu ja materiaali (valurautaa toivottavasti), hellan kapasiteetti ( lähteekö tarpeeksi potkua) ja se että uskallat jättää pihvin tarpeen raa’aksi.
Riippuu täydellisyyden määritelmästä, mikä liha, mikä kypsyysaste, hella, grilli, millainen pannu...