Ostin elämäni ensimmäistä kertaa tankoparsaa, sopiiko se kanasalaattiin?
Kommentit (15)
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Vihreää on. Kuuluuko tuo "kukinto" osakin syödä?
ap
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Bearnaise. Hollandaise. Pitäis osata edes kirjoittaa oikein, jos vaatii että toisten pitäisi osata tehdä itse.
Parsan maku on hento ja hienostunut. En sekoittaisi sitä salaattiin (vaikka se siihen ihan ok meneekin), vaan nauttisin kypsennettynä lisukkeena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Vihreää on. Kuuluuko tuo "kukinto" osakin syödä?
ap
Kyllä. Se on paras osa jos et keitä liian pehmeäksi.
Vihreä rankoparsa sopii milestäni parhaiten kalasalaatttiin (savulohi tai tonnikala), lisäksi munaa, vihersalaattia, kurkkua jne ja sitruunavinegretti kastikkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Parsan maku on hento ja hienostunut. En sekoittaisi sitä salaattiin (vaikka se siihen ihan ok meneekin), vaan nauttisin kypsennettynä lisukkeena.
Mitä lisukkeita olette laittaneet ja hyväksi havainneet? :)
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Bearnaise. Hollandaise. Pitäis osata edes kirjoittaa oikein, jos vaatii että toisten pitäisi osata tehdä itse.
Tärekämpää on se että osaa ne tehdä eikä se että osaa ne kirjoittaa muttei tehdä pussi keitot riittävät muutenkin hyvin. Korjaa virheeni ole hyvä, sinä joka et osaa kuitenkaan itse ruokaa tehdä.
Tankoparsaa ei ole olemassakaan! Se on parsa. PARSA. Se toinen on parsakaali. Eivät ole toisilleen mitään sukua.
Itse valmistan vihreän tankoparsan grillipannulla, pari kolme parsaa vierekkäin ja tyven ympärille pekonisuikale pitämään kiinni, paisteellaan pehmeäksi muttei yli. Sitkeää kanta kannattaa katkaista pois, taivuttaessa napsahtaa oikeasta kohti.
Vihreä parsa on herkullista joko höyrytettynä tai öljyssä kypsennettynä, päälle hyvää oliiviöljyä ja parmesaanilastuja. Ei tarvitse mitään sen kummempia kastikkeita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Parsan maku on hento ja hienostunut. En sekoittaisi sitä salaattiin (vaikka se siihen ihan ok meneekin), vaan nauttisin kypsennettynä lisukkeena.
Mitä lisukkeita olette laittaneet ja hyväksi havainneet? :)
ap
Itse useimmiten syön parsan ihan erillisenä alkupalana kastikkeen kanssa. Hollandaise-kastike on se perinteinen, ja itse tekeminen tuntuu monesta suorastaan pelottavalta mutta oikeasti se on ihan helppoa. Netistä löytyy hyviä ohjeita jos haluat kokeilla, esim. youtubessa on useita videoita. Ei se valmiskastikekaan mikään täysi susi ole, toki itse tehty on mielestäni parempaa. Toki jos itse tekee niin teräskulho tai kerroskattila jossa on sellainen puuronhaudutusvälikattila on must, en suosittele tekemään lasikulhossa.
Vierailija kirjoitti:
Tankoparsaa ei ole olemassakaan! Se on parsa. PARSA. Se toinen on parsakaali. Eivät ole toisilleen mitään sukua.
Ime nyt jo påarsaa, muiden kirjoitusten pilkunviilaaja. Parsoja on ihan huonekasveista lähtien. Korjaa virheeni J.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vai vihreää. Taita tyvestä mistä se napsahtaa poikki, heitä puumainen osa pois ja kuori kuorimaveitsellä. Käytä miten parhaaksi koet. Tekisin itse bearnice kastikkeen tai hollandicen seuraksi. Siis kastike itse eikä mitään pussia, yähh..
Vihreää on. Kuuluuko tuo "kukinto" osakin syödä?
apKyllä. Se on paras osa jos et keitä liian pehmeäksi.
Kandee laittaa se kukinto lopussa esim risottoon jos tekee parsarisottoa ettei se pehmene liikaa.
Sopii. Voit höytyttää, keittää, paistaa, uunittaa, mitä vaan. Ihan kuten minkä tahansa kasviksen. Parasta melkein on ensin pannulle vähän vettä ja kansi päälle, jotta höyrystyy. Nesteen haihduttua vielä paistaa vähän rasvassa. Suolaa ja pippuria päälle.
Mutta rasvassa paistaminen on täysin vapaaehtoista.