Härkäpapu, onko se syötävää?
Ostin tuollaista verso- härkäpapurouheseosta. On niin kuin jotain kissanraksuja.
Makukin on todella ärsyttävän jauhoinen vaikka mitä tekisi, ja se rakenne!
Soijarouhetta, ainakin tiettyä merkkiä tykkään kyllä käyttää, ei häiritse suutuntuma eikä makukaan tietyillä tavoin tehtynä.
T. Lihansyöjä joka haluaa vaihtoehtoja lisäksi
Kommentit (13)
Käytä vahvasti maustetun tomaattikastikkeen seassa. On se maku aika terveellinen kyllä.
Pavut ovat jauhoisia, minullakin meni jonkin aikaa totutella niiden rakenteeseen. Lapsuudenkodissa eivät kuuluneet ruokavalioon.
Soijarouheet ja muut teksturoidut kasviproteiinit ovat rakenteeltaan erilaisia, koska niissä soijapavusta tai muusta kasvikunnan tuotteesta on rikastettu proteiiniosa, jonka tekstuuria on vielä kuumentamalla parannettu.
Härkäpapurouheet ovat ihan vaan sitä prosessoimatonta papua, ja siksi maistuvat niin jauhoiselta.
Osta mieluummin kokonaisia papuja ja käytä niitä keitoissa, padoissa yms.
Härkäpapu on syötävää. Hätkisjalosteet myös.
Katso niiden nettisivuilta reseptejä. Tai liota vedessä niin että se imeytyy niihin, muussaa, lisää mausteet, sipuli ja mitä ikinä haluatkaan, ja paista siitä pihvejä tai pyöryköitä. Aloittelijan kannattaisi varmaan aloittaa niistä tuoretuotteista jotka vaan lisätään kokkauksen sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Pavut ovat jauhoisia, minullakin meni jonkin aikaa totutella niiden rakenteeseen. Lapsuudenkodissa eivät kuuluneet ruokavalioon.
Soijarouheet ja muut teksturoidut kasviproteiinit ovat rakenteeltaan erilaisia, koska niissä soijapavusta tai muusta kasvikunnan tuotteesta on rikastettu proteiiniosa, jonka tekstuuria on vielä kuumentamalla parannettu.
Härkäpapurouheet ovat ihan vaan sitä prosessoimatonta papua, ja siksi maistuvat niin jauhoiselta.
Olen syönyt kidneypapuja, valkoisia/ruskeita papuja tölkistä ja keitellyt mustapapuja, mutta nuo "kissanraksut" ovat vain kamalia. Käsitin jostain ettei se oikeasti papu olekaan, mutta mietin olisiko se pelkkä härkäpapu syötävää ja pilataanko se vain tuossa prosessissa jossa siitä tehdään kissanruokaraksuja.
Vierailija kirjoitti:
Osta mieluummin kokonaisia papuja ja käytä niitä keitoissa, padoissa yms.
Käytänkin kyllä, mutta innostuin kun luulin löytäneeni edullisen helppokäyttöisen ja nopean korvikkeen soijarouheelle, ja vieläpä sellaisen joka kasvaa Suomessa, vaikken nyt tuonkaan alkuperästä tiedä. Mutta periaatteen vuoksi yritin.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt kidneypapuja, valkoisia/ruskeita papuja tölkistä ja keitellyt mustapapuja, mutta nuo "kissanraksut" ovat vain kamalia. Käsitin jostain ettei se oikeasti papu olekaan, mutta mietin olisiko se pelkkä härkäpapu syötävää ja pilataanko se vain tuossa prosessissa jossa siitä tehdään kissanruokaraksuja.
Kokeilepa niitä kokonaisia härkäpapuja. Kyllä se on ihan samanlainen papu kuin muutkin, vähän kovempi kuori/pinta tosin. Pohjolan vanhimpia viljelykasveja, nimenomaan ihmisruoksi.
Isommissa kaupoissa on pakastealtaassa tuoreita härkäpapuja (vrt. pakasteherneet), tölkissä en ole nähnyt. Kuivattuna olen nähnyt ekokaupoissa, ehkä nykyään saa muualtakin.
Minäkin suosittelen tomaattista kastiketta papujen, härkäpapurouheen tai soijarouheen kaveriksi. Tomaattikastikkeeseen saat helposti "lihamaista" makua lisäämällä kasvisliemikuution, mustapippuria ja yrttejä (tai vaikka pizzamaustetta). Jos haluat texmex-makua, käytä chiliä ja vähän juustokuminaa. Voit lisätä myös pienen lorauksen soijakastiketta. Kannattaa laittaa myös pieni määrä sokeria tomaatin happamuutta taittamaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen syönyt kidneypapuja, valkoisia/ruskeita papuja tölkistä ja keitellyt mustapapuja, mutta nuo "kissanraksut" ovat vain kamalia. Käsitin jostain ettei se oikeasti papu olekaan, mutta mietin olisiko se pelkkä härkäpapu syötävää ja pilataanko se vain tuossa prosessissa jossa siitä tehdään kissanruokaraksuja.
Kokeilepa niitä kokonaisia härkäpapuja. Kyllä se on ihan samanlainen papu kuin muutkin, vähän kovempi kuori/pinta tosin. Pohjolan vanhimpia viljelykasveja, nimenomaan ihmisruoksi.
Isommissa kaupoissa on pakastealtaassa tuoreita härkäpapuja (vrt. pakasteherneet), tölkissä en ole nähnyt. Kuivattuna olen nähnyt ekokaupoissa, ehkä nykyään saa muualtakin.
Täytyy sitten kai vielä kokeilla muita tuon rouheseoksen lisäksi.
Itse asiassa yritimme viime kesänä kasvattaa noita parvekkeella, mutta saimme vain yhden palon verran ja ajattelimme kylvää ne ensi vuonna:)
Vierailija kirjoitti:
Minäkin suosittelen tomaattista kastiketta papujen, härkäpapurouheen tai soijarouheen kaveriksi. Tomaattikastikkeeseen saat helposti "lihamaista" makua lisäämällä kasvisliemikuution, mustapippuria ja yrttejä (tai vaikka pizzamaustetta). Jos haluat texmex-makua, käytä chiliä ja vähän juustokuminaa. Voit lisätä myös pienen lorauksen soijakastiketta. Kannattaa laittaa myös pieni määrä sokeria tomaatin happamuutta taittamaan.
Kiitos. Käytän kyllä sokeria kaikessa tomaattipohjaisessa, eikä minulle lihansyöjänä ole ongelma lisätä vaikka kanaliemikuutiota tai mitä tahansa mausteseoksia, vähemmän on parempi mielestäni. Silti tuo "verso härkäpapurouheseos" oli pettymys, kun ajattelin että ajaa saman asian kuin vaikka soijarouhe, josta osaan nykyisin tehdä ihan maistuvia ruokia.
Laita paljon mustapippurirouhetta myös. On todella hyviä pihvejä puolukkahillon kera.
Vierailija kirjoitti:
Se on se osa, joka sonnilta irrotetaan, kun siitä tehdään härkä...en söisi.
No eikös NE ole herkkua, luulen ettei tuommoista jauhoa ainakaan.
Se on se osa, joka sonnilta irrotetaan, kun siitä tehdään härkä...en söisi.