En osaa kuoria keitettyjä kananmunia! Miten sen kuoren oikein saa irtoamaan?
Kommentit (8)
Anna kananmunien kuivahtaa hetken keittämisen jälkeen ennenkuin laitat ne kylmään veteen. Silloin kuori irtoaa helposti.
Pistä ne kylmään veteen vähäksi aikaa heti keittämisen jälkeen.
Mä laitan ne heti kylmään veteen, sitten vähän niiden jäähdyttyä pyörittelen kuoren kauttaaltaan rikki pöytää vasten, käytän vielä vedessä ja irrotan kuoren. Ei saa jäähtyä liikaa!
Ennen keittämistä tee neulalla reikä munan molempiin päihin.
Liian tuoreista munista kuori irtoaa hankalasti.
Käytä munia vasta kun päiväys on mennyt vanhaksi.
Samoin toi vinkki, että anna keitettyjen munien kuivahtaa ennen kuin laitat ne jäähtymään kylmään veteen.
"Säikäytä" munat keittämisen jälkeen eli laske niiden päälle kylmää vettä. Kuori irtoaa tämän jälkeen helpommin.
Mitä vanhempi muna niin sitä helpommin irtoaa.