Reseptejä ja vinkkejä vauvaruuan laittoon kaivataan.
Poikani 9kk ja risat on aina ollut tarkka mitä se syö, mutta nyt alkaa mennä jo vaikeeks. Enää kelpaa semperin punakampelasose ja omatekemät ei ollenkaan. Olen itse maistellut niitä soseita (kaupan ja omia) ja täytyy myöntää että just toi semperin tuote maistuu vähiten koiranruualta.
En ole häävi ruuanlaittaja, joten ehkä nyt olisi aika opetella. Ottaisin kiitollisena vastaan neuvoja maukkaiden vauvanruokien valmistukseen ja reseptejäkin ja millä kummassa sen lihan saa soseutettua... keitättekö lihan vai paistatteko ja APUA!
Kaikki vinkit tervetulleita! Ja miten maustaa vai maustaako ollenkaan...
Kommentit (3)
Heitätkö keitinveden pois ja sitten soseutat vai miten ja paljonko vettä jos soseutat sen mukana?
laitan aina kattilaan vaan sen verran vettä että peittyy vihannekset ym. Kaadan yleensä osan pois ja jätän sen verran kun näyttää hyvälle =) jos ei kaada yhtään pois niin tulee aika löysää, mutta ei kannata liikaa kaataa, silla siinä vedessä on osa vitamiineista ym. Joten jos kaataa kaiken pois ja laittaa hanasta tilalle, menee hukkaan terveellistä lientä.
Tipy
Tässä pari sose ohjetta, joita meillä syödään ihan mielellään (tyttö kohta 8kk)
Peruna-possu-parsasose:
kolme-neljä perunaa
½nyrkin kokoinen pala parsaa
100g (?)possun sisäfilettä (muukin kyllä käy)
1 sipuli
Perunoita keitetään hetki, mukaan lihat (pieniksi pilkottuina) sekö parsa ja sipuli. Keitellään kunnes kaikki on pehmeää, liha kypsyy siinä samalla. Sauvasekottimella soseeksi ja pakkaseen se mitä ei heti tarvitse.
Broileri-riisi-maissisose:
100g (?) broilerin filesuikaleita
1annos riisiä (paketissa ohje)
Puoli pussia pakaste maissia
n6cm pala kesäkurpitsaa
Riisi kiehumaan ja mukaan broileri. Muutaman minuutin kuluttua voi lisätä maissit ja kesäkurpitsan. Keitellään taas kypsäksi. Tästä tulee vähän rakeisempaa kun riisi ei oikein mene niin hienoksi sauvasekoittimella, mutta hyvin on uponnut meillä siltä.
Lohi-perunasose
100g lohta
3 perunaa
1-2 porkkanaa
1 sipuli
vähän kuivattua tilli
Keitetääbn vaan kypsäksi kaikki ja tilliä vähän sekaan. sauvasekoittimella hienoksi ja valmista on.
Lihat kannattaa keittää noin pienelle vielä. Mausteista voi alkaa käyttämään yrttejä ja pikkuhiljaa esim paprikajauhetta yms.
Tipy