Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua, auttakaa! Miten keitetään sinisimpukat?

Vierailija
08.12.2018 |

Kriisi: Pitäisi napauttaa ja katsoa, alkaako sulkeutua. Mitäs jos ne kaikki ovat kiinni jo valmiiksi?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja siis kun sanon kiinni, tarkoitan aivan tiukasti kiinni, ei millinkään rakoa. Ap

Vierailija
2/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne jotka on kiinni ennen keittämistä on ok jotka on kiinni keittämisen jälkeen heitetään pois. Näin oli jossain kokkiohjelmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla on ollut ne kylmässä ne on horroksessa eikä siksi välttämättä aukea. Mutta kuten joku jo sanoi tarkista uudestaan keittämisen jälkeen.

-Kokki

Vierailija
4/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

kvg

Vierailija
5/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On koitettu kvg, löytyy aika ristiriitaisia ohjeita, joten päätin tulla tänne av:hen totuuden äärelle :D

Eli siis kuollut simpukka ei aukea keitettäessä? Kiitos. Ap

Vierailija
6/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On koitettu kvg, löytyy aika ristiriitaisia ohjeita, joten päätin tulla tänne av:hen totuuden äärelle :D

Eli siis kuollut simpukka ei aukea keitettäessä? Kiitos. Ap

(Kerron sit huomenna tuliko ruokamyrkytys)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja simpukoita ei keitetä vaan höyrytetään tilkassa kalalientä ja valkoviiniä.

Vierailija
8/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajattelitko laittaa kattilan puolilleen vettä, kiehauttaa ja kipata simpukat perään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhdista ensin simpukat. Heitä pois vaurioituneet ja sellaiset, jotka eivät sulkeudu napsauttaessa.

- Nyhdä pois myös simpukoiden parta, kuorien saranapuolelta; veistä apuna käyttäen.

Keitä kattilassa  2,5 dl valkkaria, ja kalalientä tai vettä ja mausteaineita (sahramia, sipulia, valkosipulia, lehtiselleriä tai vaikka yrttejä)

Lisää simpukat hyvin kiehuvaan liemeen. Anna höyrystyä  6-9 minuuttia. 

Ravista kattilaa muutaman kerran höyrystmäisen aikana.

Heitä pois ne simpukat, jotka eivät aukene (Toivottvasti niitä ei ole montaa)

Liemen voit käyttää joko osana kun tarjoat ja nautit simukoita tai käyttää sen myöhemmin osana ruoan valmistamista.

 Hyvää ruokahalua! Ja iloista Joulun aikaa!

Vierailija
10/10 |
08.12.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No tässä olis nyt tämmönen bouillabaisse-meininki. Ihmetellään just että mites me noi parrat poistetaan, kun eivät nyt suostu aukeemaan. Päätettiin juoda lasit viiniä ja odotella jos ne vähän lämpenis ja alkais avautua :D Ajatus on siis tehdä jotain tämän kaltaista hieman soveltaen: https://www.is.fi/ruokala/resepti/art-2000001010915.html

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi viisi