Mitä ruoaksi joulupäivänä isommalle porukalle?
Syöjiä noin 10 henkeä. Ei lapsia.
Aattona perinteiset kalat, kinkut, laatikot ja rosollit jne.
Joulupäiväksi pitäis keksiä jotain muuta kuin jouluruokaa, mutta mitä?
Joku paisti? Mitä sen lisäksi?
Kommentit (8)
Karjalanpaisti, palapaisti, poron/riistakäristys.
Itse ostan naudan paistin ja leikka siitä ohuita siivuja ja sitten hada niistä kastikkeen. Saa ihan 6 tuntia hautua.
Lisänä perunat ja salaatit ja ne muut sieltä joulupöydästä. Ei niitä jouluruokia nyt roskiinkaan viitsi heittää.
Älä MISSÄÄN NIMESSÄ tarjoa laatikoita! Kinkku pitää olla villisikaa! Siitä on hyvä lähteä
Vierailija kirjoitti:
Karjalanpaisti, palapaisti, poron/riistakäristys.
Tämä, eli paikallinen pitoruoka. Meillä se syödään vasta tapanina, joka on perinteinen vierailupäivä. Joulupäivä vietetään vielä kotona ja syödään jouluruokia.
Jouluruokia teen sen verran että riittää aatoksi. Samoja kaloja ajattelin joulupäiväksi alkupalaksi. Kinkkua ei juurikaan uppoa enää meillä aaton jälkeen.
Vieraista kukaan ei oikeen välitä myöskään kinkusta, kaloista kylläkin.
Ehkä teen riistasta paistin jos sattuis löytämään jostain edullisesti. Kylkeen sit perunaa ja paahdettuja juureksia sekä kastike.
Ap
Paella