Onko ihan hassua näin raitistuneena käyttää alkoholia ruoan valmistuksessa?
Silloin kun vielä join en laittanut pisaraakaan alkoholia ruokaan, vaan kaikki meni kurkusta alas. Nyt kuudetta vuotta raittiina ollessani olen ihan huomaamattani alkanut tekemään pihville viski-/Jaloviinakastiketta, laittamaan Triple Seciä broileriin ja siiderissä haudutettu porsaanniska se vasta herkkua onkin. Juoda ei tee kuitenkaan mieli.
Kommentit (14)
Ei alkoholista tarvitse luopua ihan 100% kuten ei monista muistakaan tavoista.
Ei lainkaan. Siinä ruokaa laitellessa voi ottaa pienet neuvoa-antavat ja pieniä pulloja on kätevä piilotella eri puolille keittiötä koska kokkaaminen.
Vierailija kirjoitti:
Ruoanteossa alkoholituotteesta haihtuu se alkoholi pois.
Mistä johtuen jaloviinan käyttö kastikkeen teossa on hieman typerää, se kun on brandyn, etanolin ja veden sekoitus. Käytä ennemmin brandyä koska siinä se ainoat makuainesosat jotka maustavat kastiketta.
Ei se pikku naukku silloin tällöin ketään haittaa!
Itse käytän Suomi-viinaa ja pameja ruokaa laittaessa.
Aamupuurokin onnistuu kunnon tuiskeessa.
Kannattaa aina juoda tyhjään mahaan ei mene prosentit hukkaan!
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän Suomi-viinaa ja pameja ruokaa laittaessa.
Erikoisuus on possua pamit kärsässä. On sopivan rauhallinen laittaa uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Ruoanteossa alkoholituotteesta haihtuu se alkoholi pois.
Riippuu ajasta ja menetelmästä.
On ok käyttää ruoanlaitossa jos tosiaan on jo sen verran kaukana liikajuontiajoista, ettei tule himoa myös juoda ruoanlaitossa käytettyä alkoholia.
Jos olet ollut oikea alkoholisti ja tämä ei ole trolli, niin et helvetissä laita.
Alkoholismi on sairaus ja ainoa tapa päästä siitä eroon on olla käyttämättä lainkaan.
Ihmiset täällä &ittuilee vakavasta asiasta. Vissiin ei ole kellään lähipiirissä yhtään alkoholistia.
Ruoanteossa alkoholituotteesta haihtuu se alkoholi pois.