Miten jauhelipihvit tai pullat pitäisi paistaa pannulla?? Itsellä ne jää kiinni, onko vain huono pannu?
En ole millään pannulla ikinä onnistunut paistamaan kunnon pullia tai pihviä, teen siksi nykyään aina uunissa..
Olisi ihana kokeilla paistettuna, mikä sen salaisuus on?
Kommentit (12)
Laita reilusti voita tai öljyä ja pitää tosiaan olla sellainen teflon pannu johon ei jää kiinni.
Salaisuus on se että väri pintaan paistinpannulla rasvassa ja sitten kypsymään uuniin
Levy on liian kuuma, joku älypää ehdotti uunia, Jeesus sentään.
Hanki kunnollinen paistinpannu. Mielellään valurautapannu, reilusti vaan voita.
Laita kunnolla voita pannulle. Pannun pitäisi olla joko teflonpannu tai kunnon valurautapannu. Itse kyllä teen lihapullat nykyään uunissa, koska se on nopeampaa ja helpompaa.
Älä pese jauhelihaa. Osta naudan paistijauhelihaa. Riittävästi voita sekä hiukan öljyä. Hyvä teflonpannu. Älä paista pitkään yhdeltä kantilta, eli kääntele pullia usein. Voit paistella hiukan ja laittaa sitten uuniin kypsymään.
valurautapannu, voi ja tarpeeksi pieni satsi kerrallaan. ei liian kuuma pannu, tekemällä oppii, jossei niin miksi et jatka uunissa tekemistä?
Lihapullat voi myös keittää lihaliemivedessä! Jauhelihana miel. sika-nautaa. Paistijauheliha on liian kuivakasta(vähärasvaista). Jos omistat lihamyllyn, voit jauhaa esim. rasvaisempaa ruhonosaa lampaasta tai naudasta. Mieluiten pakastamattomasta lihasta!
Itse teen aina pannulla. Valmistuvat nopeammin ja ovat parempia, koska paistopinta.
En kehnolle kokille suosittele valurautapannua, koska se esim. kuumenee helposti liikaa. Toki taitavalle kokille se on paras. Sinulle suosittelen, jotain sellaista pannua, jossa on tarttumaton pinta. Käytä reilusti rasvaa. Siitä suurin osa jää pannulle, joten ei tarvitse pelätä, että sitä tulee syötyä sen enempää. Kuumenna rasva ensin kunnolla. Kun olet saanut värin lihaan, laske lämpötilaa. Jauhelihapihviä ei kannata koko ajan käännellä, mutta lihapullat kärähtävät kokemukseni mukaan aika helposti, ellei niitä pyörittele.
Runsas voi.