Mahdollisimman saman makuinen suklaa haussa kuin Geisha, mutta palmuöljyvapaa sellainen. Löytyykö?
Geisha-suklaa on menty pilaamaan tekemällä täyte oudon tahmeaksi, makeutusainemaiseksi, ja suklaan väri harmahtavaksi eikä se enää sula "pehmeänä" suuhun. Enää sitä ei siis pysty syömään kukaan meidän perheessä, joten miltä merkiltä löytyisi vastaavan makuinen suklaa mutta ilman mitään huonontavaa halpis-palmuöljykäsittelyä?
Tuo Geisha oli nimittäin ainoa suklaa maulta ja koostumukselta josta meillä pidettiin toistakymmentä vuotta, mutta enää ei kelpaa kellekään. Ei tutuillekaan, ja viimeksi ostetut jäivät syömättä ja menivät roskiin. Vein loput työpaikalle kollegoille ja ne lojuivat kipossa melkein 2 kk! Yleensä muut sinne viemäni suklaat menevät kaupaksi työpäivän aikana.
Saisipa sen alkuperäisen maun takaisin siihen suklaaseen. Varmaan turha toivo?
PS. Vanha äitini oli myös heittänyt omat ostamansa Geishat roskiin, kun luuli niitä pilaantuneeksi huonon värin ja maun takia.
Kommentit (63)
Enpä ole ikinä syönyt mitään lähellekään vastaavaa suklaata kuin Geisha oli - se oli uniikkimakuinen, mutta nyt se on pilattu sillä palmuoksennuksella.
Pitäisi ruveta oikein porukalla boikotoimaan koko Fazeria, niin eiköhän se palmuöljy poistuisi ihan lennossa niiden suklaista.
Samaa mieltä! En pysty syömäån geishaa.
Fazerina on myöskin kivaa ja loksahtavaa ja palmuöljy tarttuu suuhun lopuksi yök.
Uusissa geisharasioissa on 15% vähemmän tavaraa. Sama hinta ku ennen .
Ei kiitos
Jaahas, meidän Fazer/palmuöjy-hullu on taas herännyt tai päästetty vapaalle. Et jaksasi nyt ihan koko ajan ja joka tuutista enää jauhaa tätä. Alkaa pikku hiljaa tulla kaikilla korvista ulos.
En ole tuo palmuöljyhullu, mutta voi vuosien herkuttelun kokemuksella sanoa, että suklaiden koostumus on muuttunut. Ilmeisesti siis kaakaon osuus on vähentynyt ja sitä on korvattu kaakovoilla. Silloin koostumus muuttuu semmoiseksi pintakarheaksi ja sitkeäksi, tulee vanha koulukalenterisuklaa mieleen. Fazerilta toivoisin nyt parempaa otetaa, koska ihan näin isänmaallisena ihmisienä harmittaa jos brändi alkaa kärsiä. Ennen olen aina kehdannut viedä suklaata ulkomaille viemisenä, mutta viime aikoina olen vienyt lakuja. Ärsyttää myös se ajatus, että tehdään halvemmalla ja silti hinta kuluttajalle on sama :/
Geisha-suklaa on aina ollut pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Jaahas, meidän Fazer/palmuöjy-hullu on taas herännyt tai päästetty vapaalle. Et jaksasi nyt ihan koko ajan ja joka tuutista enää jauhaa tätä. Alkaa pikku hiljaa tulla kaikilla korvista ulos.
Silti sinä hullu availet näitä ketjuja ja vastailetkin niihin vielä! :D The joke is on you!!!!
Vierailija kirjoitti:
Geisha-suklaa on aina ollut pahaa.
Silti avasit ketjun, hölmö!
Oliko tuo suklaa sellainen "pulleampi" aiemmin ja siinä oli enemmän sitä raksua ja nougatia sisällä?
Asuin ulkomailla 5 vuotta, joten ilmeisesti sinä aikana on muuttunut?
Vierailija kirjoitti:
Samaa mieltä! En pysty syömäån geishaa.
Fazerina on myöskin kivaa ja loksahtavaa ja palmuöljy tarttuu suuhun lopuksi yök.
Joo siitäkin jäi sellainen inhottava tunne, kuin kalvo kitalakeen! Maistoin kaverin luona.
Olen itse ostanut vain Sinistä viimeiden vuoden aikana, onko siinä Punaisessakin palmumössöä? Entä se patukka jossa vadelmajogurttitäytettä sisällä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jaahas, meidän Fazer/palmuöjy-hullu on taas herännyt tai päästetty vapaalle. Et jaksasi nyt ihan koko ajan ja joka tuutista enää jauhaa tätä. Alkaa pikku hiljaa tulla kaikilla korvista ulos.
Silti sinä hullu availet näitä ketjuja ja vastailetkin niihin vielä! :D The joke is on you!!!!
Älkää suotta haukkuko väärää puuta. Minä se oli joka kerran puhui fazer palmuöjyistä eikä hän
Vierailija kirjoitti:
Oliko tuo suklaa sellainen "pulleampi" aiemmin ja siinä oli enemmän sitä raksua ja nougatia sisällä?
Asuin ulkomailla 5 vuotta, joten ilmeisesti sinä aikana on muuttunut?
Minusta siinä oli enemmän sitä "rapisevaa" kuin nyt. Juuri söin Geishan kun en löytänyt "ilmasuklaata". Olis voinut jäädä ostamattakin...
Vierailija kirjoitti:
Uusissa geisharasioissa on 15% vähemmän tavaraa. Sama hinta ku ennen .
Ei kiitos
Kuluttajan kaksinkertainen aliarvioiminen ellei kolmikertainem aliarvioiminen Fazerilta:
Ensin alettiin korvata osa laadukkaista raska-aineista palmuöljyllä,myöskin kaakaopapu muutettu halvempaan, sitten pienennettiin tuotteen määrää ja hinta sama.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oliko tuo suklaa sellainen "pulleampi" aiemmin ja siinä oli enemmän sitä raksua ja nougatia sisällä?
Asuin ulkomailla 5 vuotta, joten ilmeisesti sinä aikana on muuttunut?
Minusta siinä oli enemmän sitä "rapisevaa" kuin nyt. Juuri söin Geishan kun en löytänyt "ilmasuklaata". Olis voinut jäädä ostamattakin...
Minunkin mielestä geisha oli ennen suussa rouheampi se keskusta, pähkinä rapisi.
Kun pähkinänmäärää Fazer vähensi, eivät voineet enää laittaa yhtä isoja rouheita koska niitä olisi vaan siellä täällä.
Fazer on suklaineen oravanpyörässä. Yritti vilunkipelillä ensin huomaamatta muuttaa tuotteita. Mut kun ihmiset tajus ja myynti sakkaa niin sitten joutuvat vähentämään tavaraa pakkauksesta jotta saisivat sanan hinnan.
Itse ostin viime jouluna pätkiskonvehtirasian - olen ollut aina suuri pätkiksen ystävä. Pari konvehtia syötyäni aloin ihmettelemään pahaksi muuttunutta makua ja koostumusta, ja katsoin pakkauksen tuoteselostetta. Palmuöljyn sieltä bongasin, muista muutoksista en osaa sanoa oliko entiseen verrattuna tapahtunut. No, tuote oli kertakaikkiaan niin paha, että piti heittää se menemään. Toisaalta hyvä puoli tässä on se, että jos en entisiä suosikkejani pätkistä ja geishaa enää pysty syömään, niin tuleepa kulutettua vähemmän suklaata!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uusissa geisharasioissa on 15% vähemmän tavaraa. Sama hinta ku ennen .
Ei kiitosKuluttajan kaksinkertainen aliarvioiminen ellei kolmikertainem aliarvioiminen Fazerilta:
Ensin alettiin korvata osa laadukkaista raska-aineista palmuöljyllä,myöskin kaakaopapu muutettu halvempaan, sitten pienennettiin tuotteen määrää ja hinta sama.
Sitten ryhdyttiin haukkumaan huonon suklaan saamaa kritiikkiä vihapuheeksi. (Nelinkertainen aliarvioiminen)
Vierailija kirjoitti:
Itse ostin viime jouluna pätkiskonvehtirasian - olen ollut aina suuri pätkiksen ystävä. Pari konvehtia syötyäni aloin ihmettelemään pahaksi muuttunutta makua ja koostumusta, ja katsoin pakkauksen tuoteselostetta. Palmuöljyn sieltä bongasin, muista muutoksista en osaa sanoa oliko entiseen verrattuna tapahtunut. No, tuote oli kertakaikkiaan niin paha, että piti heittää se menemään. Toisaalta hyvä puoli tässä on se, että jos en entisiä suosikkejani pätkistä ja geishaa enää pysty syömään, niin tuleepa kulutettua vähemmän suklaata!
Rahat menevät tässäkin taloudessa nykyään ihan toiseen yritykseen.
Missä suklaissa ei ole palmuöljyä?
Allekirjoitan!
Ja se tosi vanha geishan (patukan)muoto oli paljon parempi kuin uuden. Sopi suuhun paremmin.