Kivoja helppoja pataruokia?
Sellaisia, mitkä ovat yhtä hyviä seuraavana päivänä lämmitettyinäkin ja mielellään paljon kasviksia seassa. Sovelletaan paljon, mutta olisi kiva keksiä jotain ihan uutta. Helppoudella tarkoitan sitä, että ainekset sekaisin ja uuniin.
Kommentit (16)
Munakoisokikhernepata. Sekaan voi laittaa vaikka broileria jos tykkää että pelkkä kasvis ei riitä.
Itse teen usein laiskurin lihapataa:
- 2 pkt karjalanpaistilihoja
- 2 prk tomaattimurskaa
- 4 sipulia
- 4-6 valkosipulin kynttä
- 4-6 porkkanaa
- kokonaista mustapippuria, laakerinlehteä, currya, kanelia, inkivääritahnaa, suolaa
- purkki kookosmaitoa
Ota iso pata tai uunin kestävä kattila. Laita kattilan pohjalle paketti lihoja, viipaloitua sipulia, murskattuja valkosipulin kynsiä ja paloiteltuja porkkanoita. Ripottele pinnalle currya ja kanelia reilusti, lisää laakerinlehti, 1-2 TL inkivääritahnaa, pippureita sekä 1/2 TL suolaa. Kaada päälle purkki tomaattimurskaa. Tee toinen kerros samoin.
Laita ruoka 200-asteiseen uuniin 3 tunniksi. Kolmen tunnin kuluttua sekoita pohjia myöten ja lisää kookosmaito. Laita vielä uuniin noin tunniksi. Tarjoile riisin kera.
Pata on mausteinen mutta ei tulinen. Jos haluat tulista pataa, voit lisätä maustekerrokseen chilijauhetta tai tomaattimurskan sekaan Sambal Oelek- kastiketta.
Maksamakkarapata maksamakkaraliemessä haudutettuna
Eka ja kolmas. Aivan liikaa hörsseleitä..
Kassleria kilo tai kax, läjä spulia- toinen porkkanaa, salt and pepper,par lagerbladii, par lihafondii ja vodaa.
3-4 tuntii, 100c ..alux togi 200c ..hywää ja mureeta. Ei tarvi kuullotella, kaikki vaan pataa ja kansi kii.
Lihapata joka toimii hyvin sekä chilillä että ilman:
Naudanlihaa (paista suikaleisiin/paloihin kaunis pinta)
Sipuli tai pari pilkottuna
Paprika tai pari pilkottuna
Valkosipulinkynsiä maun mukaan, puristettuna tai hienoksi leikattuna
Paprikajauhetta, mustapippuria, jos löytyy niin worcestershire-kastiketta
Chiliä pilkottuna maun mukaan
Kidney-papuja yksi purkki
Kik-herneitä yksi purkki
Tomaattimurskaa, joko itse leikattuna tai purkista, yhden 500 g purkin verran
Anna muhia kunnes nauta on mureaa (riippuu lihatyypistä). Toimii hyvin esim. riisin kanssa.
Kanan rintapaloja
Punaviiniä
Herkkusieniä
Pekonia
Rosmariinia
Timjamia
Punasipulia
Reilusti valkosipulia
Ihan perus karjalanpaisti ja muusti. Teet lisukesalaatin.
Burgundinpata on suosikkini. Nopea valmistaa jos ei haudutusaikaa lasketa. Tätä tehdään usein nykyään joulunakin
Possun suolalapa
Puikulaperunoita
Mitä tahansa juureksia, sipulia, paprikaa (mistä nyt tykkää...)
Pippuria ja suolaa
Kasataan haudutuspataan, liha alimmaiseksi, annetaan muhia 8h. Luu ja nahka pois. Ihanaa!
Vierailija kirjoitti:
Possun suolalapa
Puikulaperunoita
Mitä tahansa juureksia, sipulia, paprikaa (mistä nyt tykkää...)
Pippuria ja suolaaKasataan haudutuspataan, liha alimmaiseksi, annetaan muhia 8h. Luu ja nahka pois. Ihanaa!
Kuulostaa hyvältä! Olisko muita haudutuspataohjeita?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Possun suolalapa
Puikulaperunoita
Mitä tahansa juureksia, sipulia, paprikaa (mistä nyt tykkää...)
Pippuria ja suolaaKasataan haudutuspataan, liha alimmaiseksi, annetaan muhia 8h. Luu ja nahka pois. Ihanaa!
Kuulostaa hyvältä! Olisko muita haudutuspataohjeita?
Kokonainen broileri kasvisten ja tölkkimaissin kanssa pataan, 5-6h ja on hyvää. Yleensä ostan yrttimaustetun broilerin, joten muita mausteita ei tarvitse.
Teen kaikki "uuniruoat" oikeastaan haudutuspadassa, yleensä vain nestettä ei tarvita juuri lainkaan, koska pata ei päästä kasvisten ja lihojen nesteitä haihtumaan pois.
Puurot onnistuu ihanasti myös, riisipuuro tulee muutamassa tunnissa 2-2,5h.
Ensi viikolla ajattelin testata kaalipataa.
Broilerinfilettä suikaleina 700g
Simpukkapastaa 4dl raakana
Pekonikuutioita 1pkt
Koskenlaskijaavpuoli pkt
Kermaa 4dl
Sipuli
Paprika eri värejä
Persikkaa "normaali" purkki
Salaattijuustoa/fetaa maun mukaan
Pakastepinaattia 150g
Emmentalraastetta 200g
Keitä pasta puolikypsäksi. Paista broileri, pekoni ja sipuli. Kaada vuokaan. Lisää pilkotut persikat, paprikat ja salaattijuusto. Sulata pinaatti ja lisää sekaan. Mausteita maun mukaan. Sulata koskenlaskija kermaan paistinpannulla, jossa paistoit lihat ja sipulin. Lisää myös juustoraaste. Sekoita vuokaan. Paista 200 asteessa 30-40 min. Tässä itse kehittelemäni vuokapaistos, joka on juustonystävän herkku