Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruoka-aineita, jotka sopivat tosi moneen erilaiseen ruokaan

Vierailija
27.10.2018 |

Mun luottoherkku on raejuusto. Paitsi että se on hyvää sellaisenaan, se sopii myös esim.:
- salaatteihin ja pastasalaatteihin sekä myös hedelmäsalaattiin tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- suolaisiin piiraisiin (esim. lohi- tai kasvis-) tuomaan mehevyyttä
- sellaisenaan ruisleivän päälle
- pastaruokien joukkoon joko jo kypsennysvaiheessa tai lautaselle valmiin ruoan joukkoon
- sosekeittojen pinnalle tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia
- lämpimiin voileipiin, pizzoihin yms. muiden täytteiden oheen

Oikeastaan raejuusto on yks mun lempparijuttuja koko ruokamaailmassa :) Eihän se nyt niin erikoiselta maistu, mutta juuri monikäyttöisyytensä vuoksi sitä on mulla oikeastaan aina jääkaapissa. Ja onhan se ihan suht terveellistäkin, kun on reippaasti proteiinia ja niukasti rasvaa.

Mitä luottotuotteita tai raaka-aineita teillä on kotona lähes aina?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pekoni, makkara ja munat ovat herkkua. Lisään niitä usein kaikenlaisiin vegaaniruokiin tai korvaan niillä jonkin aineen reseptisä. Paranee joka kerta!

Vierailija
2/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pihvi, siitä voi tehdä ohuen (lehtipihvi) tai paksun (sisäfile pihvi). Sen voi kypsentää harmaaksi ja sitkeäksi tai jättää vähän raa-aksi tai jopa kokonaan raa-aksi (tartar). Sen voi myös jauhaa ja tehdä vaikka pullia. Sovelluksissa vain mielikuvitus on rajana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kesäkurpitsa on hämmästyttävän monikäyttöinen kasvis. Ei musta raakana kovinkaan hyvää, mutta sopii piiraisiin, keittoihin, pannuruokiin pyttipannun tapaan, wokkeihin, pastakastikkeeseen, lasagnelevyjä korvaamaan jne... Ja olenpa syönyt makeitakin (suklaa)kakkuja, joissa on ollut kesäkurpitsaa raasteena joukossa eikä ainakaan pahaa tehnyt!

Vierailija
4/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna.

Vierailija
5/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jotenkin hämmentävä kysymys kaikkiaan. No onhan noita:

- jauheliha

- broilerin suikaleet

- Vaikkapa lohi

- sianliha

- kaikki mahdolliset hedelmät

- juusto monessa muodossa

- kaikki mahdolliset vihannekset, vihannessekoitukset pakasteina, kasvissoseet ja murskat.

Mikä olisi raaka-aine joka ei sopisi moneen ruokaan?

Mietin, että kaurahiutaleet - mutta sopii vaikka kuinka moneen sittenkin: puuron lisäksi leipään, omenahyveeseen jne.

Vierailija
6/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jotenkin hämmentävä kysymys kaikkiaan. No onhan noita:

- jauheliha

- broilerin suikaleet

- Vaikkapa lohi

- sianliha

- kaikki mahdolliset hedelmät

- juusto monessa muodossa

- kaikki mahdolliset vihannekset, vihannessekoitukset pakasteina, kasvissoseet ja murskat.

Mikä olisi raaka-aine joka ei sopisi moneen ruokaan?

Mietin, että kaurahiutaleet - mutta sopii vaikka kuinka moneen sittenkin: puuron lisäksi leipään, omenahyveeseen jne.

Ok, tajuan kyllä mitä tarkoitat :D En ehkä osannut muotoilla aloitustani kyllin selkeästi. Raejuuston kohdalla hienoa on, kun se sopii tosiaan sekä sellaisenaan käytettäväksi kuin myös lämpimiin ruokiin, jne. Mutta sitä ei tosiaan ole pakko kypsentää millään tavalla ja silti toimii esim. leivän päällä tai salaateissa. Tätä ajoin takaa. Jauheliha ja broileri sopivat toki pitkään listaan ruokia, mutta vain kypsennettyinä, ja jauheliha ei esim. taivu makeaan.

Alkoipa tehdä mieli omenahyvettä! Kaura tosiaan on monipuolista ja nykyäänhän sitä jalostetaankin paljon esim. kauramaitotuotteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paahdettu sipulirouhe aateloi ruoan kuin ruoan. Nam!

Vierailija
8/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sissijuusto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aurajuusto.

Vierailija
10/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmiita maustesekoituksia pitäisi kai periaatteessa vastustaa mutta provencen yrtit menee kyllä käytännössä kaikkeen ja toimii.

Toinen kova on sipulijauhe, korvaa sipulin lämpimissä ruuissa ja laadun laskun nähtyyn vaivaan verrattuna kestää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaatti jossakin muodossa. Rakastan tomaattia ja sitä voi käyttää tuoreena, paistettuna, murskana, pyreenä, aurinkokuivattuna... Tosi moneen ruokaan tulee käytettyä.

Vierailija
12/23 |
27.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chilihiutaleet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tomaatti jossakin muodossa. Rakastan tomaattia ja sitä voi käyttää tuoreena, paistettuna, murskana, pyreenä, aurinkokuivattuna... Tosi moneen ruokaan tulee käytettyä.

Joo, tomaatti! Raakana leivän päällä, salaateissa. Kaltattuna sosekeitoissa. Lämpimissä ruoissa esim. munakkaat, viipaleina makaronilaatikon välissä, kuutioina pastakastikkeissa... Ja sitten tosiaan vielä nuo murskat ja pyreet, jotka niin moneen sopivat. Tomaatti on eräänlainen vakioainesosa myös siis!

Vierailija
14/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihaliemikuutio

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP, etkö sekoita raejuustoa kaurapuuroon? Sehän on tainnut olla in jo muutaman vuoden kaikkien terveysintoilijoiden parissa. Minä en sitä tee. Voisilmä on ainut puuron lisuke. Raejuustoa inhoan, niin juuston ystävä kuin olenkin. 

Vierailija
16/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkana. Se käy todella monen erilaisen makuyhdistelmän kanssa, ja sitä voi laittaa myös makeisiin leivoksiin. Meillä syödään porkkanaa melkein päivittäin.

Vierailija
17/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosittelen tutustumaan myös muihin proteiininlähteisiin. En itse laittaisi raejuustoa hedelmäsalaattiin tai leivän päälle. Enkä pastaruokaan, en edes tajua miksi siihen pitäisi laittaa raejuustoa kun pasta on muutenkin ruokaisaa. Toki makunsa kullakin.

Vierailija
18/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mun luottoherkku on raejuusto. Paitsi että se on hyvää sellaisenaan, se sopii myös esim.:

- salaatteihin ja pastasalaatteihin sekä myös hedelmäsalaattiin tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia

- suolaisiin piiraisiin (esim. lohi- tai kasvis-) tuomaan mehevyyttä

- sellaisenaan ruisleivän päälle

- pastaruokien joukkoon joko jo kypsennysvaiheessa tai lautaselle valmiin ruoan joukkoon

- sosekeittojen pinnalle tuomaan ruokaisuutta ja proteiinia

- lämpimiin voileipiin, pizzoihin yms. muiden täytteiden oheen

Oikeastaan raejuusto on yks mun lempparijuttuja koko ruokamaailmassa :) Eihän se nyt niin erikoiselta maistu, mutta juuri monikäyttöisyytensä vuoksi sitä on mulla oikeastaan aina jääkaapissa. Ja onhan se ihan suht terveellistäkin, kun on reippaasti proteiinia ja niukasti rasvaa.

Mitä luottotuotteita tai raaka-aineita teillä on kotona lähes aina?

Kuulostaa suoraansanottuna ällöttävältä sekoittaa joka ruokaan raejuustoa. Pizzaankin raejuustoa, wtf? Vähän mielikuvitusta peliin, niin "ruokaisuutta" saa muutenkin. Salaatteihin esim. pähkinöitä, sosekeiton pinnalle paahdettuja siemeniä jne. Ja eihän joku pizza tarvi mitään lisäruokaisuutta, sehän on varsin mättöä jo valmiiksi (vaikka olisi kasvisversiokin).

Vierailija
19/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhenliha sopii tosi moneen ja on helppo

Vierailija
20/23 |
28.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

AP, etkö sekoita raejuustoa kaurapuuroon? Sehän on tainnut olla in jo muutaman vuoden kaikkien terveysintoilijoiden parissa. Minä en sitä tee. Voisilmä on ainut puuron lisuke. Raejuustoa inhoan, niin juuston ystävä kuin olenkin. 

Hihii, kiitti, en ollutkaan muistanut tätä käyttötapaa! Kiitos vinkistä :D -Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän yhdeksän