Jos kattila on aivan homeisessa ruoassa, saako sen käsintiskaten "tarpeeksi" puhtaaksi takaisin käyttöön?
Kattila jäi tiskipyödän reunalle ja jämät homehtui sisälle.
Uskaltaako sitä enää käyttää? Saako tarpeeksi puhtaaksi käsin? (Ei oo tiskikonetta)
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
No herranen aika SAA! Oikeasti nyt järki käteen!
Peset sen vaan hyvin. Jos kattila on pinnoitettu ja sen sisäpinnassa on halkeamia, voit varmuuden vuoksi vielä keittää siinä hetken ajan vettä, kyllä viimeisetkin bakteerit siitä kiehuttamalla lähtee. Jotain teräskattilaa ei tarvitse edes kiehuttaa.
Ei tässä bakteereja pelätä vaan hometta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No herranen aika SAA! Oikeasti nyt järki käteen!
Peset sen vaan hyvin. Jos kattila on pinnoitettu ja sen sisäpinnassa on halkeamia, voit varmuuden vuoksi vielä keittää siinä hetken ajan vettä, kyllä viimeisetkin bakteerit siitä kiehuttamalla lähtee. Jotain teräskattilaa ei tarvitse edes kiehuttaa.
Ei tässä bakteereja pelätä vaan hometta.
Ihan sama. Homeet kyykähtää kyllä tuolla käsittelyllä. Ja toksiinit peseytyy pois metallin pinnalta.
Homeitiöt on näkymättömiä aluksi. Keitä kattila isommassa kattilassa. Kolme kertaa vettä välillä vaihtaen ja huuhtele sitten kuusi kertaa kylmällä vedellä. Kuolee itiöt.
No herranen aika SAA! Oikeasti nyt järki käteen!
Peset sen vaan hyvin. Jos kattila on pinnoitettu ja sen sisäpinnassa on halkeamia, voit varmuuden vuoksi vielä keittää siinä hetken ajan vettä, kyllä viimeisetkin bakteerit siitä kiehuttamalla lähtee. Jotain teräskattilaa ei tarvitse edes kiehuttaa.