Onhan pakastekasvikset terveellisiä?
En tiedä mikä mua vaivaa, mutta karsastan pakastekasviksia.
Tuorekasviksia käyttäisin, mutta monesti huomaan että en jaksa kantaa ja laittaa joten kasvisten käyttö on minimaalista..
Haluaisin paneutua noihin pakaste wokkeihin, porkkanoihin , ruusukaaleihin yms , mutta ovatko ne terveellisiä?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Jossain määrin terveellisempiä kuin tuoreet. Syystä että ne ovat yleensä, yllättävää kyllä, tuoreempia.
Tuorekasviksilla on yleensä pitkä logistiikkaketju, jonka aikana ravintoainepitoisuudet pienenevät ja pilaantuminenkin voi päästä alkuun.
Pakastekasvikset pakastetaan kypsinä ja tuoreina, ja säilyvätkin sellaisina, kunhan kylmäketju pysyy ehjänä.
Tuoreet kasvikset ovat parempia, jos ne tosiaan ovat tuoreita, eli käytännössä samana päivänä poimittuja, muuten eivät.
Eli todellakin kannattaa paneutua pakastekasviksiin.. En tajua miksi aina karsastan niitä vaikka pakastemarjoja vetelenkin.
Kiitos!
Se on ihan sama että kumpia syöt kunhan vain syöt kasviksia. Molemmat ovat terveellisiä vaihtoehtoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jossain määrin terveellisempiä kuin tuoreet. Syystä että ne ovat yleensä, yllättävää kyllä, tuoreempia.
Tuorekasviksilla on yleensä pitkä logistiikkaketju, jonka aikana ravintoainepitoisuudet pienenevät ja pilaantuminenkin voi päästä alkuun.
Pakastekasvikset pakastetaan kypsinä ja tuoreina, ja säilyvätkin sellaisina, kunhan kylmäketju pysyy ehjänä.
Tuoreet kasvikset ovat parempia, jos ne tosiaan ovat tuoreita, eli käytännössä samana päivänä poimittuja, muuten eivät.
Eli todellakin kannattaa paneutua pakastekasviksiin.. En tajua miksi aina karsastan niitä vaikka pakastemarjoja vetelenkin.
Kiitos!
Jos sä haluat syödä kasviksia vuoden ympäri, niin joudut pakasteita käyttään, eihän Suomessa kasvit kasva kuin kesällä.
Nythän on tosin juuresten juhla-aikaa, mutta jostain syystä jotkut niitä karttelee. Tyhmät.
Olen pitkäaikaissairas. Kerroin (suolistosairauden) erikoissairaanhoitajalle siitä että pakasteita syön paljon, itse asiassa aina kun on mahdollista. Ovat edullisia enkä saa aikaan kaikkea pilkkomista. Hän riemastui: Syöt hyvin!
Annan kiehua avokattilassa tai pannulla jonkin aikaa, jos jotain lisäainetta tai rikkiä olisi käsittelyvaiheessa juureksiin eksynyt.
Enemmän makua saa ruokiin, kun sieltä pakastimesta vetää mukaan pikkuporkkanat, sipulisilput jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jossain määrin terveellisempiä kuin tuoreet. Syystä että ne ovat yleensä, yllättävää kyllä, tuoreempia.
Tuorekasviksilla on yleensä pitkä logistiikkaketju, jonka aikana ravintoainepitoisuudet pienenevät ja pilaantuminenkin voi päästä alkuun.
Pakastekasvikset pakastetaan kypsinä ja tuoreina, ja säilyvätkin sellaisina, kunhan kylmäketju pysyy ehjänä.
Tuoreet kasvikset ovat parempia, jos ne tosiaan ovat tuoreita, eli käytännössä samana päivänä poimittuja, muuten eivät.
Eli todellakin kannattaa paneutua pakastekasviksiin.. En tajua miksi aina karsastan niitä vaikka pakastemarjoja vetelenkin.
Kiitos!
Jos sä haluat syödä kasviksia vuoden ympäri, niin joudut pakasteita käyttään, eihän Suomessa kasvit kasva kuin kesällä.
Nythän on tosin juuresten juhla-aikaa, mutta jostain syystä jotkut niitä karttelee. Tyhmät.
Kasvispiirakoita harrastan, itse leivon.
Jamie Oliver sanoi yhdessä ohjelmassaan että pinaatti on ehkä vähän paremman makuista tuoreena, mutta pakastepuristepussissa on sitä kylpyammeellinen. Pinaatti sopii vaikka mihin, piiraisiin (fetan kanssa), lettuihin jne.
Vierailija kirjoitti:
Jossain määrin terveellisempiä kuin tuoreet. Syystä että ne ovat yleensä, yllättävää kyllä, tuoreempia.
Tuorekasviksilla on yleensä pitkä logistiikkaketju, jonka aikana ravintoainepitoisuudet pienenevät ja pilaantuminenkin voi päästä alkuun.
Pakastekasvikset pakastetaan kypsinä ja tuoreina, ja säilyvätkin sellaisina, kunhan kylmäketju pysyy ehjänä.
Tuoreet kasvikset ovat parempia, jos ne tosiaan ovat tuoreita, eli käytännössä samana päivänä poimittuja, muuten eivät.
Ap:lle suosittelen kylmäketjun katkeamattomuuden vuoksi termoskassia (myydään noin eurolla pakastealtaiden päässä kaupoissa), jos ajatus kotivaran ostamisesta pakkaseen ei ole tuttu. Voi olla itsestäänselvyys, mutta tapasin kesähelteellä sellaisenkin ihmisen joka ihmetteli, miten saan jäätelöt kotiin ilman autoa.
Jossain määrin terveellisempiä kuin tuoreet. Syystä että ne ovat yleensä, yllättävää kyllä, tuoreempia.
Tuorekasviksilla on yleensä pitkä logistiikkaketju, jonka aikana ravintoainepitoisuudet pienenevät ja pilaantuminenkin voi päästä alkuun.
Pakastekasvikset pakastetaan kypsinä ja tuoreina, ja säilyvätkin sellaisina, kunhan kylmäketju pysyy ehjänä.
Tuoreet kasvikset ovat parempia, jos ne tosiaan ovat tuoreita, eli käytännössä samana päivänä poimittuja, muuten eivät.