"Lihan kypsennyksessä korkeissa lämpötiloissa syntyy karsinogeeneja, jotka linkittyvät suolistosyövän syntyyn."
Jos kasvisruokaa kypsentää korkeissa lämpötiloissa niin kai siinä syntyy karsinogeeneja yhtä lailla?
Kommentit (10)
Miksihän saksalaiset elävät niin pitkään, vaikka syövät makkaraa ym. lihatuotteita paljon
Vierailija kirjoitti:
Jos kasvisruokaa kypsentää korkeissa lämpötiloissa niin kai siinä syntyy karsinogeeneja yhtä lailla?
Jos nyt ensin lukisit kuinka ja missä lihan kypsennyksessä syntyy niitä karsinogeenejä ja sitten miettisit että voiko niitä syntyä myös kasvisruokiin. En anna suoraa vastausta, vaikka tiedän.
Suolistosyöpiä per asukas löytyy eniten Aasian maista. Kärtsääkö ne siellä kaiken ruokansa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kasvisruokaa kypsentää korkeissa lämpötiloissa niin kai siinä syntyy karsinogeeneja yhtä lailla?
Jos nyt ensin lukisit kuinka ja missä lihan kypsennyksessä syntyy niitä karsinogeenejä ja sitten miettisit että voiko niitä syntyä myös kasvisruokiin. En anna suoraa vastausta, vaikka tiedän.
Se kun olisi liian raskasta ja vaikeaa. Helpompaa on meuhkata vauvapalstalla.
Kyllä kasvistenkin paistaminen tekee niistä aavistuksen verran epäterveellisiä. Siis nimenomaan sellainen mustaksi kärventäminen. Samoin kaikki öljyt muuttuu huonommiksi mitä enemmän niitä kuumennetaan.
Mutta on ne vaan ruskeaksi paistetut perunat niin hyviä, etten ihan heti luovu. Lisätköön sitten vaikka yhdellä miljoonasosalla syöpäkuoleman riskiä.
Kyllä syntyy. AGE-yhdisteitä syntyy proteiinien ja sokereiden läsnäollessa. Tätä mittaa ihmisessä Hb1Ac-verensokerimittaus, eli glykaatiota mittaava labra. Diabeetikolla verisuonet ovat käytännössä tämän kypsentymisen vuoksi ruskeat. Hoitamaton diabetes näkyy akantoosina niveltaipeista. Samasta syystä kinkkuunkin dumpataan glukoosia, jotta liha ruskistuisi helpommin.
Kasvikset kun sopivat ihmisen vatsalle paremmin niin niitä ei tarvitse niin tolkuttomasti kypsentää. Palkokasveja lukuun ottamatta melkein kaikkia voi syödä jopa kypsentämättä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä syntyy. AGE-yhdisteitä syntyy proteiinien ja sokereiden läsnäollessa. Tätä mittaa ihmisessä Hb1Ac-verensokerimittaus, eli glykaatiota mittaava labra. Diabeetikolla verisuonet ovat käytännössä tämän kypsentymisen vuoksi ruskeat. Hoitamaton diabetes näkyy akantoosina niveltaipeista. Samasta syystä kinkkuunkin dumpataan glukoosia, jotta liha ruskistuisi helpommin.
HbA1C ....
Vierailija kirjoitti:
Kasvikset kun sopivat ihmisen vatsalle paremmin niin niitä ei tarvitse niin tolkuttomasti kypsentää. Palkokasveja lukuun ottamatta melkein kaikkia voi syödä jopa kypsentämättä.
Sian paskassa kasvatetut porkkanat lisäävät kyllä hyvin vastustuskykyä, mutta toisinaan niistä voi saada vakavia sairauksia.
Syökö joku muka vielä nykytiedon valossa kasviksia? Noh, joku vihervassari varman, mutta ne ei tunnetusti ole kovinkaan älykkäitä. 😋