Painonhallinnan avain on syödä vain ruokia, joista ei nauti
Sillä rasvainen ja/tai makea, prosessoitu ruoka on biologisesti addiktoivaa samaan tapaan kuin kovat huumeet. Kun tällaista ruokaa saadaan, vapautuu mesolimbisessä järjestelmässä valtava määrä dopamiinia, joka ohjaa syömään tätä ruokaa niin paljon ja niin nopeasti kuin mahdollista, jotta elimistö saisi vararavintoa tästä läskikudokseen. Aivot desensitisoituvat dopamiinille ja tulee toleranssi kaikelle dopamiinin vaikutuksille.
Ei-maistuvalla (vähärasvaisella, vähäsokerisella, vähäsuolaisella, prosessoimattonalla) ruoalla on lähes mahdotonta vetää övereitä, koska dopamiinivastetta ei tule ruokaan, jonka energiatiheys on pieni.
Kommentit (8)
Kuka minkäkinlaisesta ruuasta nauttii. Minä nautin prosessoimattomasta ruuasta hyvän rasvan kanssa ilman sokeria. Ja hallitsen painoani.
Saahan tuolla varmaan painoa hallittua, mutta olisiko sellainen elämä enää nautittavaa? Ruoka ja makuelämykset ovat aika monille kuitenkin myös ainakin jokseenkin asia, josta saa hyvää oloa.
"Hyvä ruoka, parempi mieli", eikö niin?
Tiedän kyllä tuon teorian, se on todella wanha juttu.... stephan wholehealthsourcesta rummutti sitä kymmenen vuotta sitten innoissaan.
Itse ne vain usko siihen, koska minä ja muut tuntemani aina hoikat ihmiset pysytään tällaisina millä vaan ruoalla, itse asiassa olen hoikimmillani donitseilla ja pizzalla, joissa on valtava dopamiinivaste.
Bbc teki dokumentin ihmisistä, jotka pysyy hoikkina huolimatta mitä ne syö, ja meillä on luontainen "kalorilaskuri" elimistössä, joka saa vähentämään ruokaa, jos se menee yli kulutuksen, ylipainoisilla tuo on rikki jostakin syystä.
On olemassa ihmisiä, jotka syövät terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Elämä on valintoja.
Dopamiinin säätely pilaa elämääni koska se on keinotekoista. Havaitsin hyvin ap:n faktat. Pystyn itse kontroloimaan dopamiiniani vain ilman lääkitystä. Immeisesti ap haluaa antaa tämän takia ruokia mielellään muille "tasa-arvon" edistämiseksi.
Joopa joo