Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Possun lapaa uunissa reseptejä?

Vierailija
25.09.2018 |

Lämmittelin pitkästä aikaa uunia kun kylmä sää jo yllätti. Sain lähikaupasta 5 eurolla mahtavan porsaan lavan ja ostin lisäksi erilaisia juureksia. Olisko kenelläkään hyvää reseptiä? Suuri rautapata olisi käyttövalmiina. Lähinnä kaipaan maustamisvinkkejä. :)

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiero lavan molemmille puolille suolaa ja pippuria. nakkaa voita padan pohjalle, pilko muutama valkosipuli, lisää juurekset ja täytä vedellä että peittyvät. aseta lapa lopuksi päälle ja anna olla uunissa parisen tuntia. käännä lapa puolivälissä ja lisää vihanneksille vettä, jos siltä tuntuu.

Vierailija
2/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

hiero lavan molemmille puolille suolaa ja pippuria. nakkaa voita padan pohjalle, pilko muutama valkosipuli, lisää juurekset ja täytä vedellä että peittyvät. aseta lapa lopuksi päälle ja anna olla uunissa parisen tuntia. käännä lapa puolivälissä ja lisää vihanneksille vettä, jos siltä tuntuu.

Ei kyllä pari tuntia riitä mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etkö sä itse osaa laittaa sitä maustetta mitä huvittaa ja hauduttaa sitä lapaa sopivaksi??

Miks kaikkeen pitää olla resepti oman luovuuden sijaan?

Vierailija
4/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

6-8 tuntia uunissa pienellä lämmöllä. Aluksi voi olla 225, jotta saat kunnon ruskean pinnan. Itse vuoraan tuon pekonilla, joista irtoaa vielä lisää rasvaa pintaan. Rapeat pekonit on kuva napsia siitä päältä ensimmäisenä. Saa maustaa aika voimakkaasti kosja köntti on paksu. Valele välillä pohjalle valuneella rasvalla, koska maku on siinä.

Itse laitan: pippuria ja suolaa myllystä, marinointi ja grillaus kastiketta, vähän chili jauhetta.

Niin ja puulämmitetyssä leivin uunissahan tuosta tulee paras,,ilman kantta aluksi kunnes on tullut väriä sitten kääntö ja kun molemmat ruskeita pekonit pintaan. Kansi päälle kun pekonitkin on rapeita. Sitten vielä 3-4h haudutusta.

Vierailija
5/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

hiero lavan molemmille puolille suolaa ja pippuria. nakkaa voita padan pohjalle, pilko muutama valkosipuli, lisää juurekset ja täytä vedellä että peittyvät. aseta lapa lopuksi päälle ja anna olla uunissa parisen tuntia. käännä lapa puolivälissä ja lisää vihanneksille vettä, jos siltä tuntuu.

Ei kyllä pari tuntia riitä mihinkään.

Ette taida ymmärtää mikä ero on sähköuunilla ja puulla lämmitetyllä tulikiviuunilla. Sellaisenhan ap on lämmittänyt?

Vierailija
6/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

hiero lavan molemmille puolille suolaa ja pippuria. nakkaa voita padan pohjalle, pilko muutama valkosipuli, lisää juurekset ja täytä vedellä että peittyvät. aseta lapa lopuksi päälle ja anna olla uunissa parisen tuntia. käännä lapa puolivälissä ja lisää vihanneksille vettä, jos siltä tuntuu.

Ei kyllä pari tuntia riitä mihinkään.

Ette taida ymmärtää mikä ero on sähköuunilla ja puulla lämmitetyllä tulikiviuunilla. Sellaisenhan ap on lämmittänyt?

Jep sellainen uuni on kyseessä. Ei sitä lämpöä pysty mitenkään säätelemään jälkeenpäin ja lämpöhän on jokapuolella tulikivissä moninkertaisena verrattuna sähköpelleuuniin. Lapa palaa yli kahdessa tunnissa aivan piloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin että oliko kenelläkään hyviä maustamisreseptejä, vai vituttaako teitä kun teillä ei ole tällä hetkellä porsaan lapaa tai ette omista tulikiviuunia?

Vierailija
8/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

hiero lavan molemmille puolille suolaa ja pippuria. nakkaa voita padan pohjalle, pilko muutama valkosipuli, lisää juurekset ja täytä vedellä että peittyvät. aseta lapa lopuksi päälle ja anna olla uunissa parisen tuntia. käännä lapa puolivälissä ja lisää vihanneksille vettä, jos siltä tuntuu.

Ei kyllä pari tuntia riitä mihinkään.

Ette taida ymmärtää mikä ero on sähköuunilla ja puulla lämmitetyllä tulikiviuunilla. Sellaisenhan ap on lämmittänyt?

Ei kyllä missään mainita tulikivi uunia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nyt päästiin asiaan, joka on omaa sydäntä lähellä. Tuostahan saa vaikka mitä herkkua, tässä muutama:

*Juureksia alle ja liha siihen päälle. Liha maustetaan suolalla ja mustapippurilla, runsaskätisesti kumpaakin. Uunissa monta tuntia haudutellen.

*Porkkananpaloja ja sipulilohkoja alle ja liha päälle. Liha maustetaan tahnalla, joka on tehty raastetusta juuriselleristä, valkosipulista, mustapippurista, paprikajauheesta, suolasta ja tilkasta öljyä. Töki veitsellä lihaan reikiä ja tunge maustetahnaa niihin reikiin ja hiero loppu tahnasta lihan molemmille puolille ja vaikka sivuillekin. Paisto samoin kuin edellä.

*Poppamiehen RUB, sellainen burgereille ja ribseille tarkoitettu. Sitä hangataan reilulla kädellä lihan pintaan ja liha paistetaan uunissa samoin kuin edellisissä ohjeissa. Kun liha on niin mureaa, että se hajoaa kahdella lusikalla "repiessä" on liha valmista. Ota liha uunista, anna hetki jäähtyä, revi suikaleiksi ja mausta Poppamiehen Smoky apple kastikkeella.

Vierailija
10/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No nyt päästiin asiaan, joka on omaa sydäntä lähellä. Tuostahan saa vaikka mitä herkkua, tässä muutama:

*Juureksia alle ja liha siihen päälle. Liha maustetaan suolalla ja mustapippurilla, runsaskätisesti kumpaakin. Uunissa monta tuntia haudutellen.

*Porkkananpaloja ja sipulilohkoja alle ja liha päälle. Liha maustetaan tahnalla, joka on tehty raastetusta juuriselleristä, valkosipulista, mustapippurista, paprikajauheesta, suolasta ja tilkasta öljyä. Töki veitsellä lihaan reikiä ja tunge maustetahnaa niihin reikiin ja hiero loppu tahnasta lihan molemmille puolille ja vaikka sivuillekin. Paisto samoin kuin edellä.

*Poppamiehen RUB, sellainen burgereille ja ribseille tarkoitettu. Sitä hangataan reilulla kädellä lihan pintaan ja liha paistetaan uunissa samoin kuin edellisissä ohjeissa. Kun liha on niin mureaa, että se hajoaa kahdella lusikalla "repiessä" on liha valmista. Ota liha uunista, anna hetki jäähtyä, revi suikaleiksi ja mausta Poppamiehen Smoky apple kastikkeella.

Kuulostaa tosi hyvältä toi tahna. Laitetaanko niiden juuresten joukkoon hieman vettä, ettei ne pala siellä lihan alla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieni vinkki ap:le ja muillekin "oikean" leivinuunin käyttäjille. Hankkikaa irrallinen uunilämpömittari. Se pelastaa monelta vahingolta. Kun uuni on kuuma, niin sinne paistumaan leivät, pullat ja piirakat ja kun lämpö on selvästi alle 200 asteen, lihapata uuniin. Yksinkertaisin resepti on, että ripotellaan suolaa lapapalan päälle (ellei ole valmiiksi suolattu), heitetään muutama kokonainen pippuri pataan. Liha pataan ja kaveriksi pari kohtalaisen isoa sipulia isoina lohkoina ja esim. muutama porkkana isoina paloina. Vettä sopivasti. Kun liha on saanut jonkin verran väriä, pannaan kansi päälle. Jos ei kantta ole, niin folio käy hyvin. Annetaan hautua uunissa pitkään, että possu aivan murenee. Pottuvoin kanssa herkkua! Meillä lapsuudenkodissa lauantai-illan ruoka eli herkuttelimme nyhtöpossulla jo ennen kuin se oli edes keksitty! 

Vierailija
12/12 |
25.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No nyt päästiin asiaan, joka on omaa sydäntä lähellä. Tuostahan saa vaikka mitä herkkua, tässä muutama:

*Juureksia alle ja liha siihen päälle. Liha maustetaan suolalla ja mustapippurilla, runsaskätisesti kumpaakin. Uunissa monta tuntia haudutellen.

*Porkkananpaloja ja sipulilohkoja alle ja liha päälle. Liha maustetaan tahnalla, joka on tehty raastetusta juuriselleristä, valkosipulista, mustapippurista, paprikajauheesta, suolasta ja tilkasta öljyä. Töki veitsellä lihaan reikiä ja tunge maustetahnaa niihin reikiin ja hiero loppu tahnasta lihan molemmille puolille ja vaikka sivuillekin. Paisto samoin kuin edellä.

*Poppamiehen RUB, sellainen burgereille ja ribseille tarkoitettu. Sitä hangataan reilulla kädellä lihan pintaan ja liha paistetaan uunissa samoin kuin edellisissä ohjeissa. Kun liha on niin mureaa, että se hajoaa kahdella lusikalla "repiessä" on liha valmista. Ota liha uunista, anna hetki jäähtyä, revi suikaleiksi ja mausta Poppamiehen Smoky apple kastikkeella.

Kuulostaa tosi hyvältä toi tahna. Laitetaanko niiden juuresten joukkoon hieman vettä, ettei ne pala siellä lihan alla?

Vettä ei tarvita. Lapa on niin rasvainen, että se rasva sulaa uunin lämmössä ihanaksi liemeksi. Ja onhan siinä myös lihasta irtoavat nestettäkin. Jos laittais vettä niin olis turhan vetinen lopputulos.