Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Valkoviiniä risottoon, alkoholin haihtuminen ja raskaus

Vierailija
15.09.2018 |

Kokkasin risottoa, johon laitoin n. 3 dl valkoviiniä. Alkoholihan haihtuu keittäessä - voiko tuo haihtumisesta tuleva höyry vaikuttaa syntymättömään lapseemme?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei.

Vierailija
2/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholia ei ole jäljellä kun ruoka on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

voivoi

Vierailija
4/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raskaus todella tyhmentää, vai oletko aina ollut noin tyhmä?

Vierailija
5/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sä sitä höyryä imppaisit? Nehän menee liesituulettimesta ilmanvaihtokanavaan ja sieltä ulos.

Vierailija
6/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Alkoholia ei ole jäljellä kun ruoka on valmis.

Tarkoitinkin kokkaushetkeä. Luin jostain, että jossain alkoholia on höyrystetty päihtymistarkoituksessa.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sä sitä höyryä imppaisit? Nehän menee liesituulettimesta ilmanvaihtokanavaan ja sieltä ulos.

Toivottavasti vetää kunnolla. Tuuletin jo 10 v. vanha.

Ap

Vierailija
8/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pontikka erijuttu..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
15.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä huoli.

Vierailija
10/18 |
16.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hengitetty ja juotu alkoholi vaikuttaa samoin. Joten en kokkailisi joka päivä alkoholilla. Lisäksi tosiaan tuuletin kannattaa pitää päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
16.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi. 

Vierailija
12/18 |
16.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokkasin risottoa, johon laitoin n. 3 dl valkoviiniä. Alkoholihan haihtuu keittäessä - voiko tuo haihtumisesta tuleva höyry vaikuttaa syntymättömään lapseemme?

Siitä tulee joku retardi ihan satavarmasti.

...

Heihaloo. Joku tolkku noihin raskauspelkoihin. Hengittämällä ei veren alkoholipitoisuus havaittavasti nouse. Pieni viinilasillinen silloin tällöin kerta tai pari viikossa ruuan kanssa ihan ok. Riskit tulevat esiin päivittäisen runsaamman alkoholinkäytön myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
16.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi. 

P0rvoonrisottoa

Vierailija
14/18 |
12.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokaan jää alkoholia, kaikki ei todellakaan haihdu 🙄

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
12.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos et harrastanut höyryhengitystä kattilan päällä, niin ei mitään hätää.

Vierailija
16/18 |
12.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi. 

Resepti: Perusrisotto neljälle

Ainekset:

Noin litra lientä (liha, kana tai kasvis)

Suolaa

Pippuria

Öljyä

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

3 dl risottoriisiä

1,5 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl karkeaksi raastettua parmesaania

2 rkl voita

1 rkl hienoksi jauhettua parmesaania

Vierailija
17/18 |
12.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uudemmat tutkimukset kertovat, että se alkoholin haihtuminen keittettäessä on osittain myytti. Eli ei pitäisi antaa lapsille eikä raskaana oleville, jos noin runsaasti on alkoholia  ruuassa.

Kasvisliemi toimii ihan hyvin risotossa.

Vierailija
18/18 |
12.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kuinkahan ison satsin ap teki, neljän hengen annokseenkin käytetään valkoviiniä noin puoli desiä, max desi. 

Resepti: Perusrisotto neljälle

Ainekset:

Noin litra lientä (liha, kana tai kasvis)

Suolaa

Pippuria

Öljyä

2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

3 dl risottoriisiä

1,5 dl kuivaa valkoviiniä

1 dl karkeaksi raastettua parmesaania

2 rkl voita

1 rkl hienoksi jauhettua parmesaania

Näin valmistat risoton Davide Bottan ohjeiden mukaan:

Kuumenna riisiä kuumalla pannulla ilman rasvaa, sekoita puukauhalla (unohda sipulin ja riisin freesaaminen kuumassa öljyssä)

2. Lisää runsaasti prosecco-viiniä nesteeksi (enemmän viiniä kuin kasvislientä). 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kahdeksan yhdeksän