Onko muka tavallisessa ja grillatussa voikkarissa samat kalorit?
Mun puoliso väittää, että mä voin ihan hyvin syödä voileipägrillissä käytetyn voileivän, koska kalorit on tismalleen samat kun, jos mä söisin sen kylmänä. Mutta nehän on ihan superrasvaisia!!!!!
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
No mistä se rasva siihen maagisesti tulis? Kyllä siinä on ihan sama määrä aineksia kuin kylmässäkin. Eri asia sitten jos laitat eri ainekset niihin.
Näin juuri. Itseasiassa rasvaa voi kuumennettaessa valua poiskin, mutta ei se kyllä lisäänny.
Nyt tuli brunetelle blondihetki. Mä en siis voi syödä sitä kylmänäkään, jos siinä on noin paljon rasvaa kuin tuossa grillissä käytetyssä.
Ihan oikeasti: mistä niitä kaloreita ja rasvaa tulee grillissä lisää? Ei, se kylmässä leivässä oleva vaan sulaa.
No, jos oikein tarkkoja ollaan, niin kylmän ruuan lämmittämiseen mahassa kuluu enemmän energiaa kuin lämpimän, mutta toisaalta lämmitetystä voi jokunen kalori kadota rasvan sulaessa grilliin.
Toisaalta jos on pakko valita, niin siinä tapauksessa otan mieluummin grillissä. Onhan se nyt parempaakin. Tästä syystä olen välttänyt myös paniineja. Avautui ihan uusi maailma.
Onko muilla seikoilla väliä kuin kaloreilla? Jos/kun grillatessa leipään menee savua tai nokea, niin samalla siihen tulee jotain terveydelle haitallisia yhdisteitä. (Katsoin juuri Areenasta lihadokumenttia, jossa kerrottiin grillaamisen vaikutuksesta pihviin noin, mutta kai sama pätee grillaamiseen yleisestikin.)
Vierailija kirjoitti:
Onko muilla seikoilla väliä kuin kaloreilla? Jos/kun grillatessa leipään menee savua tai nokea, niin samalla siihen tulee jotain terveydelle haitallisia yhdisteitä. (Katsoin juuri Areenasta lihadokumenttia, jossa kerrottiin grillaamisen vaikutuksesta pihviin noin, mutta kai sama pätee grillaamiseen yleisestikin.)
Voileipägrillissä tuskin muodostuu savua tai nokea.
Voi luoja taas näitä. Voikkariin ei kuule grillistä tartu lisäkaloreita, uppopaisto olisi eri juttu. Mitä söit iltapalaksi, et enää vastannut?
Karsinogeenejä tulee joo, jos sen polttaa sen leivän. Mutta vähemmän rasvaa siinä on kun osa valuu ja palaa pois.
Jos lämmität lihapullan pannulla ilman rasvaa, onko siinä enemmän kaloreita kuin kylmässä lihapullassa? :D
No mistä se rasva siihen maagisesti tulis? Kyllä siinä on ihan sama määrä aineksia kuin kylmässäkin. Eri asia sitten jos laitat eri ainekset niihin.