Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko tähän leipäohjeeseen lisätä kananmunaa, jotta ei ois niin murenevaa?

Vierailija
26.08.2018 |

Tein leipää alla olevilla aineilla. Muutoin oli hyvää, mutta leikatessa paloiksi aika murenevaista. Auttaiskohan, jos laittais 1-2kananmunaa, ettei murenis niin herkästi. Vai auttaisko joku muu?

Näitä aineita siis oli leivässä

150g juustoraastetta
100g voita
100g turkkilaista jogurttia
3dl ruisleseitä
1dl kaurarouhetta
2dl soijajauhoa
3dl vettä
3tl leivinjauhetta

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan sitä kokeilla

Vierailija
2/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä se soija pois, niin ei murene.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jätä se soija pois, niin ei murene.

Mitä sitten sen tilalle? Mantelijauhe ei käy, pellavansiemenrouheen mausta en tykkää..

ap

Vierailija
4/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tuosta leipää saa hyvällä tahdollakaan.

Vierailija
5/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei helvata, pitäähän tuossa sitko olla. Vehnäjauhoa pitää olla jonkun verran mukana.

Vierailija
6/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tuosta leipää saa hyvällä tahdollakaan.

No ei todellakaan, mistä lie ap tuollaisen reseptin löytänyt käsiinsä. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiivahan sen sitkon tekee.

Vierailija
8/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisin korvata voin ruokaöljyllä. Voi tekee leivonnaisista murenevia. Tietysti 1 kananmuna sopii myös. Tein joskus vuokaleipää, jossa oli sekä munia että öljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiivahan sen sitkon tekee.

Vehnägluteeni.

Mutta miksi tuota kutsutaan leiväksi? Ei soijanakotkaan ole makkaraa tai tofuklimppi pihviä.

Vierailija
10/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiivahan sen sitkon tekee.

 

Sitko on leipävehnän proteiinia eli gluteenia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei helvata, pitäähän tuossa sitko olla. Vehnäjauhoa pitää olla jonkun verran mukana.

En voi syödä vehnää allergian/yliherkkyyden takia

ap

Vierailija
12/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hiivahan sen sitkon tekee.

Ei vaan autolyysi, eli veden ja vehnäjauhojen yhteistoiminta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteenitonta jauhoa vehnän tilalle?

Vierailija
14/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman vehnää, tulee kuivia käkkäröitä ja leipä ei pysy kasassa. Kannattais varmaan tuosta taikinasta tehdä teeleipiä, rieskan tapaisia.

Vierailija
16/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Gluteenitonta jauhoa vehnän tilalle?

Gluteeni ei ole mulle se ongelma vaan vehnä ja sen lisäksi ohraakaan en siedä yhtään. Kauraa ja ruista siedän tiettyyn rajaan asti ennen oireita.

ap

Vierailija
17/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.

En ole keliaakikko.

ap

Vierailija
18/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No laita psyllium-jauhetta. Sitä keliaakikot käyttää leivissää, antaa sitkoa.

En ole keliaakikko.

ap

Saa sitä muutkin käyttää.

Vierailija
19/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi herraisä olet vaikea. Sun ei tarvi olla keliakikko ostaaksesi leivinjauherasian kokoista pakettia psylliumia ja parantaaksesi sillä leipäsi rakennetta. 

Vierailija
20/20 |
26.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita soijajauheen tilalle gluteenitonta jauhoa, esim Semperin jauhoissa ei ole vehnää, jos sitä haluat välttää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää esim. riisijauhoja + psylliumia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kahdeksan