Käytätkö parsakaalista myös varren?
Ja jos niin miten? Itse käytän, pilkon ohuita lastuja joita laitan pizzaan, keitän ja soseutan ja isken lihapullataikinaan tms tai pilkon suikaleiksi ja wokkiin. Jos ei ole käyttä niin nakkaan pakkaseen ja otan sieltä esim sosekeittoon tarvittaessa.
Kommentit (10)
Pizzassa voisikin olla hyvä, kiitos vinkistä! Itse käytän kastikkeissa ja muhennoksissa. Paloina, raasteena yms. mikä nyt mihinkin sopii. Välillä tosin mutustelen keitettyä parsakaalia ihan sellaisenaan, iltapalana ja silloin se menee ihan varsineen. Vain kaikkein kovimman kantapalan jätän syömättä.
Käytän. Paloina höyrytän tai laitan vaikka wokkiin.
Käytän tottakai. Teen usein ahvenfileistä, parsakaalista ym. uunivuokaa, mihin esikypsennän pilkotun parsakaalin.
Ja kiitos vinkistä, raastetta en ole kokeillutkaan. Meidän perhe tykkää kovasti parsakaalista, kukintoja tykätään herkutella myös raakana.
Ap
Kyllä, siinä se siivutetaan kiehumaan lisäkettä valmistettaessa kuin kukinnotkin - PAITSI jos varsi on kuiva ja puumainen (joskus on).
Ja sosekeitossa menee tietysti ihan täysin.
Varren joo mutta kuorin siitä sen ulommaisen kuivan kerroksen.
Käytän tietenkin, samanlaisessa muodossa ja saman kokoisina paloina kuin kukinnotkin.
Vierailija kirjoitti:
Varren joo mutta kuorin siitä sen ulommaisen kuivan kerroksen.
Kuivaa on se sisus, ei kuori. Sisältä parsakaali voi olla jopa ihan haljennut.
Kuori voi tietysti olla muuten epäsiisti tai kolhiintunut
ihan kuten ne murikatkin. kukkakaalin lehdetkin käytän, ei niissä oo mitään ihmeellistä