Söin viisi päivää vanhoja kanafileesuikaleita
Söin viisi päivää vanhoja kanasuikaleita juuri. Maistui pahalta ja katsoin päiväystä vasta kun olin syönyt. Mietinkin tässä, että jos nyt oksennusta itseni, tuleeko välttämättä ruokamyrkytystä?
Kommentit (8)
Hyvin kypsennettynä ovat useimmiten vaarattomia. Suojakaasuun pakattu liha säilyy syömäkelpoisena vielä 3-4 päivää vmp:n jälkeen. Ei tosin kannata ruveta testaamaan. Eli ei ne heti pilaannu. Kala yms. merenelävä on taas herkästi pilaantuvaa. Luota maku- ja hajuaisteihisi.
Hyvällä tuurilla ei tapahdu mitään. Huonolla tuurilla huomenna on ripuli. Tosi huonolla tuurilla elokuussa hautajaiset.
No oksennanko vaiko en? Illalla lähtö Lappiin eikö huvittaisi kärsiä ripulista
No paistoin niin hyvin, että pinta jo ehti palaa. Ja liesi oli kuumimmillaan.
Ne pilaajabakteerithan eivät useinkaan mitään myrkytystä aiheuta, ne ruokamyrkytysbakteerit eivät maistu tai haise.
Joten paha arvata oliko mitään haitallista?
Ja auttaako oksentaminen yhtään mitään, jos ne basillit ovat jo sisään päässeet?
Miten pystyit syömään noin monta päivää pahanmakuisia kanoja? Itelle olis riittänyt jo pari päivääkin!
Maistui pahalta mutta söit silti lautasen tyhjäksi? :D
Ei noihin päivämääriin voi ikinä luottaa, jos kylmäketju katkeaa näillä helteillä niin kana tai kala voi olla pilalla jo paljon ennen viimeistä käyttöpäivää.
Katso, haista ja viimeisenä vasta maista.
Sinuna työntäisin sormet kurkkuun joo.