Mikä suomalaisessa ruoassa on nykyään vikana?
Ihmiset lihoo, vaikka söisivät ns tavallisesti eikä niin, että vetää pizzaa ja kakkua, ihmiset kärsii suolistovaivoista tavallista enemmän (crohnin tauti ja gluteeniongelmat, vehnäherkkyys, ärtyvä suoli) ja keskenmenotkin ovat lisääntyneet.
Mikä ruoassa on nykyään vialla sinun mielestäsi? Ei edes syödä välttämättä eineksiä ja silti tällaisia ongelmia on vaikka kuinka monella. Minä en ymmärrä. Johtuuko se jostain... no en tiedä, antibiooteista lihassa vaikka vai mikä ihme.
Kommentit (14)
Vierailija kirjoitti:
Luin hiljattain suolistomikrobitutkijan kirjoittaman kirjan "Viisas vatsa". Siinä on paljon asiaa tästä aiheesta, kannattaa lukea jos vähääkään kiinnostaa.
Ilmeisesti nyt vasta aletaan ymmärtää kuinka tärkeä suolistomikrobisto on paitsi ruoansulatukselle, jopa aivojen toiminnalle. Ja niihin suolistobakteereihin ja suoliston toimintaan vaikuttaa monet viattominakin pidetyt lisäaineet, esim. ruokien koostumukseen vaikuttavat emulgointiaineet lisäävät suolen seinämän läpäisevyyttä, keinomakeutusaineet muuttavat suolen bakteerien geenien ilmenemistä jne.
Jotain tällaista on pakko olla nykyruoassa, jonka vaikutuksia ei vielä tunneta.
On toki paljon sellaistakin syömistä, joka aiheuttaa lihomista ja muuta ihan normaalistikin, eli einekset, energiajuomat ja yletön kovan rasvan syöminen. Mutta kun ihan tavallisesti syövät ihmiset voivat myös huonosti, jos ei liho, niin sairastuvat ruoansulatusvaivoihin. Tiedän vaikka kuinka monta, joka kärsii ripulista, vatsakivuista ja eivät kestä vehnää. Itseni mukaan lukien.
Muistelen lukeneeni joskus vuosia sitten teorian jostakin painetusta paperilehdestä, että suomalaisten keho ei olisi vielä tottunut nykyihmisen ruokavalioon, sillä me olimme verrattain myöhäiseksi asti metsästäjäkansaa. Teorian mukaan tämän takia Suomessa on paljon diabetesta, sydän- ja verisuonisairauksia, suolisto-ongelmia, ylipainoa yms. Juttu oli tosin vain teoria jostakin aluillaan olleesta tutkimuksesta.
Keinotekoisuus ja lisäaineet. Ei syödä puhdasta ruokaa. Ruokapakkaukset ovat E-koodeja täynnä. Syödään light ja kehyttuotteita lihomisen pelossa ja samaan aikaan tuhotaan omaa terveyttä eli toisin sanoen liika yritys kusee omaan nilkkaan.
Miettikää vaikka sitä kuinka paljon ihmiset ostavat zero ja light limsoja siksi ettei niissä ole kaloreita. Mitkä myrkyt niistäkin löytyy kun sokeri on korvattu keinotekoisilla makeutusaineilla kuten aspartaamilla. Kyllä se on loppujen lopuksi parempi ostaa se tavallinen Coca Cola kuin huijata itseään Coca Cola Zerolla. Kohtuus toki kaikessa.
Lisäksi puhdas ruoka on kallista, joten monet säästävät ruokakuluissa ostamalla eineksiä ja sitä epäterveellistä ruokaa.
Kertomiasi ongelmia on eniten vegaaneilla, jotka syövät soijatuotteita, avocadoa, erittäin prosessoituja kaura-, manteli- jne. maitoja
All of the above + lisäisin vielä ylihygieenisyyden. Kaikki läträä käsidesien kanssa 24/7 vaikka perus käsienpesu on enemmän kuin tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Kertomiasi ongelmia on eniten vegaaneilla, jotka syövät soijatuotteita, avocadoa, erittäin prosessoituja kaura-, manteli- jne. maitoja
No ei ole. Ihan tutkitusti esim. lihavuus on vegaaneilla selvästi harvinaisempaa kuin sekasyöjillä. Eikä useimmat vegaanit syö edes kovin paljoa prosessoituja tuotteita. Ne pitkälle jalostetut lihamaiset soijajalosteet on aika kalliita, ja alkavat kyllästyttääkin pian, joten soijakin käytetään usein perinteisessä, ei kovin prosessoidussa tofu-muodossa. Avokado taas on ihan luonnon kasvi, ei mikään prosessoitu tuote.
Nuo kasvimaidot: onko se erittäin prosessoitua jos joku hurauttaa kotona tehosekoittimessa vaikka cashewpähkinät tai mantelit maidoksi veden kanssa? Ei nuo parhaat kaupan kasvimaidotkaan sen kummempia ole, lisäaineetkin aika haitattoman oloisia kuten makeutukseksi vähän omenamehua tms.
Luonto ja ympäristö, jotka ihminen on muokannut ja tuhonnut, jolloin myös bakteerikanta on muuttunut. Asfalttia kaikkialla, kasvija ja puita yhä vähemmän ja liiallinen hygeniataso.
Vierailija kirjoitti:
Keinotekoisuus ja lisäaineet. Ei syödä puhdasta ruokaa. Ruokapakkaukset ovat E-koodeja täynnä. Syödään light ja kehyttuotteita lihomisen pelossa ja samaan aikaan tuhotaan omaa terveyttä eli toisin sanoen liika yritys kusee omaan nilkkaan.
Miettikää vaikka sitä kuinka paljon ihmiset ostavat zero ja light limsoja siksi ettei niissä ole kaloreita. Mitkä myrkyt niistäkin löytyy kun sokeri on korvattu keinotekoisilla makeutusaineilla kuten aspartaamilla. Kyllä se on loppujen lopuksi parempi ostaa se tavallinen Coca Cola kuin huijata itseään Coca Cola Zerolla. Kohtuus toki kaikessa.
Lisäksi puhdas ruoka on kallista, joten monet säästävät ruokakuluissa ostamalla eineksiä ja sitä epäterveellistä ruokaa.
Mutta miksi vaivoista kärsii ihmiset, jotka syövät ns. puhdasta ruokaa? Eli ostavat lihaa, jauhelihaa, ei kevyt/dieetti/einesruokia. Mikä on nykyään puhdasta ruokaa, se minua tässä huolettaa. Lihassakin on selkeästi jotain sontaa mukana, mikä aiheuttaa ongelmia.
ap
ihmisillä on liikaa rahaa. ennen tosi harva pystyi ostamaan kaiken mitä tekee mieli (ruoka ja juoma)
Ennen rikkaat olivat lihavia ja köyhät laihoja, nykyään köyhyyden tunnistaa ylilihavuudesta ja paremmin menestyneet ovat paremmassa kunnossa.
Se kertoo terveellisen ruoan hinnasta
Epäilen omalla kohdalla vehnäherkkyyttä. Pääsääntöisesti syön ruisleipää ja kauraleipää. Teinpä pitkästä aikaa peltileipää vehnästä. Jopa tuli ripuli.
Samoin käy jos syön lasagnea, niin ripuli tulee.
Luin hiljattain suolistomikrobitutkijan kirjoittaman kirjan "Viisas vatsa". Siinä on paljon asiaa tästä aiheesta, kannattaa lukea jos vähääkään kiinnostaa.
Ilmeisesti nyt vasta aletaan ymmärtää kuinka tärkeä suolistomikrobisto on paitsi ruoansulatukselle, jopa aivojen toiminnalle. Ja niihin suolistobakteereihin ja suoliston toimintaan vaikuttaa monet viattominakin pidetyt lisäaineet, esim. ruokien koostumukseen vaikuttavat emulgointiaineet lisäävät suolen seinämän läpäisevyyttä, keinomakeutusaineet muuttavat suolen bakteerien geenien ilmenemistä jne.