Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kirjoitin eilen ketjuun miehestäni, joka loukkaa välillä tahallaan. Joku kommentoi, että hän on passiivis-aggressiivinen. Jäin miettimään ja luin aiheesta ja löysin tämmöisen kirjoituksen, joka täsmää ihan täydellisesti.

https://mielenihmeet.fi/passiivis-aggressiivinen-persoonallisuushairio-m...

Tässä on nyt sulattamista sen ajatuksen kanssa, että ymmärrän mieheni tuntevan välillä vihamielisyyttä minua kohtaan. Se on pysähdyttävä ajatus, sillä hän sanoo rakastavansa. Oikeasti ne eivät ole kuitenkaan yhteensovitettavia asioita. Jos rakastaa, haluaa toiselle hyvää, ei pahaa.

Oikeasti tämä on niin iso asia sulatettavaksi, etten tiedä, mitä ajatella.. Tuntuu helpommalta sysätä asia pois mielestä ja teeskennellä, ettei niin olekaan. Olen ihan keinoton toimimaan tässä. Kai kirjoitan tänne saadakseni jotain kaikua ajatuksilleni tai kokemuksia niiltä, joilla on ollut joskus samanlaista.

  • ylös 2
  • alas 0

Kommentit (2)

Vierailija

Mm. Tällaisia kohtia:

"He ovat kaksinaamaisia, häilyen kahden äärimmäisyyden välillä ja aiheuttaen siten hämmennystä ympärillään. He ovat manipuloivia, pessimistisiä ja herkästi loukkaantuvia.

Tämän lisäksi he kieltäytyvät tarkastelemasta itseään kriittisesti tai kantamasta vastuuta teoistaan. He keksivät kaikenlaisia verukkeita ja tekosyitä vapautuakseen kaikin käytettävissä olevin keinoin moitittavaa tekoa koskevasta vastuustaan niin, että vastuun pakoilu menee jopa naurettavuuksiin."

"Passiivis-aggressiivisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivillä henkilöillä on suuri ero siinä, mitä he sanovat ja mitä he tekevät. Onkin lähes mahdotonta tietää, miltä heistä sisimmässään tuntuu, koska he eivät joko näytä lainkaan tunteitaan tai näyttävät sen sijaan kaksi keskenään täysin vastakkaista tunnetta samalla kertaa.

Kuvittele kumppanisi kertovan sinulle: ”En rakasta sinua enää. Se on ohi nyt.” Minkä jälkeen hän huutaa sinulle: ”Älä koskaan jätä minua! En voi elää ilman sinua!” Passiivis-aggressiivisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivien henkilöiden viestintä on aina monitulkintaista ja epäsuoraa."

"persoonallisuushäiriöstä kärsivät henkilöt eivät tee näin. Sen sijaan he pitävät heitä vaivaavat asiat sisällään ja toimivat aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Syvällä sisimmässään he ovat silti raivoissaan.

He vaikuttavat ilmeisen mukautuvilta, vaikka ovatkin täynnä kiukkua. He eivät koskaan ilmaise vihaansa tai suuttumustaan, koska ajattelevat, että se on täysin sopimaton tunne. He tukahduttavat kielteiset tunteensa, sillä he eivät kykene ilmaisemaan niitä luonnollisella tavalla. Itse asiassa he peittävät kielteiset tunteensa niin hyvin, että kukaan heidän ympärillään ei edes huomaa, että heitä ylipäätään vaivaa mikään asia tai edes sitä, että he ovat loukkaantuneita, vaikka he itse asiassa ovat täydessä raivossa."

"Passiivis-aggressiivisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivät henkilöt vaikuttavat lämpimiltä, helposti lähestyttäviltä, leppoisilta ja mukavilta ihmisiltä, mutta syvällä sisimmässään he ovat kateellisia, kostonhimoisia ja vihaisia."

"Heille on hyvin tärkeää, että heidän ympärillään olevat ihmiset eivät saa sitä, mitä he haluavat. Heille ulkoinen vaikutelma on kaikki kaikessa. Vaikka he saavatkin sinut uskomaan että he tukevat sinua ja ovat aina paikalla sinua varten, heidän toimintansa kielii jostakin aivan muusta. He eivät anna koskaan sitä, mitä heiltä pyydetään."

Ap

Vierailija

Kuulostaa perinteiseltä marttyyriäidiltä. Heidät on tyttönä niin nujerrettu, että mitään omaa mielipidettä ei saa olla. Koska he kuitenkin loukkaantuvat ja suuttuvat siinä kuin kuka tahansa, he joutuvat vuosikymmeniä pullottamaan vihaa. Luulevat ettei se näy, kun ulospäin heidän käytös voi näyttää tosi ilkeältä, kun omasta mielestään ovat olleet vain todella ystävällisiä kaikille. Joku itsepetos. Eivät myönnä vihaisuuttaan itselleenkään, koska se tekisi heistä huonoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla