Teetkö lihamurekkeen/lihapullat aina samalla tavalla
Tai vaikka jonkun muun ruuan. Vai osaatko säveltää?
Kommentit (6)
Teen aina ne omasta päästä, enkä koskaan muista seuraavalla kerralla miten tein. Vaikka ihmekö tuo...
Yritän aina vaihdella vähän, ainakin jos usein tulee samaa sapuskaa kokkailtua. Mureketaikinaa voi tehdä kerralla isomman satsin, jakaa sen useampaan osaan ja lisätä siihen perustaikinaan vihanneksia, erikoisempia mausteita tai juustoja. Tulee kerralla pyöriteltyä lihapullat useammalle aterialle.
Muut ruuat... Yritän, ja epäonnistun. Aina ensin päätän, että joo, teenpä pataa, mutta laitankin siihen aivan eri lihat ja juurekset kuin yleensä. Sitten pääsen kaupasta ulos ja huomaan masentuneena että tuli ostettua taas ne tutut ja turvalliset ainekset kun kaikki muut eivät vaan jotenkin tunnu sopivan yhtä hyvin yhteen...
Aika harvoin meillä on "samaa" ruokaa. Ruoka-aineet pääosin samoja, mutta eri variaatioita löytyy aina tilanteen ja kaapin sisällön mukaan. Eikä meidän ruuilla ole välttämättä jotain nimeä.
Teen lihapullat äitini ja mummun ohjeella. Se on paras. Aito, kotoisa ja lapsuuden mieleen tuova. Joskus kokeilen huvikseen jotain erilaista ohjetta (esim. texmex tai tomaattinen), mutta ei ole kotoisan perinnepullan voittanutta.
Teen harvoin samaa ruokaa uudelleen, siis ihan samalla tavalla.
Mä teen aina samalla reseptillä, ei tarvitse etsiä aina uutta.