Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uskallatteko syödä ulkomaan marjoja pesemättä?

Vierailija
29.05.2018 |

Itse ostin espanjalaisia mansikoita ja söin. Ystävä piti hulluna.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskallan, mutta eri asia onkin teenkö niin.

Vierailija
2/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osta ulkomaisia marjoja, ei puhettakaan. En ikinä voisi ostaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä pesen kyllä mansikat aina, suomalaisetkin. Mansikkapellot on yleensä tienreunustalla ja hiekka-paska lentää sinne.

Vierailija
4/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun ulkomailla ja huuhdon marjat aina, mutta lähinnä, ettei hiekka narskuisi hampaissa. Täällä ulkomaila pysyy hengissä siinä missä Suomessakin, ihme ja kumma.

Vierailija
5/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa olen miettinyt nyt kun kaupat on olleet koko kevään täynnä ulkomaalaisia mansikoita ym, että eikös niitä ole aina ohjeistettu keittämään ensin? Eikö se keittäminen vähän vesitä sellaisten oston? Onko tuo keitto-ohje muuttunut viime aikoina hygienian jotenkin todistetusti parannuttua poimintamaissa, vai eikö siitä vain välitetä enää kaupoissa?

Vierailija
6/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samaa olen miettinyt nyt kun kaupat on olleet koko kevään täynnä ulkomaalaisia mansikoita ym, että eikös niitä ole aina ohjeistettu keittämään ensin? Eikö se keittäminen vähän vesitä sellaisten oston? Onko tuo keitto-ohje muuttunut viime aikoina hygienian jotenkin todistetusti parannuttua poimintamaissa, vai eikö siitä vain välitetä enää kaupoissa?

Ei se nyt aivan niin mene. Ulkomaiset pakastevadelmat täytyy keittää. En tiedä onko joidenkin muidenkin pakastemarjojen kohdalla näin. Mutta eikai tuoreita sentään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Asun ulkomailla ja huuhdon marjat aina, mutta lähinnä, ettei hiekka narskuisi hampaissa. Täällä ulkomaila pysyy hengissä siinä missä Suomessakin, ihme ja kumma.

Osin samaa mieltä, mutta se ei ole koko totuus. Jos asut jossain maassa, niin sinulla on erilainen bakteerikanta ja vastustuskyky paikallisiin pöpöihin verrattuna toiseen maahan. Alkuperäiskansoja on kuollut suurin määrin siellä täällä periaatteessa "flunssiin", jonka hyvääkin tarkoittavat vierailijat ovat tuoneet mukanaan, ja johon itse eivät pahemmin reagoi.

Vierailija
8/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osta ulkomaisia. Luin jostain, että kaikki ulkomaanmatkan on pakastettuna vaarallisia, mutta tuoreena vaarattomampia, kun ne on niin pitkään matkalla tms.

Kotmaisrtkin joko keitän hilloksi tai laitan kuumaan veteen ihan hetkeksi. (Myyräekinokokki)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samaa olen miettinyt nyt kun kaupat on olleet koko kevään täynnä ulkomaalaisia mansikoita ym, että eikös niitä ole aina ohjeistettu keittämään ensin? Eikö se keittäminen vähän vesitä sellaisten oston? Onko tuo keitto-ohje muuttunut viime aikoina hygienian jotenkin todistetusti parannuttua poimintamaissa, vai eikö siitä vain välitetä enää kaupoissa?

Ei se nyt aivan niin mene. Ulkomaiset pakastevadelmat täytyy keittää. En tiedä onko joidenkin muidenkin pakastemarjojen kohdalla näin. Mutta eikai tuoreita sentään.

Mikä tekee vadelmista pakasteena jotenkin erityistapauksen? Jos marjoja kastellaan viemärivedellä, tai niitä poimii vessan jälkeen käsiään pesemätön, tai pahaa tautiaan yskivä ja räkivä laiton riistotyöläinen jossain ei-niin-tarkan valvonnan maassa, niin kyllä se norovirus tms siellä pesii oli ne marjat mitä tahansa. Ja ihan varmasti myös tuoreissa sitä on. Senhän takia ne juuri kehoitetaan keittämään, kaikki.

Vierailija
10/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samaa olen miettinyt nyt kun kaupat on olleet koko kevään täynnä ulkomaalaisia mansikoita ym, että eikös niitä ole aina ohjeistettu keittämään ensin? Eikö se keittäminen vähän vesitä sellaisten oston? Onko tuo keitto-ohje muuttunut viime aikoina hygienian jotenkin todistetusti parannuttua poimintamaissa, vai eikö siitä vain välitetä enää kaupoissa?

Ei se nyt aivan niin mene. Ulkomaiset pakastevadelmat täytyy keittää. En tiedä onko joidenkin muidenkin pakastemarjojen kohdalla näin. Mutta eikai tuoreita sentään.

Mikä tekee vadelmista pakasteena jotenkin erityistapauksen? Jos marjoja kastellaan viemärivedellä, tai niitä poimii vessan jälkeen käsiään pesemätön, tai pahaa tautiaan yskivä ja räkivä laiton riistotyöläinen jossain ei-niin-tarkan valvonnan maassa, niin kyllä se norovirus tms siellä pesii oli ne marjat mitä tahansa. Ja ihan varmasti myös tuoreissa sitä on. Senhän takia ne juuri kehoitetaan keittämään, kaikki.

Se pakastus ja mahdollinen lämpötilavaihtelu pitkän kuljetuksen yhteydessä, kuten kertaalleen sulaminen voi saada bakteerit kasvamaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok, kävin kurkkaamassa Eviran kannan, ja tosiaan pakastaminen säilöö noroviruksen paremmin kuin tuoreissa marjoissa. Tuoreetkin silti kehoitetaan pesemään koska niistäkään ei voida ongelmattomuutta taata, niissä vain ei ole toistaiseksi havaittu vielä ainakaan samaa noro-ongelmaa kuin pakastetuissa.

"Marjoille, kuten muillekaan tuoreille kasviksille, ei voida koskaan antaa 100-prosenttista varmuutta niiden puhtaudesta."

Vierailija
12/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Samaa olen miettinyt nyt kun kaupat on olleet koko kevään täynnä ulkomaalaisia mansikoita ym, että eikös niitä ole aina ohjeistettu keittämään ensin? Eikö se keittäminen vähän vesitä sellaisten oston? Onko tuo keitto-ohje muuttunut viime aikoina hygienian jotenkin todistetusti parannuttua poimintamaissa, vai eikö siitä vain välitetä enää kaupoissa?

Ei se nyt aivan niin mene. Ulkomaiset pakastevadelmat täytyy keittää. En tiedä onko joidenkin muidenkin pakastemarjojen kohdalla näin. Mutta eikai tuoreita sentään.

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ulkomaisissa-tuoremarjois…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
29.05.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös niissä espanjalaisissa mansikoissa vai oliko tomaateissa ollut ihan sitä ihteään eli ulostejäämiä?