Toisesta ketjusta tuli mieleen: Milloin sinä tutustuit ensimmäisen kerran ROISKELÄPPÄÄN (eli siihen pitsaan, ei hameeseen) ?
Minä taisin olla 12 tai 13, 90-luvun puolessa välissä. Äiti osti lämmitettäväksi koulun jälkeen.
Jauhelihan makuinen tietysti ja en ole varma kuvittelenko, mutta minusta se oli silloin parempaa! :O
Mehukattia, roiskeläppä ja uusi Suosikki.
Kommentit (16)
80-luvulla. En muista ala- vai ylä'asteella. Paistoin pannulla koulun jälkeen. Nam. Kyllä se sillon varmaan parempaa olikin.
Sitä saarioisten jauhelihaversiota siis.
Nykyään en lihaa syö niin jos ostan roiskeläpän, ostan tonnikalallisen.
Vierailija kirjoitti:
Paistoin pannulla koulun jälkeen.
Meillä nuo mikrotettiin, hellaa ei saanut käyttää jossei vanhemmat olleet kotona.
T. 1. vastaaja
Perhepäivä- hoitajalla joskus v. 89, 90 ja äiti sekosi kun kuuli mitä meille syötetään :D Äidin mielestä mikrosta sai syövän ja mikroruoka oli syömäkelvotonta moskaa.
'
alle 10 vuotiaana, joskus 90-luvun lopussa/2000 alussa. Oltiin isän kanssa kahdestaan viikonloppuna, syötiin roiskeläppäpizzoja ja katsottiin pelottavia elokuvia joita en olisi saanut katsoa jos äiti olisi ollut kotona.
Vierailija kirjoitti:
Perhepäivä- hoitajalla joskus v. 89, 90 ja äiti sekosi kun kuuli mitä meille syötetään :D Äidin mielestä mikrosta sai syövän ja mikroruoka oli syömäkelvotonta moskaa.
'
Haha! Minä taas opin syömään eskarissa sinihomejuustoa ja vanhemmat oli ihmeissään kun pyysin, että sitä ostettaisiin minulle.
Kävin eskarini kasarilla ja muutaman kerran viikossa ryhmämme toinen opettaja otti yhden lapsen mukaansa ja kävi läheisessä kaupassa hakemassa välipalatarvikkeita. Joskus välipalana oli hedelmärahkaa ja joskus homejuustoa ja hedelmiä :D
Ah, roiskeläppä! Koulun jälkeen söin vuodenajan salliessa kylmän roiskeläpän kotiportailla ja join päälle kuumaa kahvia jossa oli niin paljon sokeria, että paikat oli sulaa hampaista :D
Muistan, miten kerran koulusta keväthelteillä tultuani leikkasin farkut tosi lyhyiksi sortseiksi ja kävelin ne jalassa sekä roiskeläppä kädessä pihalle päivystämään kaveria, naapurin rouva karjui aidan takaa että peitä perseesi! :D
Nuoruus ja ysäri <3
tuon ruoan kehittäjälle pitäsisi myöntää nobelin palkinti. sen verran hyvää ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Ah, roiskeläppä! Koulun jälkeen söin vuodenajan salliessa kylmän roiskeläpän kotiportailla ja join päälle kuumaa kahvia jossa oli niin paljon sokeria, että paikat oli sulaa hampaista :D
Muistan, miten kerran koulusta keväthelteillä tultuani leikkasin farkut tosi lyhyiksi sortseiksi ja kävelin ne jalassa sekä roiskeläppä kädessä pihalle päivystämään kaveria, naapurin rouva karjui aidan takaa että peitä perseesi! :D
Nuoruus ja ysäri <3
Ihana viesti <3
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistoin pannulla koulun jälkeen.
Meillä nuo mikrotettiin, hellaa ei saanut käyttää jossei vanhemmat olleet kotona.
T. 1. vastaaja
Ok. Meillä ei ollu mikroa. Pannulla siitä tuli erittäin herkullista ja rapeaa. Olis sitten kai yläasteikänen, koska ala-asteella menin aina mummolaan koulusta.
Täytyypä verestää muistoja joku päivä.
Lapsuudessa meillä oli niitä ehkä parin kuukauden välein. Eli 2000-luvulla
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistoin pannulla koulun jälkeen.
Meillä nuo mikrotettiin, hellaa ei saanut käyttää jossei vanhemmat olleet kotona.
T. 1. vastaaja
Ok. Meillä ei ollu mikroa. Pannulla siitä tuli erittäin herkullista ja rapeaa. Olis sitten kai yläasteikänen, koska ala-asteella menin aina mummolaan koulusta.
Täytyypä verestää muistoja joku päivä.
Pannulla on varmasti tullutkin hyvää. Pitäisikö verestää muistoja ja kokeilla tuota pannulla paistamista :D
Söimme veljen kanssa paljon roiskeläppiä 90-luvulla ja tuohon päälle vielä keksit, kaakaot ja sekä mehut , en ymmärrä miten pysyimme niin laihoina! Vanhemmat olivat siis myöhään töissä ja meillä koulun jälkeen hillittömät syömingit.
Meillä oli 80-luvulla koulussa välipalana saletisti saarioisen jauhelihaläpyskästä leikattuja siivuja. Se maku on ihan omanlaisensa, vieläkin ostan noita välillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paistoin pannulla koulun jälkeen.
Meillä nuo mikrotettiin, hellaa ei saanut käyttää jossei vanhemmat olleet kotona.
T. 1. vastaaja
Ok. Meillä ei ollu mikroa. Pannulla siitä tuli erittäin herkullista ja rapeaa. Olis sitten kai yläasteikänen, koska ala-asteella menin aina mummolaan koulusta.
Täytyypä verestää muistoja joku päivä.
Pannulla on varmasti tullutkin hyvää. Pitäisikö verestää muistoja ja kokeilla tuota pannulla paistamista :D
Jep. Käännä se sitten lopussa hetkeksi, että täytepuolikin lämpenee ja "sulaa". :P
Joskus 90-luvun alussa kuutos/seiskaluokkalaisena kohtasin roiskeläpän ensi kertaa. Silloin tällöin välipalana niitä syötiin koulun jälkeen, ennen urheiluharrastuksiin lähtöä. Suosikkini oli kinkkupitsa. Appelsiinimehu, roiskeläppä ja aamun Hesari.