"Jääkaapittomat kahvijuhlat", kuivakkuja teen erilaisia, mutta keksikää muita tarjottavia, please!
Eli seuraavat yo-juhlat meillä ajattelin mennä suuremmin stressaamatta. En tarjoa mitään minkä pelkäisin pilaantuvan, tai mikä tarvitsee kylmäsäilytystä. Rakastan tehdä täytekakkuja ja juustokakkuja, mutta nyt mennään ilman niitä.
Mulla on mielikuvana sellainen vanhanaikainen kakkuja ja leivoksia notkuva pöytä. Eli kaikki jotakin kuivakakkuja, eikä kermaleivoksia tms, eli sellaisia jotka kestää pilaantumatta tarjolla vaikka 5 tuntia.
Toivoisin teiltä ehdotuksia. Ja myös mikä suolainen tarjottava sopisi tuohon kuvioon.
Aleksanterinleivokset saa nyt kelvata yo-kakun korvikkeeksi.
Kommentit (16)
Jaaha, pienen budjetin yo-juhlia suunnitteleva äiti avasi uuden ketjun 😂
Sachertorttu, canapeet tms pikkuleivät, kääretorttu, täytetty pullapitko, suolainen piirakka tai pasteijat, juuri ennen tarjoilua täytetyt tuulihatut, hedelmätorttu.
googlaa kaffebröd, löytyy kaikkea ihanaa
Herrasväen leivät eli ne pehmeät, litteät, vaaleat, pienet, ympyrän muotoiset, kaksikerroksiset pikkuleivät, joissa on vadelmahilloa välissä, pinnalla tomusokeria.
Ässäpiparit eli ne S-kirjaimen muotoon pursotetut, vaaleat pikkuleivät, joissa on sokeria ja kanelia pinnalla.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Anna pitopalvelun hoitaa.
Minä en ainakaan käy vääntämään mitään torttuja tai ässämutkia.
Hirvee homma miettiä tarjottavia..on kivempaakin tekemistä.
Eine juusto- tai voileipäkakut pilaannu oikeasti miksikään jos ovat vaikka 6 tuntia huoneen lämmössä. Ne syödään samantien.
Faith kirjoitti:
Herrasväen leivät eli ne pehmeät, litteät, vaaleat, pienet, ympyrän muotoiset, kaksikerroksiset pikkuleivät, joissa on vadelmahilloa välissä, pinnalla tomusokeria.
Ässäpiparit eli ne S-kirjaimen muotoon pursotetut, vaaleat pikkuleivät, joissa on sokeria ja kanelia pinnalla.
Ne oli lapsena mummolassa ihan parhaita!
Pullakranssi ja kaikki kaupan eineskakkuleivät ja leivonnaiset, mitkä on huoneenlämmössä kaupassa myös.
Hedelmiä ja vaniljakastiketta ainakin laittaisin pöytään, ettei ihan kuivaksi mene. Kahvimaitokin pitää nostaa kylmästä niin ehkä tuo samalla vaivalla menee vaniljakastikekannunkin täyttäminen?
Juustokakutkin jos teet neliskanttisiksi, niin voit aina ottaa uuden erän jääkaapista, niin ei tarvitse koko kakun levätä pöydällä.
Pelkkä pikkuleivät-maustekakut-pulla -linja kuulostaa kuivakalta kesän juhlaan.
Pikkuleipiä monta lajia (lusikkaleivät, kaneliässät, kaurakeksit...), pullat säilyvät myös pari päivää hyvin huoneenlämmössä eli pitkoa tai korvapuusteja tai voisilmäpullia. Karjalanpiirakoita suolaiseksi, marjoja ja hedelmiä tuomaan raikkautta.
Inhoan kaikkia kuivakakkuja ja useimpia keksejä. Syön niitä vain kohteliaisuudesta. Suorastaan masennun, kun näen pöydän, jossa ei ole mitään suolaista, yök. Arvostan kovasti, jos pöydässä on jotain tuoretta kuten hedelmänpaloja tms. jos ei salaattia voi olla. Ihan kyllä sieluun sattuu nämä perinteiset notkuvat pöydät, joissa on viittä pahaa keksiä ja kolmea kuivakakkua ja sitten vielä jotkut leivokset. Silloin tulee tunne, että voisi maksaa viisikymppiä maksamakkaravoikkarista ja omenasta. Onneksi moinen tarjoilu onkin nykyään hyvin harvinainen.
Nuo aleksanterit toki on jääkaapissa ennen tarjolle asettamista. -ap